Hjemmelaget barnemat uten melk

Jeg har lenge tenkt å få laget god og smaksrik barnemat til Theodor, og i går fikk jeg heldigvis gjort det! Han har fra han var 4 måneder fått ferdiglaget barnemat, og det ser jeg ikke noe galt med. Jeg er nok den litt mer "avslappet typen" som mamma, selv om at jeg er en av de som faktisk blogger om barnet sitt (haha). Det er først nå jeg har fått lest (googlet) meg grundig opp om hva han kan spise, hva som er næringsrikt og funnet forskjellige oppskrifter.

Vel, etter å ha laget maten hans selv og smakt på det vanvittig gode resultatet, så tror jeg nok ikke at det blir kjøpt flere glass med ferdiglaget barnemat! Det blir isåfall stående som "nødproviant". Det er ikke noe tvil om at alt er bedre med hjemmelaget. Vil nesten si at jeg ble litt forelsket i matlaging etter dette. Gleder meg til å lage enda mer!

I og med at han har fått allergisk reaksjon av kumelk tidligere, så får han ikke noe som inneholder det. All maten han får må altså være melkefri, men det ser jeg virkelig ikke på som noen hindring. Det er så utrolig mye mat som kan lages uten melk, eller hvor noe annet kan brukes som erstatning. Hjemmelaget er selvsagt best for han av den grunn også, for nå har jeg full kontroll på hva han faktisk får i seg!

Det første jeg valgte å prøve meg på ble da karrikylling. I denne retten brukes det kokosmelk, noe som er utrolig godt og sunt. Jeg har delvis sett på en oppskrift, men valgte å lage en egen vri. Tok det vi hadde i kjøleskapet, men hadde hatt oppi enda mer hvis vi hadde hatt det. F.eks litt ananas og / eller eple. Men synes det ble nok søtt med kokos også.

For å få enda mer smak så tilsatte jeg hvitløk, rødløk og pepper. Det sier vel seg selv at karri også ble brukt, haha. Basilikum som er med på bildet ble ikke brukt, da jeg skjønte underveis at det ikke var nødvendig. Men det skal jeg heller bruke når jeg skal lage spaghetti bolognese. Nå vet jeg i hvertfall at det er en del krydder og urter som fint kan brukes. Salt unngår jeg så mye som mulig, så kyllingen er uten det og smøret er uten salt, melk og soya.

Kyllingen ble først stekt og så kokt i gryte sammen med alle ingrediensene. Underveis kom jeg også på at jeg hadde en pakke røde linser, så jeg tok også det oppi. Det og ris passer bra til dette. Tilslutt blandet jeg det sammen med most potet og gulrot (hadde stående fra dagen før) i stavmikseren. Han er jo 8 måneder, så han kan spise klumper, men jeg valgte å lage det til puré denne gangen. Neste gang skal jeg lage det slik at han får litt å tygge på også!Alt fikk akkurat plass i seks begre. Tenkte egentlig å bare gjenbruke de kjøpte middagsglassene, men hver gang jeg har prøvd å spare de så har de blitt kastet av samboeren.. Begrene fra MAM ble da løsningen. Men det går jo også an å bruke poser e.l.

Nå skal jeg straks gi han det første begeret før jeg drar på jobb! Håper og tror han vil like det, hvis ikke kunne jeg sikkert ha spist det selv, haha :-)


#barnemat #hjemmelaget #hjemmelagetbarnemat #babymat #hjemmelagetbabymat #8måneder #8mnd #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammabloggKommentarer:

Marcela

21.10.2015 ・ Kl. 15:23
Veldig smart å lagge hjemmelaget barnemat. Det har vi tenkt også gjøre :)

Iselin Renée

21.10.2015 ・ Kl. 15:47
Så flink du er som lager barnemat selv :)

Ella

21.10.2015 ・ Kl. 20:56
Oi, karrikylling må jeg også prøve :-) lager all middagen til gutten min selv, men blander stort sett bare det jeg føler for. Bruker å dampe mange slags grønnsaker, og ha i kjøtt (kjøttdeig, lungemos, fisk eller kylling), og gjerne litt urter, og kokosmelk til passe konsistens :-) En stor klatt tine smør i rett før servering er et must! Lager en stor kasserolle så det blir rundt 20 posjoner :-D

Kathinka K. Herbst

21.10.2015 ・ Kl. 21:22
Ella: Det kommer sikkert jeg også til å gjøre! Synes ikke det var nødvendig å følge oppskriften til punkt og prikke. Godt blir det nesten uansett, haha. Veldig lurt å lage så mye, det tar jo faktisk litt tid når man først er i gang :-)

Marianne Eriksen

22.10.2015 ・ Kl. 15:09
Så flink du er :-) Håper eg kan komme med noen tips, bruk heller olje enn melange ved melkeallergi, melange er ikke smør. Eller klaret usaltet meierismør, kjempe enkelt og da blir det melkefritt. Unngå steking i stekepanne så langt det lar seg gjøre, ovnstekt, kokt eller dampet er best for våre små. Lykke til videre med matlagingen, hjemmelaget er best :-) Sjekk gjerne ut siden hjemmelaget babymat på facebook. Er utdannet institusjonskokk som brenner for at man skal lage barnematen selv, så bare til å spørre om du lurer på noe :-)

Kathinka K. Herbst

23.10.2015 ・ Kl. 10:46
Marianne Eriksen: Takk for tips! Vet veldig lite om matlaging generelt, så dette kommer godt med! :-)

Stine M.E

10.11.2015 ・ Kl. 22:48
Hvor har du kjøpt begerene? :)

Kathinka K. Herbst

11.11.2015 ・ Kl. 00:10
Stine M.E: De ble kjøpt på Ditt Apotek tror jeg :-)
Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits