Utviklingssprang?

I går fikk jeg virkelig kjent på "slitet med å ha en liten en". I grunn vil jeg ikke klage, men jeg vil jo også fortelle alt slik som det faktisk er. Om ikke alt, så ihvertfall det meste. Jeg var sliten nesten hele dagen, irritert og frustrert. Skammer meg over det, for det er jo ikke slik at Theodor faktisk kan noe for det. 

Når han gjør seg selv vanskelig, og jeg må nærmest bruke fysisk makt for å få skiftet bleie og klær, så kjenner jeg at jeg bare vil gi opp med å i det hele tatt prøve. Da hadde jeg også glemt å få i meg mat, så det var nok en stor trigger. Hele morgenen hadde gått til å prøve å tilfredstille en veldig grinete Theodor.

Jeg tror at han er i en litt vanskeligere periode, og det slår meg at det kanskje er et utviklingssprang? Det var noe jeg aldri hadde hørt om, før noen andre nevnte at deres barn hadde hatt en slikt sprang nylig. Når jeg da tenker meg om så har han jo hatt noen få perioder hvor han har vært litt mer sutrete enn ellers osv. Men denne gangen merker jeg det så veldig tydelig. 


Bilder fra august. Her var han også veldig klengete og ivrig, haha.

Etter å ha lest litt om utviklingssprang og "sprang 6" som da kommer ved 8-9 måneders alder, så kunne jeg kjenne han igjen i det. Enten er det et slikt sprang, eller så vil han bare være på denne måten fra nå av, haha. Jeg håper virkelig ikke på sistnevnte.

"SPRANG 6
I uke 32-37 begynner uværsskyene å hope seg opp igjen. Det kan vise seg gjennom at barnet sover dårlig, mister appetitten, blir klengete og krevende.

Utviklingsspranget, som skjer ved 8-9 måneders alder, kan kalles for kategorispranget. Det innebærer at barnet oppdager at ulike gjenstander kan ha enkelte egenskaper felles. En katt er en katt enten den hvit eller svart eller stripete, og enten den finnes på et bilde, på TV eller i virkeligheten.

Når barnet har lært seg dette begynner det å studere omverden på en ny måte. Det utforsker hva som gjør noe til nettopp et hus eller en hund. Det begynner også å lære seg hva som gjør at noe er stort eller lite, mykt, hardt, klissete og så videre."

Kilde: http://www.familieprat.no/parent/1.3537729


#utviklingssprang #8mnd #8måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarnKommentarer:

Sara

06.11.2015 ・ Kl. 20:40
Hei. Takk for at du skrev om d. Nå skjønner jeg hva som skjer me min 10 mnd baby. Skal google etter mer. Hilsen en 3 barnsmor på 35 år

Celine

06.11.2015 ・ Kl. 20:54
Så absolutt! Dette har vi faktisk nettopp snakket litt om på skolen (går barnevern) :D

Jeanette

07.11.2015 ・ Kl. 23:55
Utviklingssprang stemmer alltid på en prikk med sønnen min på 5,5 mnd! De bak forskningen om utviklingssprang har også laget en app man kan følge med på som heter "The Wonder weeks", veldig kjekk! Gøy å følge med på hva de lærer under spranget, hvorfor de er mer urolig enn vanlig og i tillegg stemmer det nesten på dagen når det står at sprangende skal starte og stoppe! :)

Kathinka K. Herbst

11.11.2015 ・ Kl. 00:14
Jeanette: Tusen takk for tips! Skal laste den ned og følge med :-)
Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits