Arkiv måned: juni 2015

Estoril, Portugal

Først må jeg bare si at bildene er ikke mye å skryte av. Kvaliteten er elendig.. Jeg vet at jeg hadde fått så mye finere bilder hvis jeg hadde hatt speilrefleksen med. Men ikke noe å gjøre med det nå uansett. Det ble slik som det ble, og det er jo bedre enn ingenting! 

Vi hadde en dag med striregn, og da passet det veldig bra å dra på shopping. Vi spurte helt tilfeldig på en av snackbarene om hvor vi kunne finne et kjøpesenter, og servitøren anbefalte oss å ta taxi til Cascais Shopping. Jeg så for meg et lite senter med noen lokale butikker, altså ikke et kjøpesenter hvor jeg kom til å bruke penger.

Men det viste seg å være et digert kjøpesenter, og det hadde alle butikkene jeg bruker å handle på. Jeg trodde vi måtte inn til Lisboa for å finne de, men der ble jeg positivt overrasket! Det første jeg gjorde var å kjøpe klær til Theodor på C&A og Zara. Bare synd at det nesten bare var sommerklær på Zara Baby. Noe som selvfølgelig ikke var rart, men som ikke helt egner seg for sommeren i Nord-Norge. Men fikk kjøpt en fin dongeribukse og jakke til han! 

For å finne klær til meg selv var jeg på Zara, Bershka, Stradivarius og H&M faktisk. Var også innom Zara Home, som hadde så utrolig mye fint interiør. Vi dro til det senteret flere kvelder for å først spise på Pizza Hut og deretter gå løs i butikkene. Det var et stort pluss at vi kunne kombinere sol, strand og bading med litt shopping i tillegg. Men et stort minus for bankkontoen såklart.. 

Snackbarene langs strandpromenaden hadde ikke akkurat den beste maten. Syns vi var heldig hvis vi faktisk fikk noe godt, det var liksom 50/50. Disse burgerne f.eks, de smakte dritt. De bare så gode ut på bildet, haha..De to første dagene vi var på stranda, gikk det greit å være der med Theodor. Det var rundt 20 grader, noe som var helt perfekt temperatur. Vi prøvde å være der en dag det var nesten 30 grader også, men det gikk ikke særlig bra. Da var det ikke nok med bare skygge, han måtte inn en plass hvor det var air condition. Så de neste dagene holdte vi oss ved bassenget. Der kunne vi ta hver vår tur med å være inne i lobbyen med han, og jeg kunne også amme han der. 

Det var litt for kaldt bassengvann for Theodor (og meg), så ble bare bittelitt bading på oss. Jeg rakk aldri å være så lenge i sola at jeg trengte avkjøling i bassenget, haha. Når man har med en baby til syden, blir det selvsagt ikke like mye soling som det man er vant til. 

Om kveldene, eller nesten hver kveld, gikk vi langs strandpromenaden og bort til Cascais. Der var det mer liv og røre, og mange restauranter å velge mellom. I Estoril var det egentlig ganske dødt. Det var bare kasinoet og noen få restauranter rundt det som lå der. Det var også flere kvelder hvor vi følte for å bare slappe av, og dra å spise på den italienske restauranten like ved hotellet. Det tok sånn ca 20 min å gå til Cascais, og det var ikke alltid vi orket det. Hvis vi noen gang skulle dra tilbake til den delen av Portugal, så ville jeg nok heller ha bodd i Cascais!

Vi dro også en dagstur inn til Lisboa, men de bildene kommer i et eget innlegg! 

Endelig hjemme

Da var vår første sydentur vel overstått. I 4 tiden i natt kunne vi endelig legge oss i vår egen seng! Litt vemodig å komme hjem til overskyet og regn, men sånn er det jo å bo her i Nord-Norge. Nå trenger jeg bare å bli uthvilt og få hverdagsrutinene på plass igjen.

På onsdagskvelden satte vi oss på flyet fra Lisboa til Oslo, og natt til torsdag lå vi over hos onkelen min. Flyet vårt til Bodø gikk ikke før 21:30 fra Gardermoen, så vi fikk nesten en hel dag hos han. Vi spiste lunsj på Grünerløkka og slappet av i leiligheten hans, før vi tok taxi til flyplassen. Flyet vårt var selvfølgelig litt forsinket, og når det først kom så hadde det hastverk med å komme seg til Bodø igjen. Der stengte flyplassen 23:00, og hvis vi ikke var der til da, så måtte vi ha landet på en helt øde flyplass og sikkert sittet på buss i mange timer. Typisk nok så var det opptil flere som var treg med å komme seg på plass, og noen som hadde med seg alt for stor håndbagasje. Men heldigvis rakk vi det akkurat! Planen var egentlig å overnatte hos tanten til Rolf Martin, men kjørte heller rett hjem slik at vi ble helt ferdig med reisen. Dagen i dag har da gått til masse soving, besøk av familien min og KUWTK på skjermen. Skal få lagt ut bildene fra Portugal her senere! Men først venter 20 kg klesvask og en del rot på meg. 

Behagelig reise

Vi har snart vært 1 uke her i Portugal, men jeg har ikke prioritert å blogge før nå. Jeg har faktisk glemt å ta med speilrefleksen min (ramaskrik på flyplassen når jeg fant det ut), så denne ferien blir "foreviget" med mobilbilder. Funker helt greit det, og siden jeg så og si alltid har den i hånden, så går det fort å knipse et par bilder her og der. Men det skal aldri skje igjen. Jeg hadde bare så mye annet som var viktigere å huske på denne gangen.

Tenker å skrive litt om reisen vår, slik at andre kanskje får litt tips til hvordan de kan gjøre det selv også. Jeg var ganske så nervøs før vi dro. Redd for at vi skulle glemme noe viktig, at noe skulle skje eller at det bare skulle bli et helsikes stress å reise med Theodor.  Det er jo den aller første gangen, og vi har bare vært foreldre i litt over 4 måneder. Men reisen hit gikk veldig bra, og det har gått bra her i Portugal så langt også. Kan tilføye at vi ikke er på chartertur. Flybillettene bestilte jeg på Travellink.no og hotellet ble booket på Booking.com

Onsdag ettermiddag i forrige uke satte vi kursen mot Bodø. Der overnattet vi hos tanten til Rolf Martin, for tidlig neste morgen skulle vi ta fly videre til Oslo. 

Theodor sin første flytur gikk over all forventning. Han var litt våken i starten og satt i fangene våre, etterhvert ble han ammet og da sov han helt til like før landingen. På flyplassen bar jeg han i bæresele, og det var veldig lettvint for oss og stor stas for han. Øynene hans gikk jo nesten i surr. For lille han var det såklart mye nytt å se. 

Vi tok flytoget inn til Oslo S, hvor vi ble hentet av onkelen min. Etter at vi hadde fått skiftet klær osv, så dro vi til Egon Sandvika og Sandvika Storsenter. Fikk mange timer til å traske rundt i butikkene der. Dagen ble avsluttet med bading av Theodor og tapas ute på balkongen. Neste dag kunne vi sove helt til vi var uthvilt, og så ta flytoget inn til Gardermoen igjen. 

Vi har med både reisevogn og bilstol til Theodor, noe som passer oss veldig bra. Når vi var på flytoget, så lå Theodor i bilstolen og den satt vi oppi reisevognen. Når vi kom frem til flyplassen sendte vi avgårde bilstolen som spesialbagasje, og reisevogna fikk vi ta med helt til gaten. Den er jo enkel å bare legge sammen. Bilstolen vi har med er forresten ikke den han bruker til vanlig, da jeg er mer redd for at den skal få slitasjer. Denne bilstolen fikk litt skrapemerker og svarte flekker, siden vi måtte sende den uten pose.. Da er det bra at den kostet 100 kr på Coop.

Flyturen mellom Oslo og Lisboa var på 4 timer, men det gikk heldigvis fint det også. Samme prosedyre som forrige flyturen ble utført. Denne gangen måtte det selvsagt bli et bleieskift også. Måtte le når jeg sto der inne på den kalde og trange doen, og Theodor bare lå der og gliste. Det er til å bli helt imponert av hvor rolig og godt humør han kan ha. Damen som satt ved siden av oss på flyet måtte også kommentere hvor rolig han var. Har skjønt at vi er veldig heldig med det, for det er ikke å forvente i det hele tatt av en liten baby. 

Vel fremme på flyplassen i Lisboa gikk det fort å få hentet bagasjen. Etter det gikk vi ut og møtte på masse sjåfører som holdte "skilt" med navn på. Vi hadde forhåndsbestilt transport via hotellet, så en av dem hadde navnet mitt og han så med engang at det var oss. Vi var selvfølgelig de eneste med barnevogn, haha. Han hjalp oss med å få alt i bilen og ca 20 min senere var vi på hotellet. Da var jeg lettet og nesten overrasket over at vi faktisk hadde klart å komme oss hit uten problemer. Men det viste seg at alt som skulle til, var nøye planlegging på forhånd og godt samarbeid under reisen.

God start på juni

Første uken av juni er snart overstått, og den har gått i ett. På tirsdag jobbet jeg litt, og samme dagen hadde Rolf Martin 20-årsdag! Da var det middag og kake å få hjemme hos moren hans. Vi var ikke hjemme igjen før sent på kvelden. Morgenen etter måtte vi tidlig opp siden vi skulle dra på dagstur til Bodø. Rolf Martin var innkalt på sesjon del 2 der, og jeg og Theodor ble med for å shoppe litt. Må egentlig spare før vi drar til Portugal i neste uke, men kjøpte bare noen shortser på Gina Tricot og en uro til Theodor på Tøffeliten.

På torsdag var vi på 4 måneders kontroll. Da var det gruppekonsultasjon med fysioterapeut. Synes det var nyttig informasjon, og fra nå av skal vi bli enda flinkere til å legge han på magen osv. Vi fikk også veid han, og det viste seg at han nå veier 7145 gram og er 67 cm! Stor og god babygutt.

Håper dere også har hatt en god start på den første sommermåneden! Det er forresten veldig trivelig at så mange har lagt meg til på Snapchat. Jeg har fått over 250 nye der, og har derfor ganske mange stories å se gjennom hver dag, haha. Men nå får jeg se hvem som faktisk bruker å være innom her, og små øyeblikk fra deres liv. Hyggelig at noen også sender snaps direkte til meg! Hvis flere vil legge meg til, så heter jeg "kathinkah" der også. Legger stortsett bare ut bilder og videoer av Theodor såklart, men får liksom aldri gjort det nok.. Tar helt av.

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits