Valgnatt

De siste timene har jeg sittet og fulgt med på valget på TV 2. Må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet i hjemkommunen min! Haha, ikke akkurat vanskelig å skjønne hva jeg stemmer.

Det jeg tenkte på når jeg ga min stemme i dag var skole, omsorg, flyktninger og klima. Sånt som søndagsåpne butikker og snøskuterkjøring bryr jeg meg fint lite om. Det finnes mye som er viktigere enn det. Hvis noen stemmer kun basert på noe så simpelt som det, så blir jeg seriøst oppgitt. Nesten like oppgitt over at noen stemmer ut i fra ren egoisme og fremmedfrykt.

Resultatet for Rana kommune:Men uansett hva folk stemmer om det er ytterst til høyre eller venstre, så er det nesten mest irriterende at noen ikke engang gidder å bruke stemmeretten sin. Og det gjelder ca. 40% av myndige i Norge. Bare se på valgdeltakelsen her i Rana - usle 54,9%. Mange unge har null interesse for politikk, og det synes jeg er synd. Jeg forstår at folk har andre ting de heller vil fokusere på, men ikke glem at det er snakk om samfunnet vårt. Det ble ikke ble bygd opp av seg selv! Hadde enda flere valgt å heller sitte hjemme, eller å ikke stemme pga lang kø utenfor valglokalet, så hadde det ikke sett så lyst ut for demokratiet i Norge.

Jeg og samboeren min har helt forskjellige meninger, noe som også betyr at vi stemmer forskjellig. Det har vært noen diskusjoner mellom oss de siste årene, men vi har vel blitt enige om å være uenig! Vi satt sammen og tok velgertest, og da måtte vi bare le. I grunn er jeg bare glad for at han viser interesse, for det er virkelig ikke noen selvfølge i vår generasjon. Og jeg synes han er flink til å argumentere for sine meninger, men det betyr ikke at jeg vil gi slipp på mine egne. Det skal veldig mye til for at det skjer. Jeg vet hvilke verdier jeg vil sette høyest, og det definerer meg som person.Kommentarer:

mortilenprins

15.09.2015 ・ Kl. 18:17
Hei, synes du har en superfin blogg, lurte bare på om du kunne lage et inlegg der du skriver litt når Theodor begynte å smile, le osv, eller ha sånne måntlige inlegg sånn at man ser utviklingen hans, synes sånt er så gøy å se :)
Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits