Arkiv måned: mai 2015

Oppsummering av svangerskapet

I dag er det faktisk nøyaktig 1 år siden at jeg fant ut at jeg var gravid med Theodor. Når jeg først oppdaget det, så var det livet jeg har nå bare helt fjernt. Det var vanskelig å se for seg hvordan det ville bli for oss tre, men jeg var optimistisk. Heldigvis ble det til og med bedre enn det jeg kunne forestille meg. Tenk at det lille frøet som da lå i livmoren min, har utviklet seg til å i dag være verdens fineste baby på snart 7 kg 

Jeg er glad for at jeg blogget så mye som mulig i svangerskapet. Det er så koselig å gå tilbake i arkivet og se på bildene osv. Tenker tilbake på hvor spent og glad jeg var de månedene som gravid. Jeg var virkelig heldig med dette svangerskapet, og slapp unna de verste plagene. Ikke har jeg vært en hormonell bombe heller, i hvertfall ikke noe mer enn til vanlig, og formen var som oftest på topp. Vil faktisk si at jeg allerede savner graviditeten litt. Spesielt de første ukene når vi ikke visste kjønnet, og ikke minst det å kjenne spark og bevegelser! Hele svangerskapet var i grunn bare en spennende og herlig periode.

 

1.TRIMESTER (1-12.UKE)

UKE 4. 31.mai viste graviditetstesten positiv. Da var jeg i Umeå på klassetur og vi skulle på festival. Jeg fikk en følelse på at jeg kunne være gravid, og jeg klarte ikke helt å slappe av før jeg fikk kjøpt en test. Ville selvfølgelig ikke drikke alkohol hvis det viste seg at jeg var det. 

På testen sto det da "Gravid" og da skjønte jeg at livet mitt var snudd på hodet. Selv om jeg ble livredd, så kjente jeg en slags lykkerus der og da.

1. juni fortalte jeg om graviditeten til Rolf Martin. Jeg klarte ikke å slutte å le, og måtte tvinge ut ordene. Det var bare så hysterisk morsomt å se for seg reaksjonen hans. Den var ganske morsom også.
 

UKE 5 - 10. Dagene gikk som normalt og vi koste oss med mye fint sommervær. Jeg kjente ingen tegn på at jeg faktisk var gravid, gikk bare rundt med tanken på det i bakhodet. Jeg hadde enda ikke fortalt det til noen i familien, så gruet meg litt til det.
 

UKE 11. Denne uken fortalte jeg om nyheten til familien. De tok det veldig fint, og jeg følte jeg fikk god støtte og oppmuntring! Det var veldig godt at jeg endelig kunne begynne å glede meg skikkelig og kjøpe babyklær osv.

Samme uken var jeg også på tidlig ultralyd hvor jeg fikk se et bittelite foster med et bankende hjerte.

 

2.TRIMESTER (13-28.UKE)

UKE 15. 21. august publiserte jeg dette innlegget, hvor jeg offentlig delte nyheten om at vi skulle bli foreldre. Da ble jeg også noe jeg aldri hadde trodd at jeg kom til å bli, nemlig en mammablogger.. Haha.
 

UKE 16. 26. august fikk jeg høre hjerterytmen hans for første gang på svangerskapskontroll.
 

UKE 18. 7. september kjente jeg de første tydelige bevegelsene! Jeg hadde spekulert på om jeg hadde kjent noe tidligere, men var ikke helt sikker. Men den dagen var det så kraftig at det umulig kunne være bare innbilning.


UKE 18. 10. september var vi på ordinær ultralyd. Der fikk vi vite at vi ventet en liten gutt, og at alt så fint ut med han ♡ Du kan lese innlegget om ultralyden HER!
 

UKE 22. På denne tiden begynte magen å vokse raskere, og jeg følte meg mer gravid pga det. Resten av svangerskapet gikk jeg gradvis opp i vekt, la på meg totalt 16-17 kg. 

 UKE 26. 5. november var jeg og mamma på 3D-ultralyd i Trondheim. Blogginnlegget om det finner du her HER!

 

3.TRIMESTER (29-40.UKE)

UKE 31. 10. desember ble jeg sykemeldt fra jobb ut resten av svangerskapet. Da ble det for tungt for meg å stå oppreist lenge. Jeg ble mer plaget med kynnere og lettere sliten. Veldig glad for at jeg ble sykemeldt i denne tiden! Uansett om at det da førte til at jeg ble uten penger i flere uker pga tull med NAV. Det var verdt det.
 

UKE 32 - 39. I siste del av svangerskapet feiret vi jul og nyttår, deretter var det siste innspurt med forberedelser. Var naturligvis lei av å gå gravid, og var veldig klar for å få prinsen min!
 UKE 40 - FØDSEL! På selveste termindatoen 9. februar startet fødselen. Et langt og slitsomt døgn senere, så kom endelig Theodor til verden. 10. februar kl. 04:48 - mitt livs beste øyeblikk  Fødselen kan du lese om HER

Vårrydding

Jeg ante fred og ingen fare, helt til pappa plutselig kom til oss for noen dager siden med sikkert 20 kasser full av mine ting. Eller rettere sagt; rotet mitt fra tenåringsrommet. Da jeg flyttet ut og inn i egen leilighet, så tok jeg bare med meg det jeg visste at jeg kom til å få bruk for. Resten har jeg i flere måneder sagt at jeg "kom til å ta snart". Det har bare blitt utsatt hele tiden. Men nå har jeg da fått ryddet masse. Har bare litt igjen, som jeg da skal ta når jeg gidder, haha. Har bl.a en del ubrukte sko jeg har lyst til å selge.

I forrige uke fikk pappa malt og lagt nytt gulv på den innglasserte balkongen vår. Nå er den så fin at vi faktisk kan ta den i bruk som oppholdsrom. Skal vise bilder i eget innlegg! Når vi da hadde fått en så fin balkong, så manglet det bare ny trapp ned til plenen. Ville få bort den gamle som var i ferd med å råtne opp. Men så kom vi på at vi kunne jo faktisk få laget en platting like utfor balkongen. Det kan jo ikke bli noe bedre enn det! Stefaren til Rolf Martin tok på seg oppdraget, og bare i løpet av kort tid så var det ordnet. Satser på at det blir mye finvær fremover, slik at vi får brukt den masse!


Vognen på bildet ble faktisk kjøpt da jeg skulle bli født. Nå bruker mamma og pappa den når de har Theodor på besøk :-)

På tirsdag skal jeg faktisk jobbe litt for første gang siden desember. Rolf Martin har pappaperm fra og med mandag, og da skal han virkelig få kjørt seg. Haha, neida.. Men selv om at jeg ikke skal jobbe mer enn noen timer denne måneden, så skal jeg utnytte denne pappapermen. Ikke at jeg har behov for å være mindre sammen med Theodor, men det er bare bra at de to er mer sammen alene også. Jeg fullammer fortsatt, så det vil ikke bli så veldig lenge i slengen uansett. Men nok til at Rolf Martin blir enda flinkere med han!


Barne-TV har allerede blitt populært her i heimen ♥

Vår første familieferie

Dagens gjøremål var å dra på politistasjonen for å ordne pass til Theodor. Vi dro selvfølgelig ikke dit før det var en halvtime igjen til stengetid.. Og siden det var en småbarnsfamilie foran oss i køen, så ble det ikke tid til oss. På mandag blir vi da bare nødt til å få ordnet det, og helst komme oss avgårde tidligere på dagen. Det er nemlig bare 3 uker til vi skal ut å reise, og det er jo greit å ha alt ordnet i god tid. Håper på å slippe stress like før avreise! Jeg vil si at det å skal reise utenlands med Rolf Martin blir en utfordring i seg selv, men nå skal jeg da sammen med han og en baby på 4 måneder.

Dette er faktisk en tur som vi har bestilt på litt impuls. Moren, stefaren og lillebroren til Rolf Martin bestilte seg tur til Portugal i februar. Først nå nylig fant vi ut at vi skulle hive oss med. Vi begge to lengter virkelig etter en sydentur. Vi klarte ikke å slå fra oss tanken på at det hadde vært veldig godt, og ikke minst koselig for oss alle sammen. Det eneste er at jeg har fått for meg at det er så himla mye planlegging, og så mye som må være på plass før vi kan dra. Og hvordan vil det bli å reise med Theodor? Heldigvis vil vi være sammen med andre voksne mestparten av oppholdet der borte. Under selve reisingen må vi klare oss på egenhånd. Men en gang må vel være den første uansett. Og vi som har en så usedvanlig rolig og fornøyd baby, trenger vel i grunn ikke å bekymre oss så alt for mye. 

Plassen vi skal til er Estoril som ligger like utenfor hovedstaden Lisboa. Hotellet heter Hotel Londres og er booket via Booking.com. Det ble billigst for oss å bestille fly og hotell separat. Det ser ut som om hotellet er moderne og fint, så jeg tror vi vil bli veldig fornøyd med det! Det passer perfekt for oss å dra til Portugal, siden ingen av oss har vært der tidligere. Jeg er litt opptatt av å reise til plasser hvor jeg ikke har vært før. Men hadde det vært f.eks Tyrkia eller Kanari-øyene, så hadde vi sikkert dratt uansett. Gleder meg mest til å bare kjenne varmen og få sol på kroppen. Også skal Theodor få kose seg masse i skyggen og bade med oss! 

Flere som skal ut å reise i sommer?

Vinn gavekort fra Name it!

De klærne som jeg ville gi bort, de har jeg nå gitt til en venninne som fikk en liten gutt i april. Her på bloggen skal jeg heller gi ut et gavekort på 500 kr fra Name it! Der har de jo fine barneklær til begge kjønn helt opp til 12 år, så jeg håper og tror det er mange av dere som kunne ha hatt bruk for det :-)

Det eneste du trenger å gjøre er å trykke inn HER til Name it sin nettbutikk og finn de klærne du liker best. Deretter kommenterer du dette innlegget hvor du linker til klærne! Husk å skrive fullt navn og e-post. Jeg kommer til å trekke helt tilfeldig blant kommentarene! 

Hektiske dager

Hei! Forrige uke kjente jeg meg bare nødt til å ta pause fra macen. Vi (pappa) har pusset opp balkongen vår, og i tillegg bestemte jeg meg for å dra en tur ut på byen natt til 17.mai. Ikke bare det, men jeg ville ha vorset her hjemme hos oss også. Det resulterte i mer stress enn jeg hadde forventet. Jeg ville ha det mest mulig ryddig og fint her, noe som faktisk ikke er så lett når man bor sammen med en gutt på snart 20 år og en liten baby. Jeg var også nervøs for hvordan det ville bli for Theodor å ligge borte. Og om jeg ville klare å få pumpet ut nok melk til han. Jeg visste at jeg kom til å bli utrolig skuffa hvis ikke alt gikk etter planen, så jeg gikk konstant og kjente på litt uro. Det var først når vi var godt i gang med vorset på lørdag at jeg kunne senke skuldrene. Det ble heldigvis en vellykket kveld! 

Theodor overnattet hos farfaren sin, og ble med de å gå i barnetog tidlig på 17.mai. Jeg og RM var ikke akkurat helt i form, så vi brukte lang tid på å komme oss ut døren. Vi dro til sentrum for å besøke morfaren hans og se på folketoget. Like etterpå dro vi rett hjem igjen. Det var riktignok Theodor sin første nasjonaldagfeiring.. Men ikke særlig spesielt når han uansett bare ligger å sover i vognen. Det blir noe annet til neste år når han kan gå rundt i bunad! Jeg kan nesten ikke huske sist gang jeg følte at 17.mai var en spesiell dag, men det vil vel bli det de neste årene for Theodor sin del. 

Vi fikk heller ikke tatt noen gode bilder, så jeg må bare bruke disse bildene av en 3 uker gammel Theodor ♥♥

Nå som alt av konfirmasjoner og nasjonaldagen er overstått, så går vi over til det neste vi har å se frem til. Kan fortelle mer om det senere! Håper dere har hatt en fin 17.mai :-)

Theodor 3 måneder

Så var vi plutselig kommet hit da! I dag er familiens lille storsjarmør 3 måneder. Jeg har hørt at når det har gått 3 måneder, så er det "noe som skjer". Jeg vil si at jeg merket større forskjell etter 2 måneder, enn jeg gjør nå. Men jeg merker at det stadig blir bedre og lettere for oss, så noe har definitivt skjedd siden forrige måned.

Noe av det beste er nok det at han har fått døgnrytme. Han slokner som oftest rundt kl. 22 og sover til neste morgen. Våkner grytidlig, vel og merke. Selv er jeg nærmest i koma når jeg hører lyder fra senga hans, men av automatikk så henter jeg han og kobler han på puppen. Noen ganger kan jeg våkne 3 timer senere og bli overrasket over at han ligger inntil meg. Men når jeg ser han ligger og sover med åpen munn og har melk i munnviken, så skjønner jeg at det har gått rett for seg. Mett og fornøyd! Også lar han da mammaen sin sove til hun er uthvilt og gidder å stå opp. Dette er vel hovedgrunnen til at jeg nå klarer å få gjort mer om dagene. Eller jeg kan, hvis jeg vil. Ikke alltid at det skjer uansett om jeg er opplagt og er i fin form. Men før var det flere ganger at jeg ville, men så var det bare umulig. Da var det flere dager hvor jeg sto opp sent, skiftet bleier, ammet, og koste med han - også var plutselig hele dagen gått og det var tid for å legge seg igjen. Det var ihvertfall slik det kunne virke. Og det gikk jo greit i starten, men det er til å bli lei av etter noen uker.

På tirsdag er det tid for kontroll og vaksine. Jeg er litt spent på å få vite hvor mye han nøyaktig veier og hvor lang han er nå. På 6 ukers kontrollen var han en del større enn gjennomsnittet, og jeg tror han fortsatt er det. Han vokser så utrolig fort, og nå bruker han faktisk mest str. 68 i klær. Jeg visste at det ville gå fort, men så fort som dette hadde jeg aldri trodd. Jeg synes han kunne ha vært nyfødt-størrelse litt lenger. Men på en annen side, så er det veldig gøy å se at han utvikler seg. Merker det spesielt på motorikken og styrken. Senest i morgest våknet jeg av at han lå å sparket meg i magen. Og da mener jeg skikkelige spark hvor han ga alt han hadde, haha.. Det kjentes godt for meg som hadde keisersnitt for 3 måneder siden.

Gleden av å være sammen med han øker stadig også. Han babler masse, holder øyekontakt lenge, lytter, titter og viser interesse for alt som skjer rundt han. Hvis noen snakker eller synger til han, så bruker han som oftest å bli ivrig og svarer med masse lyder. I tillegg virker det av og til som om at han kjenner igjen de som bruker å være sammen med han. Han hadde ikke sett morfaren sin på 2 dager, og når han så han igjen lyste han fullstendig opp. Og en annen gang gliste han bredt når han bare hørte stemmen til farmoren sin. Begge gangene hadde han like før vært veldig sutrete, så det var tydelig noe med dem som gjorde han så glad.

Gleder meg veldig til å følge med på utviklingen hans de neste ukene. Venter bare på å få høre latteren hans for første gang, for den vil nok være helt herlig!


#baby #3måneder #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Klær fra Name it

Nå er det jo snart 17.mai, og sesongen for konfirmasjoner og bryllup er allerede i gang. Det er anledninger hvor vi vil pynte oss ekstra, og de aller minste er ikke noe unntak. Vi har nylig vært i to konfirmasjoner, og i sommer er vi invitert i bryllup! Det er klart at Theodor også får på seg finstasen da.

Jeg har vært så heldig og fått plukke ut noen klær til Theodor fra Name it. Det var så mye fint å velge mellom, så det var ikke bare bare. Først vurderte jeg å velge bunad til han. Det fristet veldig når jeg så den fine Name it har. Men så tenkte jeg at han heller kan få det til neste 17.mai, når han faktisk kan gå rundt i den og vise seg frem. I år vil han jo sikkert for det meste ligge i vogna og sove. Derfor valgte jeg litt forskjellige klær. Noen klær som han kan bruke til hverdags, og noen som han kan bruke til finere anledninger.

Denne snekkerbuksa og skjortebodyen ble brukt i konfirmasjonen på Sortland. Snekkerbuksa er litt for stor enda, men det gikk sånn høvelig greit. Det er nok ikke lenge til den er akkurat passelig!

Stilig cardigan som også er litt for stor enda.

Jeg hadde faktisk ikke tenkt på at Name it også har nettbutikk. Jeg som foretrekker å handle på nett vil absolutt begynne å handle derfra. Hadde det ikke vært for at Theodor har for mye klær for øyeblikket, så ville jeg ha klikket hjem alt nedenfor! Mormoren hans var nettopp i New York og handlet et drøss med klær til han, så jeg blir bare nødt til å ha et lite shoppingforbud en stund.

 

Det skjedde forresten et eller annet som gjorde at jeg fikk to pakker med de nøyaktig samme klærne. De sa jeg bare skulle beholde begge, men Theodor trenger jo ikke dobbelt opp med de samme klærne. Derfor vil jeg gi de bort til noen. De er i str. 68 og ligger urørt i plastikk. Noen som er interessert? :-) 

Familietid

Det er utrolig at det er mai allerede og snart full sommer.. I fjor på denne tiden var jeg russ, og det som var i tankene mine var stortsett bare tull og tøys, selv om at jeg ikke orket å ta det helt ut. Jeg var det man kan kalle for "slappruss" og trivdes med det. Men det var mye gøy også, og ser tilbake på det som en herlig tid!

I år har jeg naturligvis helt andre tanker og prioriteringer. Jeg har jo mammaperm og nyter dagene sammen med Theodor. Vi er veldig mye på besøk hos familien min. Det er så koselig, og vet at det betyr så mye for dem å tilbringe tid sammen med oss. I det siste har det da blitt en god del familietid. I tillegg var onkelen min på besøk fra Oslo for 2 uker siden. Men Theodor har jo også en del slekt på den andre siden, og de får han ikke møtt like ofte. Derfor var det så bra at vi dro en helg til Sortland, slik at flere i Rolf Martin sin familie fikk møtt han. Vi var også i konfirmasjon der, og forrige helg var vi i konfirmasjon til onkelen hans. Det har altså gått slag i slag!

- Noen bilder fra Sortland -

Theodor sitt første møte med tippoldemor på 92 år!

Theodor og oldemor
Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits