Savner graviditeten

Jeg må bare si dette før jeg skremmer samboeren og familien; jeg har ikke planer om å bli gravid nå, haha. Jeg tenker bare tilbake på denne tiden i fjor, og føler meg utrolig heldig. Jeg trivdes så godt som gravid, og det spesielt mellom uke 20 og 30. På denne tiden ble gravidmagen godt synlig, jeg hadde mye energi, følte meg fin som gravid og var generelt bare glad for alt! Etterhvert som magen ble større ble det naturligvis mer tungt. Mot slutten var det ikke mye energi å hente, og følte meg ikke akkurat "fresh". Men alt det positive slår lett det som ikke var fullt så herlig, og derfor kan jeg kjenne på et lite savn!

Det lille savnet har jeg i grunn kjent på siden Theodor var rundt 4 måneder, noe jeg synes er litt skremmende tidlig. Det er som et slags innstinkt som bare kommer enten jeg vil det eller ikke. Det kjennes spesielt når jeg ser gravide og nyfødte babyer. Jeg skjønner nesten ikke hvordan det er mulig når jeg faktisk nylig har vært gravid i 9 måneder, og nå har en baby selv. Men heldigvis er jeg også rask med å tenke realistisk.


Bilde fra oktober i fjor.

Jeg tenker at uansett hvor mye jeg koste meg som gravid og i barseltiden, så må jeg huske på at det er så mye mer enn det. Det er ikke bare søte små babyklær, Instagram-bilder, babykos og lykkerus. Etter 9 måneder er det fødsel, som kan bli like tøff som første, og så ville hverdagen som tobarnsmor ha startet for fullt. Jeg vet hvor mye tid og energi bare ett småbarn krever, så klarer nesten ikke å forestille meg å ha to små. Ikke bare én som skal ha morgenstell, kveldsstell, mat flere ganger om dagen, klær, utstyr, oppmerksomhet, og som skal legges for natten. Dobbelt så mye ansvar, dobbelt så dyrt, enda mer tidskrevende og enda mindre tid for meg selv. Men såklart - dobbelt så mye kjærlighet. Men noen ganger er kanskje ikke kjærlighet det eneste jeg burde tenke på. I hvertfall ikke allerede nå. 

Jeg må jo også få tid til å utvikle meg selv, og til å være noe mer enn en mamma. Akkurat det blir vel kanskje dobbelt så vanskelig med en til. Og han jeg har fra før av blir bare større for hver dag. Har en anelse på at han kommer til å være en turbo fra første krabbetak, så nå blir jeg nesten sliten og redd av bare tanken på å løpe som høygravid etter han. I tillegg er det jo "risikabelt" nok å få ett barn før andre ting i livet er på plass, så det å ha to tette før det, det vil ikke være bare bare. Men jeg kan betrygge meg med at det absolutt ikke er noe hastverk! Samtidig som at jeg forstår litt hvorfor noen ikke venter så lenge med å bli gravid på nytt, fordi jeg har faktisk kjent litt på den lysten selv. 


#gravid #graviditet #svangerskap #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammabloggKommentarer:

Missmommy.blogg.no

16.09.2015 ・ Kl. 23:01
Så fint innlegg:) nyt tiden:) herlige bilder!!

Anette

16.09.2015 ・ Kl. 23:39
så koselig bilde:)

Ha en riktig fin torsdag <3
Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits