Arkiv måned: februar 2015

Theodor 2 uker

Nå er det litt over 2 uker siden jeg lå på føden med mitt nyfødte gull. På så kort tid føler jeg at jeg har opplevd mye fint og lært veldig mye. Jeg har bl.a lært at amming er mye mer gris enn først antatt. Det ligger strødd med gaskluter overalt her. Bleieskift kan som forventet være mye gris det også.. Spesielt når det som skulle ha havnet i bleien heller kommer på håndduken, på de rene klærne og opp på veggen. Heldigvis har jeg ikke blitt truffet selv enda. Men både amming og bleieskift er også mye mer kos enn det jeg hadde sett for meg. Amming er jo nærhet og kos i seg selv, og når han blir skiftet på ligger han som oftest våken, ser seg rundt og bare ser søt ut. Helt rolig og avslappet, mens foreldrene står å sier masse tull til han som han ikke forstår noe av. Jeg har også skjønt at jeg må sette håret mer opp i hestehale, hvis ikke kommer han til å slite det av meg tilslutt. 

På mandag hadde vi besøk av helsesøsteren som skal følge han i årene fremover. Hun hadde med seg vekt slik at vi fikk veid han og sjekket fremgangen hans. Den viste at han nå veier 4,5 kg! Det vil si at han faktisk har gått opp 900 g siden vi veide han på føden. Det er jo helt fantastisk. Ble litt overrasket over at han hadde lagt på seg så mye. Jeg som ser han hver dag synes ikke det ser ut som om han har vokst noe særlig. Men godt å få bekreftet at det går så bra med ammingen. Da gjør jeg ihvertfall noe riktig som mamma! Når jeg tenker meg om, så har jeg merket at noen av bodyene og pysjene i str. 56 har blitt trangere. Glad for at jeg ikke har kjøpt noe i str. 50, for han er rett og slett alt for lang.

Ellers er han en rolig baby. Han lager bare litt lyd for å si i fra om at noe plager han. Har faktisk ikke opplevd at han har grått lengre enn i ett minutt sammhengende. Så lenge vi gjør det han ber om, så er han heldigvis rolig og fornøyd. Han er en skikkelig kosegutt som elsker å bli holdt og bært rundt på. Merker at han er helt avhengig av oss når han er våken, og må ha kos for å klare å sovne igjen. Men det er vel slik det skal være. Man får jo ikke et barn for å bare la det ligge for seg selv.

Nå må jeg bare skynte meg å få postet dette innlegget. Ganske snart så vil han nok ha mat, og da har jeg sikkert ikke frie hender igjen før det blir natt. Dagene går jo til amming, bleieskift og kos, noe som jeg trives godt med. Alle sier jo at denne barselstiden går så fort, så jeg skal bare fortsette å nyte den! Har en del blogginnlegg som jeg skulle ha fått gjort ferdig, men det er selvfølgelig viktigere å bruke tiden på han. Elsker å være mammaen hans.


#nyfødt #baby #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Vår lille prins

Theodor Kappfjell Jensen
Født: 10.02.15 - Kl. 04:48
Vekt: 3920 g ★ Lengde: 53 cm ★ H.O: 37 cm

"Se så forelsket han er i deg! Han vet godt at du er moren hans." - Lille vakre gutten min så opp på meg med et studerende blikk, og jordmoren sa det så fint. Han hadde vært sammen med barnepleierne i mange timer, i mens jeg hadde sovet og prøvd å samle litt krefter. Fødselen var tøff for meg, så jeg følte meg mørbanket og i svime de to første døgnene etter at han hadde kommet til verden. Når han ble lagt inntil meg for å få mat, var det litt uvirkelig, men samtidig så fullstendig naturlig. Han var min og det var ekte, ikke noe tvil om det. Hele han glødet kjærlighet. En kjærlighet som gjorde at jeg følte meg komplett. Han vil være en del av meg resten av livet mitt, noe som bare er helt fantastisk. Gleder meg så ufattelig mye til å dele hver eneste dag med han i årene fremover. Jeg får virkelig ikke susset eller sett nok på han.. Ingenting er som å stryke leppene mot det mørkblonde håret, lukte på babyhuden hans eller å se dypt inn i de nydelige øynene. Alt er bare så perfekt med han. Åh, for en lykke ♥  #nyfødt #babygutt #baby #gravid #graviditet #svangerskap #mamma #ungmamma #mammablogg

Gavetips til morsdag

Som de fleste sikkert allerede vet om (?), så er det jo morsdag på søndag! 8. februar burde alle mødre få litt ekstra oppmerksomhet. Selv er jeg dårlig som datter og har egentlig aldri brydd meg om morsdag og farsdag. Men det har aldri virket som om foreldrene mine har brydd seg noe om det uansett. De har jo lagt opp til det selv med å være så likegyldig. Familien min er litt typisk sånn.. Vi gjør ikke alt det som normale folk gjør. Det er noe av det som er litt sjarmerende med oss da, haha. Regner med de vet at jeg er glad i dem likevel! Jeg brukte i hvertfall å lage søte kort på barneskolen når alle andre gjorde det. Usikker på om jeg faktisk husket på å gi de eller om de ble glemt igjen da.. Skal skjerpe meg nå. Det er jo bare koselig at vi har dager hvor vi hedrer foreldrene våre. 
Det fortjener de!

Har funnet noen produkter som kan være fine morsdagsgaver. Hvis man da vil legge litt ekstra penger i en gave til moren sin. Noe selvlaget, blomster, kake e.l vil jo også være veldig trivelig å få i gave. Men synes ikke det er nok med å legge ut bilde på Instagram med en søt tekst, også har ikke moren Instagram engang og får ikke sett det.. Haha. Du skjønner.


Adlinks: 1. Dermalogica anti age-startsett > HER <  //  2. Voluspa duftlys > HER < (Elsker disse duftlysene!)
3. Real Techniques sminkekoster > HER <  
4. Kari Traa overdel > S, M, L (- 30 % rabatt) //  5. Kari Traa underdel > M, L, XL < (- 30 % rabatt)
6. Skjerf i 100% lammeull > HER <  //  7. Exentri EX kortmappe > HER <  
8. Snö of Sweden perleøredobber > HER <  //  9. Snö of Sweden armbånd > HER <
10. Voluspa duftpinner > HER <  //  11. Ole Henriksen gavesett > HER < Kanskje jeg rekker å bli mor selv like før eller på selve dagen? Eller, synes egentlig gravide kan få bli regnet som mødre. Da kan jo jeg også få litt ekstra oppmerksomhet av kjæresten den dagen uansett? ♥ Det kan jo i tillegg være som en liten "trøst" for at jeg enda ikke har fått babyen min..  


Adlinks: 1. Mama Bee body butter > HER < (- 30 % rabatt)  
2. Mama Bee kroppsolje > HER < (Har denne selv, og synes den er veldig god! Den kan også brukes på babyen.)
3. Mama Bee fotkrem > HER <  //  4. Mama Mio brystkrem > HER <  
5. Mama Mio strammende serum > HER < (- 40 % rabatt)

 


 #gavetips #gaver #morsdag #mor #gravid #graviditet #svangerskap #mamma #ungmamma #mammablogg

Uke 39

I dag er jeg kommet til 39 uker + 4 dager i dette svangerskapet. Herregud, tenk det! Jeg har hele tiden håpet på at jeg ikke skulle trenge å "ruge" så lenge, men det er bra typisk hvis jeg faktisk må holde på til uke 41. Det er nesten sånn at jeg begynner å innstille meg på at jeg kommer til å gå gravid resten av livet, så når fødselen starter kommer jeg til å få sjokk. Men det er som RM sa til meg; "han kommer jo når han først er helt ferdig". Greit det, for det er jo ikke alle som gjør det og det kan være litt skummelt noen ganger.

Vel, jeg har ikke akkurat innstilt meg på å gå høygravid resten av livet, men jeg har faktisk blitt mer tålmodig. Jeg tenker at det er uansett like før nå. Jeg har klart å vente i 39 uker til nå, så da klarer jeg å vente noen dager eller en uke til. Èn ting er ihvertfall sikkert, og det er at han vil være født i god tid før månedskifte! Februarbaby 


  

                                        ★ Trimester: 3.trimester.                     ★ Termin: 9. februar 2015.  

 
                    
                    ★ Igjen til termin: 6 dager!              ★ Neste kontroll: 6. februar.


                    
                    ★ Kjønn: En liten prins.                         ★ Navn: Theodor K. Jensen                 

 

                               ★ Plager: Det eneste jeg kommer på nå er sterke kynnere som jeg får av og til.


★ 
Humør: Vil si jeg er som oftest glad! Var mer lei i forrige uke og da var det ikke like enkelt, men går bedre nå.

 

★  Magebilde:Rart hvor forskjellig form magen kan ha for hver uke. Synes den ser mindre ut på dette bildet enn på det bildet jeg tok i uke 36, men den er egentlig større nå.

 

                      ★ Vektøkning: 16-17 kg.                                               ★ Strekkmerker: Nei.

                          
               ★ 
Melk i brystene: Ja, litt råmelk.                      ★ Vann i kroppen: Nei, har ikke merket noe til det.
                                      

★ 
Tungt: Haha ja.. Jeg går som en pingvin, må rulle for å komme meg ut av senga, det er ubehagelig å sitte vanlig, og hvis jeg havner på rygg i løpet av natten så våkner jeg at av det kjennes ut som om jeg blir most. Men samtidig så er jeg blitt vant til det også, så jeg "holder ut".       


★ 
Aktivitet: Det varierer! Jeg tror han sover mye nå og har vel fått det trangt. I helgen gikk det plutselig 15 timer hvor jeg ikke hadde registrert bevegelse. Prøvde da å dytte i magen og drikke masse iskaldt vann, men det fungerte ikke. Fikk da komme innom fødeavdelingen på grundig sjekk, og da viste det seg at alt var i orden selv om han var veldig rolig. I går kveld og i natt var det overraskende mye leven igjen. Kraftige spark og hele kroppen beveget seg :-)


★ 
Søvn: Får til å sove som normalt og har helt grei døgnrytme nå. Det eneste som kan forstyrre nattesøvnen er aktivitet i magen, men han har blitt roligere om nettene. 


★ 
Sulten: Ja, vil si jeg har fått økt appetitt i det siste! Kan spise til jeg blir litt andpusten og kjennes ut som om magen skal sprekke..


★ 
Leie: I følge jordmor, fastlege og gynekolog så ligger hodet langt nede i bekkenet, så da får jeg tro på det! Haha. Jeg kan kjenne det litt selv også, og magen har jo sunket en del ned.

 

★ Barnerom: Vi har jo to soverom i leiligheten, men vil ikke at han skal ha et eget rom med det første. Jeg vil ha sovekurven / sprinkelsenga hans ved siden av meg i hvertfall noen måneder! Blir sikkert å ha han i sengen mellom meg og Rolf Martin også ♡ Men senere blir det nok et barnerom, og det gleder jeg meg veldig til å innrede!

 

★ Babyutstyr: Nå mangler vi bare diverse småting som kan vente til etter at han er født!
 

★ Fødebag: Den er pakket! Skal vise hva jeg tar med i et eget innlegg. Hvis jeg ikke rekker det før fødselen, så kommer jeg til å skrive hva jeg fikk bruk for og ikke osv :-)


★ OM BARNET: Vekt: 3400 gr  * CRL: 35 cm * Full lengde: 49 cm

"Fosteret er i begynnelsen av uken 37 uker gammelt. Det er omtrent like langt rundt hodet som det er rundt magen nå. Livmoren tar opp stadig større plass i kroppen din og andre organer må fremdeles vike. Magesekken og blæren kan føles små fordi livmoren presser mot dem.

Lanugohåret er nesten helt borte, men det kan finnes rester på armer og skuldre ved fødselen. De faller snart av. Fosteret beveger seg så mye det kan, og det kan se rart ut når magen din hopper opp og ned når fosteret hikker."

 
★ TIL MOR: En gave fra morkaken

"Når du utsettes for smitte, danner immunforsvaret ditt antistoffer som bekjemper sykdommer. Du blir immun mot sykdommer du har hatt, for eksempel vannkopper, forkjølelse og influensa, fordi du har produsert antistoffer mot dem. Slike antistoffer kommer også over til barnet gjennom morkaken, og i fostervannet som barnet drikker. Denne beskyttelsen vil bare vare i et halvt år.

Morsmelken inneholder også antistoffer som beskytter barnet mens det bygger opp sitt eget forsvarssystem. Stol på kroppen din! Den vil ikke svikte deg. Forskning viser at det beste og minst risikofylte for deg og barnet er at fødselen kommer i gang på naturlig vis. La derfor kroppen bruke den tiden den trenger. Du har ventet i ni måneder. Prøv å belage deg på at det kan gå enda noen dager eller uker.

Hvordan samler du krefter til den store dagen? Det kan være fornuftig å gjøre bevisste valg. Det er mange som har erfart at timene de har sløvet foren en dårlig tv-serie en sen kveld burde vært brukt til å sove. Høres det kjedelig ut? Riene starter ofte om natten. Hvilken natt vet ingen. Har du sovet dårlig, kan det være lurt å hvile på dagtid. Du har ingen garanti for hvordan neste natt vil bli. Akkurat slik ? uten kontroll ? blir livet med et lite barn. I mange år fremover!

(Info fra Babyverden.no)


#gravid #graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering #uke39 #svangerskapsuke39 #baby #babymage #gravidmage #babybump #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits