Arkiv måned: januar 2013

Blogger fra linkerunden


Wossa.blogg.no


Celyys.blogg.no


Heidichic.femelle.no


Martinekristine.blogg.no

Kommer til å legge ut flere blogger etterhvert :-) Hvis du har lyst til å melde deg på kan du gjøre det her!

Må legge om livsstilen

Etter at vi begynte på skolen igjen har dagene bare vært tunge og slitsomme. Jeg er kanskje klar for et nytt år, men jeg er nok mindre klar for et nytt semester på skolen. Dagen før skolestart kjente jeg egentlig at jeg bare gruet meg så mye at jeg ble kvalm. Av den grunn at skole er noe jeg bare må gjøre, noe som nesten føles som "klaustrofobisk". Jeg kunne så langt i fra tenke meg å droppe ut av skolen, men fortsatt så føles det som et eneste stort slit. Jeg kan vel i grunn bare spørre meg selv; hvorfor i helvete går jeg egentlig idrett? Jeg er så og si amøbe på treningsfronten. Jeg er så dørge lat og overdrevent glad i senga mi. Jeg har ikke på langt nær et sunt og variert kosthold. Jeg har ikke peiling på hvordan kroppen fungerer under trening, hva som er bra å spise, hvordan man kan bli bedre osv. Men jeg vet at jeg har nok fått det godt til hvis jeg virkelig hadde prøvd og bestemt meg for det. Det er bare det at det er så mye som henger sammen. Alt er som en eneste stor floke som jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal klare å løse opp. Alt går i en ond sirkel. Søvnmønsteret henger ikke på greip i det hele tatt. Sovner lett om dagen, men sliter med å sovne om natten.. Ligger og tenker på alt og ingenting om natten. Bekymrer meg for hvordan neste dag kan bli og om jeg faktisk kommer til å takle skolen. Neste morgen må jeg virkelig slite meg selv fra senga. Trøtt, hodepine, vonde øyne, kvalm, lei - jævlig. Hadde det ikke vært for det generelle samfunnspresset om å ihvertfall se sånn noenlunde "ok" ut, så hadde jeg nok bare stått rett opp fra senga og slengt på meg koseklær. Så store og komfortable som overhodet mulig. Hadde ikke så mye som sett på rettetanga eller kosmetikkprodukter engang, og holdt meg langt unna speil. Det må være noe av det verste jeg vet.. En dårlig morgen hvor alt bare er stress og snudd på hodet. Ingenting går som det skal. Så kommer tanken på at jeg faktisk må vise meg blant folk, når alt jeg egentlig vil er å gjemme meg selv og det trøtte trynet mitt. På skolen kjennes bare øyelokkene 10 kg tunge, og alt av undervisning virker totalt uinteressant. Det går bare inn det ene øret og rett ut det andre. Jeg prøver febrilsk å holde ut en hel skoledag, så når skoledagen endelig er over vil jeg bare dra enten til kjæresten min eller rett hjem for å stupe i seng. 

Så er det kostholdet og matvanene.. Jeg spiser aldri frokost, og noen ganger spiser jeg ikke på skolen engang heller. Det kan også hende at jeg bare spiser ett måltid på en hel dag, fordi jeg bruker å glemme bort å spise og merker ikke alltid at jeg faktisk er sulten. Jeg bryr meg ikke så mye som jeg burde gjøre. Dette er nok noe jeg har "utviklet" i sammenheng med depresjonen. Da jeg var på mitt verste kunne jeg spise veldig lite eller ikke noe i det hele tatt på over ett døgn. Jeg kunne bli så sulten at det kjentes ut som om magen min ble etset opp innenfra, men likevel så kjente jeg at jeg bare ikke orket å spise. Brydde meg ikke. Uansett hvor stor smerten var og hvor mye kroppen min skrek etter mat, så var den psykiske smerten verre. Noen ganger virket det slitsomt å bare skulle spise noe så simpelt og lite som et knekkebrød.. Ikke misforstå. Jeg elsker mat, og har ikke et forvrengt syn på kroppen min i det hele tatt. Jeg vet godt at jeg er tynn og trenger mat, det er bare det at jeg ikke tar helt vare på meg selv. Jeg spiser ikke regelmessig, variert eller sunt. I tillegg jobber jeg på en bensinstasjon hvor jeg ofte spiser hamburger, chips, kebab i pita osv. Alt for mye søppelmat.. Brus er også noe jeg drikker mye av hver eneste dag. Blir kvalm av tanken. Egentlig så føles det ut som om jeg er på vei til å råtne opp innvendig. Jeg får jo ikke i meg de næringsstoffene kroppen trenger for å fungere sånn som den skal. Det sier seg selv at en kombinasjon av lite søvn og lite mat ødelegger veldig mye. 

Jeg hadde nok et lite håp for ett og et halvt år siden at jeg skulle klare å forbedre meg selv både på skolen og på fritiden ved å begynne på idrettslinja. Etter 3 år med et psykisk helvete på ungdomsskolen, så ville jeg mer enn noe annet å unngå dette i 3 år til. Jeg var så sinnssykt ubesluttsom og usikker, fordi dette var veldig viktig for meg. Det var så mye å tenke på og så mye som måtte stemme på alle måter for meg. Kan ikke si det akkurat var lett når jeg først og fremst sliter med meg selv, sosialt og faglig. Noe av det jeg tenkte på var at hvis jeg begynte på idrettslinja så kanskje jeg kom til å få mer lyst til å trene og spise sunt. Få en mye bedre livsstil, noe som jeg absolutt trengte. Jeg har vært litt flink i perioder, men det har ikke vart lenge eller vært så bra som det kunne ha vært. Jeg har kastet bort utallige mange dager på å ikke gjøre en dritt, for det meste bare sovet og sløvet foran tv og pc. Jeg har jo egentlig ikke et ordentlig liv engang.. 

Av flere andre grunner så angrer jeg ikke på at jeg valgte idrettslinja. Og hvis jeg faktisk bestemmer meg for å legge om på livsstilen min, så får jeg nok god hjelp av å gå idrettslinja og har det som en fordel. Jeg har mye lagt til rette for meg, til og med en kjæreste som trener for det meste to ganger om dagen. Jeg kan bli med han av og til hvis jeg vil, og han kan hjelpe meg med både trening og kosthold. Jeg er bare så elendig på å ta tak i det selv og virkelig bestemme meg for det. Men jeg vet at jeg burde, eller egentlig at jeg gjøre det nå. Den livsstilen jeg har nå skader både skolegangen og helsen min. 

Er nok ikke så lett å få til "hverdagslige-innlegg" her når jeg for det meste har helt meningsløse dager. Men satser på at jeg skal klare å bli mer uthvilt til helgen, og forhåpentligvis klare meg bedre i neste uke. Akkurat nå har jeg det bedre mentalt, men jeg mangler fortsatt rutine og orden. Jeg må få bra døgnrytme, spise mer sunt og begynne å trene for å få overskudd i hverdagene. Det er i hovedfokus nå.

Reiseplanlegging

Jeg har fått helt vilt med reisefeber i det siste, og gleder meg bare mer og mer til å reise til Thailand om 4 uker! Og i går fortalte mamma at hun har bestilt flybilletter til London den 5.august, og derfra kan vi dra videre til Barcelona. Har aldri vært i London eller Barcelona før, så det gleder jeg meg utrolig mye til. Satser på mye shopping i begge byene, så får vel bare begynne å spare allerede nå! Blir helt i ekstase av å tenke på det, haha. Elsker å ha noe å glede meg til :) De fleste på min alder drar jo sikkert ikke på ferie med familien sin lenger, spesielt ikke nå til sommeren når mange har blitt 18 år. Men jeg klarer ikke å stå over en sånn ferie.. Hadde det vært noe så kjedelig som Kanariøyene, Tyrkia eller Kreta så hadde jeg kanskje stått over, siden jeg har vært der før og det bare blir en typisk badeferie. Nå vil jeg se mer og oppleve mer - og ja, shoppe mer. 

Vi har også snakket om å reise til en varmere plass i vinter 2014, og da vil jeg helt klart dra til USA. Sannsynligvis blir det Orlando i Florida hvor vi kan dra til Disneyworld, shoppe og sole oss. Jeg vil jo også helst dra til California og New York, så håper vi kanskje kan få til å dra dit også. Miami kunne vi dra til ved å bare få leiebil og kjøre dit fra Orlando. Ah, gledes! Blir hvertfall godt å få 2 uker avbrekk fra den kalde vinteren her til neste år også. 

Når jeg var mindre brukte jeg faktisk å være så sykt misunnelig på alle som dro på campingferier i Sverige og Danmark - når jeg selv fikk reise til syden hvert år. Er så glad for at jeg har fått opplevd litt mer av verden, og at foreldrene mine har vært flinke til å gjøre sånt med oss. Det å ha reiselyst har helt klart smittet veldig over på meg. Det er så utrolig mange plasser jeg har lyst å reise til. Blant annet så ligger Mexico, Japan, Kina, Australia, Maldivene, Hawaii og Sør-Afrika høyt på listen. Tviler ikke på at jeg kommer til å fortsette å bli med dem rundt omkring i verden i noen år til hvis jeg har muligheten til det senere også.

Linkerunde

Har aldri hatt linkerunde eller noe lignende her på bloggen før, så da burde jeg vel prøve det også! Kanskje jeg samtidig finner noen nye blogger å lese også :) Bare legg igjen link til din egen blogg eller til en blogg du liker! 

Etter mange etterspørsler så skal jeg nå enten lage hårvideo hvor jeg viser hvordan jeg krøller håret, eller en ny sminkevideo. Kanskje begge deler! Usikker på når de kommer på bloggen da, i og med at jeg sikkert må bruke veldig lang tid på redigering osv.

Svar på spørsmål (2)

Hei! Skal straks lage meg noe å spise og deretter drar jeg på jobb.. Ikke helg på meg helt enda. Er ikke hjemme før sent i kveld, så da kan jeg like greit begynne å svare på alle spørsmålene jeg har fått tidligere. Er vel på tide det. Er du komfortabel med å gå ute blant folk uten sminke?
Tja, noen ganger bryr jeg meg ikke så mye. Eller noen ganger driter jeg bare i det, og noen ganger gjør jeg det selv om at jeg føler meg sykt ukomfortabel. 

Er du fornøyd med utseendet ditt?
Jeg er ikke helt 100% fornøyd med det, men jeg prøver å ikke bry meg så mye. Uansett om det er noe jeg misliker, så prøver jeg å bare tenke at det er meg.

Tjener du noe på bloggen? Isåfall hvor mye?
Nei, jeg tjener absolutt ingenting på bloggen. Men kan ikke si at jeg har takket nei hvis jeg har fått noen tilbud! Bloggen er nå kun en hobby for meg, en plass hvor jeg kan bevare minner, dele tanker og meninger. Kan også innrømme at den er litt "terapi" for meg. Dette hele konseptet med blogg har virkelig gitt meg noen gleder! Men jeg må nok stå på en bensinstasjon og flippe burgere nå hvis jeg skal tjene noe.. haha.

Hvor mange ferier var du på i sommer, og med hvem?
Jeg var på én ferie sammen med kjæresten min i Tyrkia ♥


Favoritt fag på skolen?
Har ikke peiling.

Hva fikk du i snitt i fjor på skolen?
Heh... Nei, si det. 

Drømme syden destinasjon?
Jeg må nok si California eller Florida.. Kanskje Hawaii! Ja, er så mange plasser. Vi skal til Thailand nå i februar, men vi har planer om å dra til USA i 2014! :D Håper jeg, ta hintet mamma. 

Er du eller Rolf Martin interessert i engelsk fotball? Holder dere med et lag?
Jeg er ikke akkurat noe interessert i fotball, men jeg tror Rolf Martin holder med Manchester United.

Har dere et godt miljø i klassen?
Hmm, vet ikke helt hva jeg skal si. Før var vi egentlig veldig splittet, men synes det begynner å bli bedre! Vi jentene har hvertfall vært litt flinke til å finne på noe sammen av og til. Synes det var litt vanskelig i starten i og med at jeg er så sjenert som jeg er, men nå går det fint. 

Hvem føler du at du kan stole 100% på?
Kjæresten min.

Hvor var det du tok piercing i navelen?
Piercingen i navelen tok jeg selv da jeg var sånn 12-13 år gammel. Det anbefales ikke. Det var først og fremst veldig vondt, også ble det ikke så bra som det kunne ha vært.. men helt greit da. Har bare piercing i navelen når jeg går i bikini. Den er bare irriterende og i veien ellers. Synes egentlig det er finere uten piercing på jenter, men nå har jeg jo et hull der og et arr som må dekkes til så.. 


Måtte bare briefe brunfargen fra Tyrkia i samme slengen. Bare 4 uker igjen til jeg forhåpentligvis får den tilbake! 

Er du en type sjenert jente?
Ja, jeg er i grunn veldig sjenert. Spesielt sammen med folk jeg ikke kjenner eller aldri har møtt før. Foretrekker å holde meg mest mulig i bakgrunnen til vanlig.

Har du hytte på Dønna?
Nei, det har jeg ikke.

Vinter eller sommer?
Må nok si sommer, selv om at jeg egentlig ikke har noe i mot vinteren heller! Synes alle årstidene har noe fint og koselig ved seg. 

Hvor gamle er søsknene dine?
Storesøstera mi er 20 år, og lillebroren min er 12 år.

Favoritt artist?
Aner ikke, er så mange jeg liker.


Kommer to innlegg til med flere svar, men hvis det er noe mer dere lurer på så er det bare å spørre her!

Klar for et nytt år

Hei, og godt nyttår! Det har enda ikke helt gått opp for meg at vi er i et nytt år nå.. 2013. Alt går så fort. Og har på følelsen at dette året kommer til å gå enda fortere, men jeg må bare være flink til å utnytte det mest mulig. Det er så mye å se frem til at jeg kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å bare smile akkurat nå. Håper at dette året kan bli mitt år på så mange måter. Hvertfall et veldig bra et. Er så ufattelig klar for det, og jeg har faktisk troen nå. 


Hadde en koselig nyttårsaften i går med blant annet verdens beste og kjekkeste gutt ♥ Føles litt "for godt til å være sant" at vi faktisk har gått inn i vårt fjerde år sammen. Gleder meg så utrolig mye til alt det fine vi skal oppleve dette året også!

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits