Idrettsfag

Har fått en del spørsmål om idrettsfag, så i stede for å svare hver og en av dere så lager jeg heller et innlegg:-)

Det som er litt komisk er jo at jeg ikke akkurat er stereotypen til å gå den linjen. Jeg trener ikke på fritiden, hvis jeg da ikke har en "periode" jeg virkelig tar tak. Og hvis jeg blir tvingt med av kjæresten. Ikke er jeg spesielt god i noe heller, kan bare en del "grunnleggende". Så nei, vil ikke si at det akkurat er et høyt nivå. Det jeg synes om idrettsfag så langt er at det er... skole? Fin skole, greie folk, flinke lærere, mye lekser osv. 

Timeplanen min:

Vi har 10 timer gym i uka, 5 timer med topp/breddeidrett og 5 timer med aktivitetslære. I 5.timene har vi lunsj, bortsett fra på tirsdag hvor vi egentlig ikke har det, men har det likevel, haha. I de 2 siste timene på tirsdag og de 2 første på fredag har jeg faktisk sørsamisk som andre og fremmedspråk. Tirsdag er den korteste og eneste dagen med bare tørr og kjedelig undervisning, altså uten gym. Er også den dagen jeg er mest trøtt. Eller.. jeg er egentlig trøtt hver dag. Men hadde sikkert vært det uansett hvilken linje jeg hadde gått. Onsdag er den lengste dagen og varer til 4. De andre dagene varer egentlig til 3, men vi får som regel dra i halv 3 tiden for å rekke bussene som går da. 

Selv var jeg veldig usikker på hvilken linje jeg skulle gå. Valget var mellom allmenn og idrettsfag. Idrettsfag var det som fristet mest, men følte at jeg ikke kom til å passe inn og kom til å være mye dårligere enn alle andre. I tillegg ville foreldrene mine at jeg skulle gå allmenn. Begynte først på allmenn, men var lite begeistret og klarte ikke å slutte å tenke på at jeg faktisk kunne ha gått idrettsfag, siden jeg faktisk kom inn der også (fikk velge 2 ganger). Fikk snakket med rektoren på Moheia etter 3 dager, og ble flyttet til Mjølan samme dagen. Så hvis du begynner på en linje som viser seg å være helt feil for deg, får du som regel byttet. Men hvis du har valget mellom allmenn og idrettsfag, så må du huske på at det er lengre skoledager på idrettsfag enn på allmenn. Så du må være villig til å "slite" deg gjennom det. Vet også om noen som har mye trening på fritiden, som ikke orker å ha så mye trening på skolen i tillegg. Enten har de byttet linje nå, eller så vil de i alle fall bytte linje. Men dette er jo veldig forskjellig fra person til person. Andre elsker jo å trene og får stortsett aldri nok av det. Man kan også være sånn som meg, og bare trene på skolen og sove sykt mye på fritiden, haha... Men uansett, ikke vær redd for å ikke være "bra" nok. Du blir nok mest sannsynlig tatt godt i mot av både medelever og lærere. Du skal bare tenke på hvor du tror du kommer til trives best. Gå etter magefølelsen din, og ikke la andre bestemme for deg. Ikke gjør den typiske feilen med å følge etter venninnene dine heller. Er det ingen du kjenner som skal gå den linjen du har lyst til å gå, gjør det jo ingenting. Nye venner får man aldri nok av.

Vet ikke helt om jeg fikk med alt dere lurte på, så bare spør hvis det er noe mer!Kommentarer:

Ine Marie

22.01.2012 ・ Kl. 15:37
Herlig info! Får bare meir lyst å gå idrett no!:-D

Chuex

22.01.2012 ・ Kl. 15:39
Faen..No anger eg på at eg ikke gikk IF! ;)

22.01.2012 ・ Kl. 15:41
kjenner du noen elns som går almenn? isåfall hva syntes de om det? er det mye lekser?

Ina

22.01.2012 ・ Kl. 17:41
Jeg går allmenn. Er ikke så veldig mye lekser, eller det kommer litt an på hvor mye du har lyst å jobbe med fagene og hvilke fag du velger i 2. og 3. klassen. Jeg syns det er helt greit, men jeg har realfag da. Så er litt mer jobbing for gode karakterer. Men jeg gikk litt på idrettsfag først å angrer ikke på at jeg bytta ;)

:)

24.01.2012 ・ Kl. 03:07
Det er mer lekser på almenfag enn på idrettsfag. Ihvertfall 1. året.

2. og 3. året kommer det helt an på hvilke fag du velger.

Det skal også sies at det er lettere å få gode karakterer på idrettsfag enn almenfag!

Ingrid Berg

24.01.2012 ・ Kl. 20:32
Tusen takk for bra info! Jeg har bestemt meg for å gå idrettsfag nå :)

marthe

02.02.2012 ・ Kl. 16:44
åh, nå ble jeg glad da jeg så dette innlegget :)) er som om jeg har skrevet det selv. jeg klarer ikke bestemme meg for allmen eller idrettslinja, men har mest lyst å gå idrett. men jeg vet ikke om jeg er "god" nok, og tørr... for jeg skal bynne helt alene..

synne marie

06.03.2012 ・ Kl. 01:40
hvordan linje går du? fitness? fotball? :)

Kathinka K. Herbst

06.03.2012 ・ Kl. 13:16
synne marie: Vi har nok ikke fitness her på Mo, uheldigvis.. Går "Toppidrett - Blandet gruppe", hvor vi får velge hvilken som helst idrett vi vil. Jeg har faktisk snowboard nå om vinteren, også har jeg turning ellers i året :-)
Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits