hits

Ull fra Polarn O. Pyret

Dagene har ikke helt gått som planlagt i det siste. Theodor har fortsatt problemer med å sovne om natten, og det har i grunn bare blitt verre. Det tar på kjenner jeg, men må vel bare fortsette å prøve alt som kan prøves. Skal straks dra ut for å gå en trilletur med han, slik at han i hvertfall får seg en lang og god lur. Det kan jo hende at han sover for dårlig på dagen, og at det går utover nattesøvnen. Tror jeg har lest det en plass, så i dag får jeg bare prøve det også! 


 

 


(Sponset klær fra Polarn O. Pyret.)

Før vi drar ut, så må jeg vise de nye ullklærne til Theodor. Han har fått klær fra den nye ullkolleksjonen til Polarn O. Pyret! Jeg likte veldig god det fine mønsteret med lyseblå snøfnugg, så nå har han et helt sett med det. Heldressen og luen som kan ses på bildene, i tillegg til sokkene som ikke synes så godt og en body! Klærne er av 100% kløfri merinoull, og kvaliteten virker veldig god. Dette blir nok brukt mye i vinter! Jeg valgte str. 86 / 92 for å være sikker på at han kunne ha det så lenge som mulig :-)

Denne uken er det faktisk 20% rabatt på utvalgt ull på polarnopyret.no (direktelink). Det gjelder bl.a disse fine klærne med snøfnugg! 

Mariusmønster

I dag hadde jeg egentlig en lang liste med gjøremål som jeg skulle pløye gjennom, men det ble utsatt når det fristet mer med en trilletur! Endelig er det faktisk vær til å kunne oppholde seg utendørs. Synes det har vært alt for grått og vått i det siste, og det har jeg kjent på humøret. Jeg tror jeg blir veldig lett "værsyk", haha.

Nesten hele dagen har da gått til å være rundt omkring. Først en tur innom sentrum, og så videre på besøk hos besteforeldrene mine. De har nettopp kommet hjem etter 4 uker på Gran Canaria, så det var koselig å møte de igjen! Vi var spente på om Theodor kom til å kjenne de igjen, eller bli skeptisk når han så de. Men det kom bare et stort glis! 

Må også vise de nydelige mariusklærne som Theodor har fått fra tippoldemoren sin. Han har utrolig mye fine strikkeklær som han kan bruke i vinter! Det er jo da fordi han har bestemødre og oldemødre som strikker til han, men etterhvert må jeg starte selv også! Har bare ikke helt fått noe strikkedilla, og vet ikke hvordan jeg skal finne tid til å faktisk sette meg ned og kun konsentrere meg om det. Men må vel bare begynne, også kommer sikkert lysten til å fullføre og strikke enda mer.

Ellers så holder jeg nå på å lage noen blogginnlegg. Skal legge ut min og Theodor sin ønskeliste, og tenker på å lage et innlegg med julegavetips. Håper det kan være interessant for noen!


#mariusmønster #mariusgenser #strikkeklær #babystrikk #strikktilgutt #guttestrikk #9mnd #9måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarn

Utviklingssprang?

I går fikk jeg virkelig kjent på "slitet med å ha en liten en". I grunn vil jeg ikke klage, men jeg vil jo også fortelle alt slik som det faktisk er. Om ikke alt, så ihvertfall det meste. Jeg var sliten nesten hele dagen, irritert og frustrert. Skammer meg over det, for det er jo ikke slik at Theodor faktisk kan noe for det. 

Når han gjør seg selv vanskelig, og jeg må nærmest bruke fysisk makt for å få skiftet bleie og klær, så kjenner jeg at jeg bare vil gi opp med å i det hele tatt prøve. Da hadde jeg også glemt å få i meg mat, så det var nok en stor trigger. Hele morgenen hadde gått til å prøve å tilfredstille en veldig grinete Theodor.

Jeg tror at han er i en litt vanskeligere periode, og det slår meg at det kanskje er et utviklingssprang? Det var noe jeg aldri hadde hørt om, før noen andre nevnte at deres barn hadde hatt en slikt sprang nylig. Når jeg da tenker meg om så har han jo hatt noen få perioder hvor han har vært litt mer sutrete enn ellers osv. Men denne gangen merker jeg det så veldig tydelig. 


Bilder fra august. Her var han også veldig klengete og ivrig, haha.

Etter å ha lest litt om utviklingssprang og "sprang 6" som da kommer ved 8-9 måneders alder, så kunne jeg kjenne han igjen i det. Enten er det et slikt sprang, eller så vil han bare være på denne måten fra nå av, haha. Jeg håper virkelig ikke på sistnevnte.

"SPRANG 6
I uke 32-37 begynner uværsskyene å hope seg opp igjen. Det kan vise seg gjennom at barnet sover dårlig, mister appetitten, blir klengete og krevende.

Utviklingsspranget, som skjer ved 8-9 måneders alder, kan kalles for kategorispranget. Det innebærer at barnet oppdager at ulike gjenstander kan ha enkelte egenskaper felles. En katt er en katt enten den hvit eller svart eller stripete, og enten den finnes på et bilde, på TV eller i virkeligheten.

Når barnet har lært seg dette begynner det å studere omverden på en ny måte. Det utforsker hva som gjør noe til nettopp et hus eller en hund. Det begynner også å lære seg hva som gjør at noe er stort eller lite, mykt, hardt, klissete og så videre."

Kilde: http://www.familieprat.no/parent/1.3537729


#utviklingssprang #8mnd #8måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarn

Personlig födelsetavla

Veldig godt å bare kunne sove lenge i dag, og tenke på at jeg faktisk kan gjøre det i tre dager til! I går morgest var jeg så trøtt som jeg aldri har vært før. Theodor var nemlig lys våken kl.5 den natta, og han ville ikke sovne igjen med det første heller. Jeg fikk vel sånn ca. 3 timer med sammenhengende søvn før jeg måtte stå opp igjen for å dra på jobb. Måtte faktisk anstrenge meg selv for å ikke sovne av i dusjen.

Nå skal jeg bare slappe av i sofaen en stund, mens Theodor kravler rundt omkring her på jakt etter ledninger eller andre ting som han ikke får lov til å spise på. Nå har han også oppdaget skoene i gangen! Det positive med denne utforskningen hans, er at vi blir tvingt til å ha det ryddig til en hver tid, haha..

Må bare vise den personlige fødselstavlen til Theodor som nå henger som pynt i stua vår! Jeg har ønsket meg denne fødselstavlen siden Theodor var nyfødt, men har ikke fått ordnet det før nå. Ting tar tid altså. Plakaten er bestilt fra Personligfodelsetavla.se, og den svarte rammen kjøpte jeg på Clas Ohlson. 

Jeg har sett at veldig mange har "Sketch #1", men selv liker jeg best "Continous Line #1". Svart / hvitt, minimalistisk og stilrent - akkurat slik jeg vil ha det i hjemmet vårt!

Litt morsomt at alle som kommer innom utbryter; "var han SÅ stor når han ble født? hvordan fikk han plass inni deg?".. Jeg som trodde vi skulle kunne se på bildet og si "tnåå, tenk at han har vært så liten!". Men det er tydeligvis ingen som tenker det, og deet inkludert meg selv. Det er bare når jeg legger hendene mine ved siden av tegningen, at jeg faktisk kan se hvor mye mindre han var da. Ellers ser det ut som om han ble født som en 2 måneder gammel baby.


#personligfødselstavle #personligfödelsetavla #fødselstavle #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

 

Hjemmelaget barnemat uten melk

Jeg har lenge tenkt å få laget god og smaksrik barnemat til Theodor, og i går fikk jeg heldigvis gjort det! Han har fra han var 4 måneder fått ferdiglaget barnemat, og det ser jeg ikke noe galt med. Jeg er nok den litt mer "avslappet typen" som mamma, selv om at jeg er en av de som faktisk blogger om barnet sitt (haha). Det er først nå jeg har fått lest (googlet) meg grundig opp om hva han kan spise, hva som er næringsrikt og funnet forskjellige oppskrifter.

Vel, etter å ha laget maten hans selv og smakt på det vanvittig gode resultatet, så tror jeg nok ikke at det blir kjøpt flere glass med ferdiglaget barnemat! Det blir isåfall stående som "nødproviant". Det er ikke noe tvil om at alt er bedre med hjemmelaget. Vil nesten si at jeg ble litt forelsket i matlaging etter dette. Gleder meg til å lage enda mer!

I og med at han har fått allergisk reaksjon av kumelk tidligere, så får han ikke noe som inneholder det. All maten han får må altså være melkefri, men det ser jeg virkelig ikke på som noen hindring. Det er så utrolig mye mat som kan lages uten melk, eller hvor noe annet kan brukes som erstatning. Hjemmelaget er selvsagt best for han av den grunn også, for nå har jeg full kontroll på hva han faktisk får i seg!

Det første jeg valgte å prøve meg på ble da karrikylling. I denne retten brukes det kokosmelk, noe som er utrolig godt og sunt. Jeg har delvis sett på en oppskrift, men valgte å lage en egen vri. Tok det vi hadde i kjøleskapet, men hadde hatt oppi enda mer hvis vi hadde hatt det. F.eks litt ananas og / eller eple. Men synes det ble nok søtt med kokos også.

For å få enda mer smak så tilsatte jeg hvitløk, rødløk og pepper. Det sier vel seg selv at karri også ble brukt, haha. Basilikum som er med på bildet ble ikke brukt, da jeg skjønte underveis at det ikke var nødvendig. Men det skal jeg heller bruke når jeg skal lage spaghetti bolognese. Nå vet jeg i hvertfall at det er en del krydder og urter som fint kan brukes. Salt unngår jeg så mye som mulig, så kyllingen er uten det og smøret er uten salt, melk og soya.

Kyllingen ble først stekt og så kokt i gryte sammen med alle ingrediensene. Underveis kom jeg også på at jeg hadde en pakke røde linser, så jeg tok også det oppi. Det og ris passer bra til dette. Tilslutt blandet jeg det sammen med most potet og gulrot (hadde stående fra dagen før) i stavmikseren. Han er jo 8 måneder, så han kan spise klumper, men jeg valgte å lage det til puré denne gangen. Neste gang skal jeg lage det slik at han får litt å tygge på også!Alt fikk akkurat plass i seks begre. Tenkte egentlig å bare gjenbruke de kjøpte middagsglassene, men hver gang jeg har prøvd å spare de så har de blitt kastet av samboeren.. Begrene fra MAM ble da løsningen. Men det går jo også an å bruke poser e.l.

Nå skal jeg straks gi han det første begeret før jeg drar på jobb! Håper og tror han vil like det, hvis ikke kunne jeg sikkert ha spist det selv, haha :-)


#barnemat #hjemmelaget #hjemmelagetbarnemat #babymat #hjemmelagetbabymat #8måneder #8mnd #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

JLY Lekegrind

Theodor er jo nå i krabbealder, og dermed snart klar til å dra rundt omkring i leiligheten for å "utforske". Selv om at han enda ikke er helt i gang, så er det ikke lenge til! Enn så lenge så nyter jeg det at han fortsatt ikke klarer å stikke av og gjøre noe han helst ikke skal gjøre, men jeg vet godt at det ikke vil vare. Leiligheten vår er ikke akkurat veldig stor, så det er ikke all verden han kan rote seg borti her. Men jeg synes det vil være greit å vite at han er på en trygg plass hvis jeg er alene med han, og skal f.eks sette i gang vaskemaskinen, dusje eller lage mat uten å må følge med han på hele tiden. 

Derfor synes jeg det er supert å nå ha en lekegrind! I tillegg til trygghet, så har jeg også merket andre fordeler. Før lå babygymmen rett på gulvet, og lekene har ligget strødd på den, rundt den og litt forskjellige plasser ellers på stuegulvet. Det ble så fort rotete her, og det var også irriterende hver gang vi skulle støvsuge. Med lekegrinden klarer vi holde lekene samlet oppi den, og siden det er hjul på den, så er det enkelt å bare rulle den bort for å komme til med støvsugeren! 

Lekegrinden vi har er fra merket JLY. Den har jeg fått sponset fra Jollyroom.no, og er å finne HER (link)! Den er 100 x 100 cm, noe jeg synes er perfekt størrelse. Han har god plass til å bevege seg på, rulle rundt, rotere og alt han driver på med, haha. Men det er selvfølgelig ikke en plass hvor han skal ligge for lenge om gangen. Når vi sitter i sofaen og kan følge med på han, så ligger han helst på gulvet oppå en gummimatte. 

I tillegg til at den har svingbare hjul som kan låses, så kan platen han ligger på justeres i tre forskjellige høyder. Akkurat nå har vi den nest nederst. Ville ha hatt den helt på bunnen hvis det hadde vært fare for at han kunne ha klatret over kanten, men foreløpig kan vi ha den justert slik at vi ikke trenger å bøye oss så mye ned for å legge han oppi eller ta han ut. Det virker også som om at han trives å være litt oppi høyden, da han naturligvis får bedre utsikt. Det passer ypperlig for en skikkelig nysgjerrigper!

Nå skal jeg og Theodor gjøre oss klar til å dra på babysvømming! Kjenner at jeg ikke er så veldig opplagt i dag, men vi skal nok kose oss uansett. Får se om jeg gidder å ta bilder, isåfall blir kanskje noen lagt ut her :-)

Babysvømming (1/5)

I dag var vi på første del av babysvømmingen! Usikker på om jeg faktisk skulle blogge om det, da vi ikke gjorde så mye denne gangen. Neste gang håper jeg at det blir litt under vann også! Har så lyst på bilder og videoer av Theodor under vann. Selv om at vi har dukket han under tidligere, så ville jeg følge kurset og bare ha han over denne gangen. En rolig start hvor vi først lærte hvordan vi skulle holde han. Det viktigste var at han skulle trives og føle seg komfortabel, og det så det ut til han gjorde! Den karen der er heldigvis sjeldent misfornøyd.

Korteste innlegget ever, men jeg er bare så trøtt at jeg såvidt får frem ord her. Føler ikke at det har vært helg engang, da jeg har jobbet både fredag og lørdag. Godt at T sovnet for natten i 9 tiden i kveld for første gang på evigheter (eller noensinne?). Da fikk jeg plutselig uvanlig mye tid for meg selv, men typisk at når det først skjer, så vil jeg egentlig bare legge meg sammen med han.. Haha. God natt!

Noe nytt i "lekehjørnet"

I går fikk vi denne lekegrinden på plass i Theodors sitt "lekehjørne", som er ca halve stuen. Var så heldig å få den sponset av Jollyroom.no! Varemerket er "JLY" og den er 100 cm x 100 cm. Perfekt størrelse! Du kan finne den HER (link). Skal skrive litt mer om den og hvorfor vi har valgt å ha lekegrind senere! Babygymmen som ligger oppi har vi forresten fått sponset tidligere, den kan du finne HER (link).

For øyeblikket ligger han her og sover litt. Han måtte nemlig bli vekt i morgest da vi skulle kjøre RM på flyplassen. Han har dratt avgårde til Trondheim på kompisbesøk, så jeg og Theodor har hele helgen for oss selv! I hvertfall nesten. I morgen må jeg noen timer på jobb, så da må han være hos besteforeldrene sine. Men ellers så skal vi nok kose oss! Jeg synes til og med at det er godt å tenke på at jeg får ha TVen helt for meg selv, haha. Ikke noe FIFA eller fotball i det hele tatt. Pjuh. 

God helg!


#lekegrind #babygym #babyutstyr #jollyroom #sponset #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

Stokke Baby Set

Hei! Formen min er enda ikke helt bra, og det drar litt ned på humøret. Har konstant vondt i hodet og føler meg bare sliten. Veldig godt at Theodor sover akkurat nå, slik at jeg får litt tid for meg selv.

Nå blogger jeg egentlig bare for å blogge. Har ikke så mye å si, og har bare disse bildene som jeg knipset av T i går. Vi har byttet fra Newborn Set til Baby Set på Tripp Trapp-stolen fra Stokke. Tenkte det var på tide da han bare prøvde å sette seg opp hele tiden. Men må si at jeg savner Newborn-setet. Likte det veldig godt, og nå som han sitter er det så mye mer griseri. I tillegg bikker han så mye fremover. Kanskje det var litt for tidlig med bytte? Men puten og bøylen er veldig fin! Tripp Trapp-stolen ble som en fin møbel som passet perfekt inn på kjøkkenet. 

Haha, veldig skeptisk til kameraet! Lurer fælt på hva den store svarte greia er. 

Håper dere har hatt en bra helg ♥ Også må alle dere over 18 år huske å bruke stemmeretten deres i morgen! Kommer kanskje til å skrive litt mer om det senere i dag.


#stokke #babyset #barnestol #babystol #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

Hjemmelaget leketeppe

Fikk spørsmål om hvor dette leketeppet er fra, eller om det er hjemmelaget. Har helt glemt bort å vise det skikkelig frem på bloggen, noe som burde gjøres. Det er nemlig mamma som har konstruert og sydd dette teppet til Theodor! Er det ikke fint? Jeg plukket selv ut stoffene da vi var på Stoff & Stil sammen i Trondheim, så jeg kan jo ta litt av æren på designet. Selve jobben med å lappe det sammen tok mamma seg av. Hun er så flink! Liker at det er så gjennomført med alle de små detaljene. 

Når vi først var på Stoff & Stil i fjor høst, så tok jeg like greit litt av alle stoffene jeg likte. Er jo så mye fint som kan lages! Av to av disse stoffene ble det også laget babynest (link) til Theodor.

Mamma har forresten egen håndarbeidsblogg, så her (link) kan du se mer av teppet og lese litt om fremgangsmåten :-)


#DIY #leketeppe #krabbeteppe #hjemmelaget #håndarbeid #sying #lappeteppe #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

Tidlig bleieslutt?

For en stund siden ble Theodor introdusert for potta hjemme hos foreldrene mine. Jeg var skeptisk i starten, men foreldrene mine fortalte at de begynte å ha meg på potta når jeg var 4 måneder, og det gikk veldig bra. De hadde faktisk ikke bleiebarn over 1½ - 2 år. Så jeg var villig til å prøve med Theodor!

I følge det jeg har lest på nett så var visst 61 % av 1 - 1½ åringer tørre på 40-tallet. I dag er kun 5 % i den alderen ferdig med bleie. Noe jeg synes er en helt vanvittig forskjell! Det er klart at mange mødre var hjemmeværende på den tiden, mens i dag er som oftest både mor og far i jobb. Det kan vel være tidskrevende. Og noen mener at det er for dårlig oppfølging i barnehagen. I tillegg var det faktisk tøybleier som måtte kokes i kjele på 40-tallet, mens i dag har vi billige engangsbleier av god kvalitet. Det er for lettvint å bare ta av, kaste og vaske stumpen litt. Det er jo også litt latskap.. På forumer skriver mødre at "de kunne ikke ha brydd seg mindre om barnet bruker bleie til det er 4 år".

Tenk at det i snitt kastes 600 000 engangsbleier daglig her i Norge, og i snitt bruker et barn 5000 bleier fra det er 0 til 3 år. Selv er jeg ikke akkurat den mest miljøbevisste, men akkurat dette synes jeg det går ann å bry seg litt om. En annen ting er det økonomiske. Nei, bleier er ikke dyrt, spesielt ikke de billigste variantene som jeg helst kjøper selv. På Theodor har vi prøvd bleier fra Libero, Pampers, Rema og Coop, og jeg merker seriøst ingen forskjell. Så jeg betaler heller 60 øre per bleie enn nesten 2 kr. Hvis vi i tillegg bare trenger å kjøpe bleier til han er 1 ½ år, så vil det bli ca. 1500 kr totalt for oss å bruke på bleier, i stedet for ca. 3000 kr. For andre som bare kjøper Libero og Pampers vil det bli ca. 4800 kr å spare.

Bruker til vanlig å holde han på potta, da han ikke er helt stødig og heller ikke burde få så mye belastning på ryggen. Men bare for å få tatt bildene satt han å holdte seg fast inntil bordet, haha.

Hvis det da er så tidskrevende med pottetrening når de er over året, hvorfor ikke begynne med avvenning mye tidligere? Det tar meg ca. 10 min tilsammen i løpet av en hel dag å ha Theodor på potta. De fleste gangene har det blitt resultat også, noe det ble senest for 1 time siden når vi sto opp. Jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg skiftet en bæsjbleie nå, det begynner å bli uker siden. Jeg merker allerede nå at han foretrekker å heller gjøre det i potta, enn å ha det i bleien. Det er jo også naturlig at han skal klare det bedre i sittende stilling med et trykk mot magen, enn liggende eller stående oppreist. Det har nå blitt en del av rutinen at han skal på potta etter at vi har stått opp, etter hvert måltid og før leggetid. Nå klarer jeg ikke å se for meg å ikke bruke den. Jeg føler at han har så mye bedre av det også, med tanke på at han får det lettere ut og slipper å ligge med magevondt, og slipper å ligge med det i bleien når han først får det ut.

Hvis vi klarer å følge opp dette, så satser jeg på at neste sommer blir bleiefri. Det sier seg selv at bleieslutt er best om sommeren, da det trengs lite påkledning. Og jeg synes 1½ år er passelig alder. Men hadde han faktisk fylt 1 år på sommeren, så tror jeg at jeg ville ha prøvd bleieslutt allerede da. Å løpe rundt i en klam bleie kan umulig være bedre enn å bare ha på seg truse. Uhell vil garantert skje, men da får vi bare ha skifte tilgjengelig.

Det skader vel ikke å prøve? Det er noe å spare penger på, og i tillegg er det mer miljøvennlig!


#baby #babygutt #bleieslutt #pottetrening #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

 

Kjøpeliste til høsten

Innlegg som dette er så irriterende tidskrevende.. Spesielt når jeg veksler mellom dette, klesvask, rydding, og å underholde og mate en baby. Men kommer visst i mål tilslutt! Og godt er det.1. H&M // 2. ZALANDO // 3. H&M // 4. GINA TRICOT // 5. VESKE// 6. GINATRICOT 
// 7. ZALANDO // 8. GINA TRICOT // 9. HVITE SNEAKERS*
(*adlinks)

En del jeg har lyst på til meg selv! Haha, vel.. I wish. Noe av disse klærne til Theodor må nok heller prioriteres: 


1. YTTERJAKKE// 2. LUER// 3. PILÈJAKKE// 4. H&M // 5. SIKLESMEKKER* // 6. LINDEX // 7. LINDEX
// 8. BODY// 9. LINDEX // 10. LINDEX // 11. VELOURBUKSE* // 12. LINDEX // 13. H&M // 14. TØFLER*  
(*adlinks)

Han har så og si vokst ut av str. 68 nå, men har en del i str. 74. Snart må vi da handle litt mer str. 80. Ikke noe problem når spesielt Lindex har fått så mye kult til guttebabyer! (De har forresten 3 for 2 på alle barneklær fra i dag og ut søndag. Ikke reklame, bare et tips.) Synes Ellos.no bare blir bedre og bedre også.

Men klær er én ting, det er nok dette som kommer til bli førsteprioritet:


Bæresele* som kan brukes på turer, lekegrind* til stua, ny vippestol*, sikkerhetsgrind* for å ha foran peisen og ny bilstol! Synes denne bilstolen fra Britax* virker veldig praktisk og komfortabel, da den kan roteres 360° og legges bakover. Fin var den også! Så ja, det blir en dyr høst. Pengene flyr avgårde når man får barn, men sånn er det bare. Det er jo ikke akkurat alt som er like nødvendig da, og noe kan vi heldigvis vente litt med. I tillegg til dette er det også ny dobbeltseng, TV, interiør og tapet på stua som er på listen! Åh, hjelp.


#kjøpeliste #ønskeliste #baby #babyklær #klær #babygutt #babyutstyr #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

 

Melkeallergi

I går når jeg kom hjem fra jobb, så var det første Rolf Martin sa til meg at Theodor hadde fått utslett over hele kroppen. Han hadde gitt han litt ferdigblandet NAN, pga at lille jeg hadde fått pumpet ut ikke var nok. Vi har jo mistenkt at han reagerer på kumelk, da han har fått en reaksjon på NAN tidligere. Men på den tiden hadde han utslett i kinnene fra før av, så jeg var ikke helt sikker på om det faktisk var MME som forårsaket det den gangen. Etter at vi nå har fått sett kroppen hans helt rødflammet, så er det ikke noe tvil lenger. Han har nok melkeallergi..

Men det var ikke bare utslettet. Vi fikk det også bekreftet på den nokså harde måten. Så fort han var ferdig skiftet og påkledd, så tok jeg han med for å møte familien min i byen. Jeg stusset over hvor sløv han var i blikket. Han virket liksom ikke bare trøtt, egentlig mer dårlig. Det tok ikke lang tid før det viste seg å være tilfellet. Jeg rakk såvidt å sette meg ned på stolen inne på Peppes, før Theodor laget brekningslyder og spydde som en foss over hele seg! Heldigvis var morfaren hans rask med å dra han opp, og ta han med på stellerommet..

Helt grusomt og vondt å se han så dårlig. Stakkars lille ble helt utslitt. Han hang bare slapt på skulderen til morfar, før han ble lagt i en vogn for å sove. Når han hadde fått sovet en stund, så ventet det kos og dulling fra mormor og mimmi. Haha ♥ Jeg tok han også med i badekaret for å vaske han skikkelig etter all spyingen, og ikke minst for å gi han masse mammakos! Ikke bare bare for en så liten kropp å få kraftig allergiutbrudd.

Håper nå at vi kan få allergiutdredning på han før han fyller året. Jeg har tidligere vært til fastlegen og fortalt at vi mistenkte melkeallergi, men han mente at det var for tidlig å konstantere det. Det var også derfor jeg var i tvil. Men nå vet vi helt sikkert at vi må holde han unna kumelk. Satser på at han vokser det av seg før han blir 3-4 år, men før den tid blir det jo en del melkeprodukter å unngå. Er i hvertfall bestemt på å ikke slutte med ammingen før han er godt over 1 år. Nå er det jo enda viktigere for han å få morsmelk!

Introduksjon av babymat

Nesten på dagen da Theodor var blitt 4 måneder, så dro jeg på butikken og fant babymat som han kunne spise. Først virket det som om utvalget var veldig dårlig, men det viste seg at det bare var det på den butikken. Senere fant jeg mer i en annen, og i mens vi var i Portugal, så kjøpte mamma med seg enda flere varianter fra ICA rett over riksgrensen! Det gleder meg at det er så mange smaker han allerede kan teste ut. Det er jo bare én måned til han er et halvt år (herregud, tenk det!!) og da blir det enda mer å prøve ut. Vi har også kjøpt babygrøt som er uten melk, siden vi mistenker at han reagerer på melk. 

Joda, jeg skal prøve å lage hjemmelaget babymat også. Men først vil jeg teste ut forskjellige varianter som er ferdiglaget. De pakkene med sugekork er jo helt geniale. Jeg tok med noen til Portugal, og de fikk vi veldig god nytte av! Når farmoren passet han så kunne hun gi han det. Lettvint å bare klemme ut fra pakken og rett i munnen hans. Etterhvert skjønte han at han kunne suge det rett ut av pakken også.

Selv om at fruktpurré har falt i god smak, så er det ikke noe tvil om at puppen slår alt. Han blir fortsatt fullammet og vil ha like mye som før. Jeg prøver å huske på å amme både før og etter inntak av fast føde. Ammer før for å holde melkeproduksjonen oppe, og etter for å gjøre han helt mett og slukke tørsten. Har også gitt han vann på tåteflaske, men det er ikke så veldig mye som går ned. 

Theodor likte ikke helt at moren begynte å ta bilder av han, i stedet for å gi han mer sviskemos, haha ♥ Det blir mye gris, men det er jo også en del av moroa. Jeg har til og med blitt dusjet med fruktpurré, da han nøs mot meg med munnen full av det! Flere som har begynt med fast føde?

Klær fra Name it

Nå er det jo snart 17.mai, og sesongen for konfirmasjoner og bryllup er allerede i gang. Det er anledninger hvor vi vil pynte oss ekstra, og de aller minste er ikke noe unntak. Vi har nylig vært i to konfirmasjoner, og i sommer er vi invitert i bryllup! Det er klart at Theodor også får på seg finstasen da.

Jeg har vært så heldig og fått plukke ut noen klær til Theodor fra Name it. Det var så mye fint å velge mellom, så det var ikke bare bare. Først vurderte jeg å velge bunad til han. Det fristet veldig når jeg så den fine Name it har. Men så tenkte jeg at han heller kan få det til neste 17.mai, når han faktisk kan gå rundt i den og vise seg frem. I år vil han jo sikkert for det meste ligge i vogna og sove. Derfor valgte jeg litt forskjellige klær. Noen klær som han kan bruke til hverdags, og noen som han kan bruke til finere anledninger.

Denne snekkerbuksa og skjortebodyen ble brukt i konfirmasjonen på Sortland. Snekkerbuksa er litt for stor enda, men det gikk sånn høvelig greit. Det er nok ikke lenge til den er akkurat passelig!

Stilig cardigan som også er litt for stor enda.

Jeg hadde faktisk ikke tenkt på at Name it også har nettbutikk. Jeg som foretrekker å handle på nett vil absolutt begynne å handle derfra. Hadde det ikke vært for at Theodor har for mye klær for øyeblikket, så ville jeg ha klikket hjem alt nedenfor! Mormoren hans var nettopp i New York og handlet et drøss med klær til han, så jeg blir bare nødt til å ha et lite shoppingforbud en stund.

 

Det skjedde forresten et eller annet som gjorde at jeg fikk to pakker med de nøyaktig samme klærne. De sa jeg bare skulle beholde begge, men Theodor trenger jo ikke dobbelt opp med de samme klærne. Derfor vil jeg gi de bort til noen. De er i str. 68 og ligger urørt i plastikk. Noen som er interessert? :-) 

Utstyrsliste til baby

Nå som vi har det meste av babyutstyr, så kan jeg legge ut en oppsummert sjekkliste av det vi har og det lille vi mangler. Blir så utrolig glad av å se alt vi har fått! Vi er bra heldig, det er det ikke noe tvil om. 

 UT PÅ TUR♦  Barnevogn Emmaljunga Mondial De Luxe Paris √     

♦  Regntrekk, myggnetting og solskjerm Fulgte med barnevognen 

  Stelleveske Kjøpte den som hører til barnevognen. RM har sin egen fra Armani Junior √ ♦  Vognpose Voksi Urban-pose og sauskinnspose (arvet)  √  

♦  Vogndyne  √     ♦ Vognteppe - Farmoren har heklet et  √      Bilstol - Maxi Cosi Cabriofix + base √     ♦  Bilstolpose - Voksi Move √     ♦  Bæresele - Baby Björn One √  

 

 SOVE  Vugge - Låner den som RM har ligget i selv som baby  

♦  Sovekurv - Arvet  √       Sprinkelseng - Arvet  √     ♦  Madrass  √   

  Babydyne  √     ♦  Sengetøy og laken √     ♦  Tisselaken  √     ♦  Sprinkelbeskytter  √ 

 

 KLÆR TIL NYFØDT  Bodyer  √     ♦  Bukser  √     ♦  Trøyer / gensere  √      ♦  Strømpebukser  √     

♦  Sparkebukser  √      ♦  Jakker i bomull  √     ♦  Kosedresser  √

♦ Tynne luer i bomull  √     ♦ Votter i bomull  √     ♦  Pyjamaser  √     ♦  Sokker  √


» I TILLEGG TIL VINTERBABY

♦  Bodyer med ull  √     ♦ Strømpebukser med ull  √      ♦  Sokker med ull √     

♦  Pyjamas med ull  √     ♦  Ullvotter  √       ♦  Luer i ull  √     ♦  Luer med hals  √

♦  Kjøredress  √      ♦  Ulldress  √     ♦  Fleecedress  √     ♦  Strikkeklær i ull  √     ♦  Tykke ullsokker √

 

 STELL OG HELSE  Stellebord - Gulliver fra IKEA         Stellematte - Billig stellematte fra Ebay  

♦  Badestol - Besteforeldrene har en √     ♦  Badeolje  √     ♦  Mild såpe og shampoo  √

♦  Badehåndklær  √     ♦  Badehåndklær med hette       ♦  Helsetepper  √

♦  Gulpekluter       ♦  Våtservietter  √     ♦  Vaskekluter  √     ♦  Neglesaks  √   


  Skal kjøpe:

♦  Badetermometer     ♦  Febertermometer     ♦  Nesesuger   

♦  Bleier     ♦  Badebalje     ♦ Sinksalve    ♦  Saltvannsdråper 


 AMMING / MATING♦ Barnestol - Stokke-stol + Newborn-set      ♦ Smekker  √  

  Ammeinnlegg i bomull  √      MAM-kompress  √      Ammesalve  √

  Ammeinnlegg til engangsbruk  √       Ammepute  √       Amme-BH'er  √     


   Skal kjøpe:

♦  Tåteflasker       Brystpumpe 

♦  Ammetopper     ♦  Amme-BH med ull       Ammeinnlegg med ull

  

 DIVERSE♦  
Babygym - Skip Hop Babygym ABC (direktelink) sponset av Jollyroom.no √ 

♦  Vippestol - Comfort & Harmony Cradling Bouncer  √     ♦  Babynest - Mamma har laget       ♦  Lammeskinn       ♦  Kosetepper  √   

♦  Krabbeteppe - Mamma holder på å lage et veldig fint et 

♦  Smokker       ♦  Kosedyr  √      Leker  √     ♦  Siklesmekker  √ 

♦  Lekegrind - Besteforeldrene og oldeforeldrene har  

♦  Reiseseng - Besteforeldrene og oldeforeldrene har til overnatting  

♦  Bleiebøtte - Fikk en gratis, men usikker på om den vil bli brukt..  √ 

 
 
Skal kjøpe / lage senere:

♦  Babycall     ♦  Biteringer     ♦  Sikkerhetsgrind til peisen

♦  Uro til sprinkelsenga     ♦  Sengehimmel til sprinkelsengaDet blir veldig mye om baby og fødsel for tiden, men det er jo ikke så rart. Vil egentlig blogge om andre ting også, men klarer ikke helt å fokusere på noe annet akkurat nå. Gleder meg bare til å ha graviditeten overstått, og til å begynne å leve i en helt ny og annerledes hverdag. Det er noe jeg også har lyst til å dele her på bloggen. Men får vel bare fortsette å smøre meg med tålmodighet! Jeg er seriøst så tjukk nå at magen nesten ligger i veien til å nå frem til tastaturet, haha..


#babyutstyr #utstyr #redebygging #gravid #graviditet #svangerskap #baby #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Redebygging

Like før nyttår ble jeg veldig rastløs og startet med "redebyggingen" i det lille hjemmet vårt. Jeg fikk gjort klart det meste allerede da, men har nesten nettopp blitt ferdig. Mangler bare sovekurven som mormoren min skal fikse litt på først, men den kommer nok før han flytter inn. Er veldig fornøyd med alt vi har fått og gjort klart til lillegutt. Jeg tror han vil trives veldig godt her med oss! 

 ♡ STUEN


På stua står nå vugga klar til bruk. Denne har faktisk RM ligget i selv som baby. Har overdrevet litt, så nå ligger det madrass, sauskinn, babynest, koseteppe og dyne der! Haha, han vil få det behagelig ihvertfall. 


Senere når han blir for stor til å ligge i vugga, så vil denne flotte babygymmen overta plassen. Den har jeg fått fra Jollyroom.no → Direktelink. Vippestolen er i merket Comfort & Harmony og den fikk jeg i gave fra farmoren min! Legg merke til at det er en del elefanter å se på de tre siste bildene. Det skyldes at jeg har fått helt elefantdilla. Det vil nok også synes godt når jeg senere skal ordne til barnerommet, haha :-)
 

  KJØKKENET


På kjøkkenet trenger vi jo bare en Stokke-stol med Newborn-set på. Blir greit å ha han der i mens vi lager mat osv. Fikk både stolen og settet i bursdagsgave! 


Irriterer meg at jeg ikke får til å feste den lekebøyla på. Vet ikke om det faktisk er vanskelig eller om jeg er helt fjern. Har prøvd flere ganger og det virker bare som om den skal knekke? ...


 BADET

Jeg var spent på om vi ville få plass til stellebord på dette lille badet, men det ble faktisk bra! Litt trangt selvfølgelig, men ble fort vant til det. Stellebordet heter Gulliver og er fra IKEA. Snille morfaren min fraktet flatpakken på 16 kilo fra IKEA og med seg på toget fra Trondheim!


Stellematten er et impulskjøp fra Ebay, veldig billig såklart. Den er jo litt morsom da! Det som henger på siden er opprinnelig fra et annet stellebord som mormoren min hadde. 


Skal kjøpe noen kurver å ha der håndklærne ligger nå. Mangler også bleier og stelleprodukter.. Har foreløpig bare det lille som var i babyboksen fra Libero. 

♡ GARDEROBEN


I kommoden i gangen har lillegutt fått to store skuffer og to små til yttertøyet sitt. En liten skuff med votter og ullsokker o.l, og en liten skuff med luer!


To store skuffer med kjørepose, fleecedresser, strikkeklær osv!


Som dere ser er det litt variasjon fargemessig. Ikke bare babyblått, grått og hvitt. Mestparten er klær som lillebroren min brukte som baby! Gjenbruk er gull.


Har ordnet garderobe til han i innhuket på gjesterommet (blir barnerom senere). Disse klærne er i 56 og 62 + bittelitt i 50! De større klærne ligger nedpakket i boden til de blir passelig. I plastboksene ligger det sengtøy og tepper.Åh, endelig ferdig med dette innlegget.. Sliter virkelig med å holde øynene åpne nå, så skal straks legge meg. Har vært våken siden halv 7 tiden i morgest, så det er helt utrolig at jeg ikke har svimt av for lenge siden. Skal legge meg med et stort håp om at det skjer noe i natt, men det først etter at jeg har fått sovet noen timer! Haha :-)


#redebygging #leilighet #hjem #gravid #graviditet #svangerskap #baby #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

BabynestDet fineste og mykeste babyredet som er laget av mamma ♥ Hun er så flink med håndarbeid, og akkurat nå setter jeg jo ekstra stor pris på det! Det er lite eller ingenting hun ikke kan sy eller strikke, og så lenge hun har tid og energi så skal jeg utnytte det mest mulig. Dette babyredet vil nok bli veldig mye brukt av lille prinsen! Blir kjekt å ha når vi ligger og later oss på sofaen, når han skal ligge i vuggen, i sovekurven eller sammen med oss i dobbeltsenga :-)


Veldig greit at det kan være trangt og lite, eller stort og slakt som på dette bildet!


I tillegg er det enkelt å vrenge det, så han kan også ligge på dette gode jerseystoffet. Når vi går mot varmere årstid, så kan det jo bli for varmt og klamt å ligge på fleece.

Hvis noen er nysgjerrig på fremgangsmåten osv, så har mamma forklart litt om det på sin egen håndarbeidsblogg (link). Virker som om det var enkelt å lage så lenge man er dreven med symaskin og har en oppskrift! Skulle ønske jeg var like flink og hadde tålmodigheten. . Burde kanskje lære meg det snart. 


#håndarbeid #DIY #selvlaget #babyrede #babynest #gravid #graviditet #svangerskap #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Selvlaget vognpynt

Det ble visst veldig sen blogging i dag også, noe som ikke var helt planlagt. Har vært en tur i Sverige i dag for å hente søsteren min hjem til jul! ♥ Hun kom med buss fra Umeå til Tärnaby, så da dro jeg, pappa og bestevenninna mi for å hente henne der. Litt harryhandling og restaurantmat var jo ikke til å unngå da.

Skulle egentlig ta bilde av bursdagsgavene da jeg kom hjem, men ble opptatt med noe annet. Fant en liten pakke blant posten som var fra egnedesign.baeklunddesign.dk. Den inneholdt det jeg hadde bestilt for å lage vognpynt! Dvs. snor, clips og litt forskjellige perler. Jeg var så spent på resultatet, at jeg bare satte meg ned for å lage den med engang. 

Synes selv den ble bra! Ikke at det er så mye å skryte over. Det er jo bare perler som er tredd på en snor og festet på clips. Vet man kan få kjøpt slike ferdiglaget også, men jeg ville prøve å lage en helt enkel en selv. Senere vil jeg prøve å få laget smokkelenke også. Er jo faktisk litt morsomt å holde på med!


På bildene ser dere jo også litt av sauskinnsposen, og litt av det fine teppet som den vordende farmoren har laget ♥ Må vise det bedre senere.

Jeg har forresten trekt ut vinneren av gavekortet fra Jollyroom.no nå! Brukte random.org til å velge ut et tall. Det ble da kommentar nr.3, som var fra Marianne Eriksen! Så at du kommenterte at du allerede har fått mail fra dem, noe som er helt supert. Håper du blir storfornøyd med det du kjøper til lille prinsen din :-) 


#vognpynt #DIY #selvlaget #gravid #graviditet #svangerskap #baby #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

 

Babyutstyr: Barnevognen


 Emmaljunga Mondial De Luxe - Paris 

 

Da var endelig barnevognen på plass hos oss! Herrefred så fin og elegant den er. Er det mulig å bli så glad i en barnevogn? Haha. Jeg husker hvor glad jeg ble da jeg fikk Baby Born-dukkevogn som liten. Den materalistiske lykken ble nok toppet nå. Jeg er så innmari fornøyd med at vi tilslutt valgte denne! Var først så bestemt på å kjøpe den helt hvite, men falt gradvis mer og mer mot denne. Den hvite er også utrolig fin, men jeg ser den overalt. Om det ikke er her i byen, så er det på forskjellige blogger. I følge de på butikken, så er vi foreløpig alene med å ha denne fargen her på Mo. Hos dem har den til nå bare blitt solgt i svart, altså den som heter "London". Synes det er et stort pluss! Barnevognen ble litt mer "spesiell" da. Men så fin og bra som den er, så vil det kanskje ikke være tilfellet så veldig lenge. [Den er forresten mer blå i virkeligheten, enn det ser ut som på bildene.]

Jeg og lillegutt vil nok få mange fine turer med denne vognen! Kjenner at jeg er ganske ivrig etter å få ta den i bruk. Så dyr som den er, så vil den bli tatt godt vare på. Satser på at den vil bli brukt til flere barn i fremtiden også, haha :-)

Babysko

Det har blitt litt av en samling med sko til Theodor! Noe som han egentlig ikke trenger, men som bare er så søte og kan fullføre et antrekk. De fleste har jeg da fått, og tre par har jeg kjøpt på Ebay for en billig penge!


De to fremste parene har jeg kjøpt på Ebay. Viktig med Converse uansett alder, haha.
Alle disse parene hadde lillebroren min da han var liten.


Tøflene til venstre hadde lillebroren min, og de andre er kjøpt på Ebay!


Pittesmå pyntesko som jeg har brukt selv som baby.

Rakk bare et kjapt innlegg, før jeg nå må skynte meg på jobb! I neste uke blir det heldigvis mer tid til bloggen :-)


#babysko #babyklær #gravid #graviditet #svangerskap #baby #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Litt pengebruk

Denne måneden har jeg faktisk vært litt flink med pengebruken, og da får jeg jo plutselig lyst til å være mindre flink og bruke mer. Neida, men jeg kan vel unne meg noen nye høstklær? Vanlige jeans er jo nå utelukket, så jeg har fått kjøpt meg gravidbukser og tights. Det er noe jeg må ha uansett. Gensere er noe jeg ser ut til å aldri få nok av.. Tror jeg selv, men når jeg kommer hjem finner jeg alt for mange i klesskapet. Kjøpte også en ullkåpe, noe som jeg virkelig har fått sansen for. Har lyst på flere i forskjellige farger og fasonger. 

Nå har også prinsen fått litt nytt i str. 56. Det er en størrelse jeg har veldig lite av.. Jeg tenker at han vil vokse så fort, men noe må han vel ha uansett. Burde jeg forresten kjøpe noe i str. 50 også? Jeg har faktisk ikke handlet noen klær til han etter at jeg fikk vite kjønnet, så det jeg hadde fra før av var bare nøytralt. Nå fremover blir det såklart mer i marineblå og lyseblå osv, som er farger jeg elsker.


- Kjørepose fra H&M - Hadde først kjøpt denne i hvit og større størrelse, men angret senere på både fargen og størrelsen. Når det er kaldest og mest bruk for den, så vil han jo være rundt 56 cm. 


- Nyfødtsett fra Cubus - 


- Ullbody fra H&M - Har funnet ut at ullundertøy koster en del, men det er vel lurt å ha til en vinterbaby.


- Overall i pilé fra H&M - Har litt større i hvit fra før av. Men synes den er enda mer skjønn i brun, så måtte ha denne også. Denne er også litt mindre, så den vil jo passe med engang.

Godt å få inn litt nytt i min egen garderobe, og elsker å kjøpe inn klær til den lille og prøve å se han for meg med dem på. Men jeg må jo ikke glemme at det vil gå noen eller mange tusenlapper til babyutstyr. Vi har faktisk fått bestilt vogn, bilstol og bilstoladapter til vognen nå. Det vil mest sannsynlig komme like før jul, så da vil vi ha det mest nødvendigste på plass. Oi.. Begynte plutselig å glede meg veldig til jul. Det vil bli så koselig å pynte opp leiligheten og oppleve vår første jul som samboere. Samtidig blir jeg nok å gå rundt i leiligheten med barnevognen og drømme meg bort. Da er jeg sikkert blitt mer ivrig og utålmodig, med tanke på at den lille i teorien kan komme når som helst etter nyttår. Før den tid skal jeg også fylle 19 år, som nå er to måneder til. Da er jeg kommet til svangerskapsuke 32 og vil tro jeg er blitt rimelig stor da. Det er noe jeg ikke engang kunne ha sett for meg ett år siden. Det samme gjelder jo faktisk leiligheten, samboeren, bloggen.. Ja, alt. Fantastisk at så mye fint kan skje på bare ett år.


#innkjøp #gravid #baby #babygutt #babyklær

Må takke dere så mye for alt det fine dere har skrevet her, og på Facebook og Instagram. Jeg har lest hver eneste kommentar, og setter stor pris på det Håper ingen bare leste overskriften og tror at jeg har det vanskelig nå. Det var opprinnelig et innlegg jeg skrev når jeg var så langt nede som jeg beskriver der, og da hadde jeg faktisk avsluttet innlegget med "det blir aldri bedre". Det var så godt for meg å kunne endre på innlegget nå og skrive alt i fortid. Vil ikke at noen skal synes synd i meg, for det er det virkelig ikke. Jeg vil bare dele min erfaring. Vil også minne meg selv og andre på at det finnes de som sliter. Derfor er det så viktig å alltid være snill, prøve å ha litt forståelse og ta vare på hverandre. Mange går gjennom et helvete i skjul, og det fordi de er redd for å plage andre med det og ser kanskje på det som veldig flaut. Det er ufattelig synd, for det er ekstra tungt å holde sånt for seg selv.

Babyutstyr: Hvilken barnevogn?

Det er ikke bare bare å velge ut noe så viktig som barnevognen, men jeg har hele tiden vært sikker på hvilket merke og type jeg vil gå for. Jeg vil ha enten Emmaljunga Mondial Duo Combi eller De Luxe. Det samme som flere tusen andre mødre. Disse vognene må være veldig populær, da jeg ser de absolutt overalt. Skjønner det godt, for de er jo utrolig fine og har vunnet opptil flere tester! Jeg kan ærlig innrømme at jeg så på utseendet først og fremst, men det går vel greit så lenge vognen også er best i test? Liker også at de har stor og romslig bag. Det vil passe ypperlig for et nyfødt vinterbarn som skal ligge i en tykk vognpose med sauskinn ♥ Disse to modellene er vel helt like i funksjon, bare utseendet og fargen som skiller dem.. Og det er jo selvfølgelig det jeg sliter med å velge. 

 

Når jeg nå tenker meg om så ble jeg faktisk enda mer usikker. Kanskje jeg også skal vurdere Mondial Duo Combi i fargen Vanilla Leatherette (beige)? Og Mondial De Luxe i svart? Åh, dette er faktisk mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg har jo ikke lyst til å angre, spesielt når den faktisk koster så mye som den gjør. Ulempen med en hvit eller beige vogn, er jo at eventuell slitasje vil kunne synes godt.. Men de er så innmari fine så lenge de ikke blir mye ripete / flekkete osv. Ser ut til at jeg kanskje må gi Rolf Martin det siste ordet. Regner med han skal gå noen turer med vognen han også, hvis han da ikke bare vil ha pulk eller sykkelvogn på slep.. Haha, jeg tviler ikke. I såfall vil han bli tvunget til det. 

Hvilken likte du best?


#gravid #graviditet #svangerskap #baby #babyutstyr #babygutt #barnevogn #emmaljunga

Prosjekt: Gamle babyklær

Hei! Jeg hadde egentlig planlagt å få gjort ferdig et annet blogginnlegg i dag, men etter jobb fristet det mer å besøke svigerfamilien og etterpå dra hjem til foreldrene mine. Etter at vi fant ut kjønnet på den lille, så har jeg og mamma satt i gang et litt omfattende prosjekt. Vi er nå i full gang med å finne frem babyklærne som lillebroren min har hatt, og pittelitt av det jeg og søsteren min har brukt også. Jeg liker jo å kjøpe nye og fine klær, men er veldig glad i gjenbruk også! Supert for miljøet, og gøy å finne de fine klærne jeg husker lillebroren min brukte som baby.

Vi brukte to timer i dag på å først lete etter pappeskene på garasjeloftet, så få det bært inn og tilslutt grovsortert. Det er utrolig mye fint som jeg vil ta i bruk, men det har også blitt en stor dunge med det jeg ikke vil ha. Noe er litt slitt og annet er ikke "helt på moten" fargemessig osv. Mamma har virkelig tatt vare på alt. Mye er gått gjennom allerede, men det er enda ganske mye igjen. Gleder meg til å finne mer av babyutstyret jeg vil bruke også, blant annet en sauskinnspose som ble kjøpt da jeg skulle komme til verden.

Nå ligger både jeg og Rolf Martin som noen slakt på "sofaen" i stua, og skal straks se Vikings. Vi har blitt helt avhengig av den serien! Stortsett hver kveld blir tilbragt her med tv-serier og film på skjermen. Ikke feil det ♥


#gravid #graviditet #babyklær #babygutt #gjenbruk #mammablogg

Babyboy with style

Jeg var innom Zara.no for å se etter jakke til meg selv, og da så jeg (uheldigvis) at de også har babyklær. Jeg var helt solgt etter bare en liten titt.. Er det mulig å ha så mye fint til en liten babygutt!? Jeg kommer til å bli fullstendig ruinert. Nå er jeg jo litt usikker på hva som er vanlig pris på babyklær, men synes prisene så helt greie ut. Det er vel veldig individuelt hvor mye penger man vil bruke på babyklær som fort blir for smått. Noe vil jeg kjøpe billig, mens andre klær vil jeg legge litt ekstra i.Husk spørsmålsrunden som du finner HER, hvis det er noe du lurer på!


#baby #babyklær #babygutt 

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)