Arkiv måned: juli 2015

Utenfor min komfortsone

Bloggen skal jo i grunn gjenspeile mitt liv som ung mamma, men jeg merker at jeg ikke klarer å være like åpen og personlig som jeg har vært tidligere. Det blir liksom bare alt det  positive som blir delt, og det blir satt opp en fasade som ikke alltid er 100% virkelighet. Regner med at de aller fleste skjønner dette, men jeg vil bare påpeke det uansett. Jeg har ingen intensjon om å pynte på sannheten, men det er jo heller ikke alt som egner seg å dele offentlig. Og jeg vil som oftest bare være positiv, selv om det til tider kan virke falskt også. 

For å roe ned nysgjerrigheten som jeg kanskje skapte der, så må jeg bare si at det ikke har skjedd noe spesielt. Men jeg har bare savnet å skrive ned akkurat det jeg føler og tenker, og faktisk dele det her inne. Å skrive gjør jeg litt hver eneste dag, men det er akkurat det å få delt det som jeg har en slags sperre for. Det har vært så enkelt for meg å dele alt om graviditeten, fødselen og de gode dagene i tiden etter. Jeg klarer også å legge ut bilder av Theodor i fleng, men det å legge ut av meg selv.. Det har av en eller annen grunn blitt vanskeligere. Det synes både her inne og på Instagram. Det samme gjelder å skrive om meg selv. Når jeg da ikke tør å skrive om noe annet enn Theodor, så virker det sikkert som om at jeg ikke bryr meg om noe annet heller. 

Jeg bryr meg desidert mest om Theodor, men det betyr ikke at jeg ikke interesser meg for andre ting også. Jeg er jo fortsatt en helt vanlig person med tanker, meninger og følelser. Jeg har en fortid som inkluderer bl.a depresjon og angst. Noe jeg egentlig skjemmes over, samtidig som at jeg synes det er verdt å skrive om det. Noen har sikkert opplevd mye av det samme, og andre som ikke har det, trenger i grunn forståelse for hvordan det er. Ungdomstiden er ikke alltid lett, og teknisk sett er jeg vel fortsatt bare en ungdom. Selv om at jeg da ikke lever en normal ungdomstid lenger. 

Det jeg prøver å si, er at hvis det er ønskelig for noen som leser bloggen min, at jeg skriver om mer enn mammalivet og Theodor - så fortell meg det gjerne. Det er så mye mer jeg vil skrive om og dele her inne, men jeg klarer det bare hvis det er noen som vil lese det. Det meste har jeg egentlig lagt bak meg, og synes er litt skummelt å ta opp igjen nå. Det er også sårbart for meg, så det er ikke noe jeg vil gjøre hvis jeg får kritikk for det. Sånn sett er jeg veldig feig, og trenger litt hjelp for å klare å gå utenfor min egen komfortsone. Har uansett ikke noe særlig med hverdags-innlegg å komme med nå, siden dagene er stortsett veldig like for tiden. 

Åh, det er såvidt jeg klarer å publisere dette innlegget.. Vurderer også å bare slutte med bloggingen, samtidig som at jeg synes det er vanskelig å gi helt slipp. Jeg trodde jeg var mer selvsikker nå som jeg har blitt mamma, men egentlig så føler jeg nesten en motsatt effekt. Muligens fordi jeg føler det er enda lettere å bli dømt nå. Eller så er jeg bare helt på bærtur.

Barseloppholdet

I går ryddet jeg litt i bildene mine, og når jeg kom til de fra barseloppholdet, kom jeg på at jeg aldri la de ut på bloggen. Det var egentlig meningen, men jeg glemte det bort av en eller annen grunn. Så dette innlegget har bare ligget som "utkast" i flere måneder. Derfor blir det nå litt mimring tilbake til Theodor sine første dager som verdensborger! På grunn av keisersnittet, så ble jeg anbefalt å være på barsel i 4-5 dager. Jeg var der i 4 dager og synes det var mer enn nok. Men jeg trivdes faktisk der, og hadde ikke akkurat noe hastverk med å komme meg hjem. Synes det var behagelig med den roen som var der. Når vi omsider dro hjem, så følte jeg meg klar for det og gledet meg til en annerledes hverdag som mamma!

Dagen etter fødselen følte jeg meg naturligvis som en skikkelig nybegynner, og var litt redd for å gjøre noe feil med Theodor. Jeg spurte jordmødrene og barnepleierne om alt mulig. Til og med om "dét og dét" var greit. En av de sa tilslutt "det bestemmer du helt selv, det er jo ditt barn". Måtte le litt av meg selv da. Men dag 2 og resten av oppholdet, så var det som om noe skjedde. Jeg ble selvsikker og følte jeg visste akkurat hva jeg skulle gjøre. Jeg trengte ikke særlig hjelp etter det, men det var likevel betryggende å vite at barnepleierne var i nærheten.

Rolf Martin var også der sammen med oss noen timer hver dag. Da ble det selvfølgelig en del bleieskift på han! Selv var jeg litt skrøpelig etter keisersnittet og hadde vondt, men var oppe og gikk så fort jeg var i stand til det. 

Vi fikk også besøk av familie og venner hver dag. De første møtene måtte selvfølgelig dokumenteres! 


Morfar, eller "Aajja" som han da vil bli kalt. Det betyr bestefar på sørsamisk.


Lillesøsteren til Rolf Martin. Tante Helene :-)


Gudmor Karoline!


Så utrolig stolt!
(Jeg tok forresten den fæle etterveksten like etter at vi kom hjem, haha)


Fullt påkledd og klar for hjemreise her! Den fleecedressen klarte han ikke å fylle her, men når vi kom hjem ble den veldig fort for liten..

Eldste og yngste

  • Postet: 12.07.2015 ・ Kl. 21:46
  • Kategori: Hverdagsliv

Jeg må virkelig begynne å følge med på værmeldingen, for jeg blir like paff hver gang jeg våkner i en stekeovn. Og hver gang er jeg så trøtt, at jeg nesten ligger å ønsker at det heller var regn og kjølig vind. Men når jeg først kommer meg ut og kjenner sola, så er det faktisk verdt å våkne med heteslag. Skulle bare ønske at jeg kom meg opp tidligere, og fikk med meg enda mer av en dag som dette. 

Denne fine søndagen har vi tilbringt hos svigermor. Synes det er så idyllisk der om sommeren, og storkoser meg der! Vet at Theodor vil vokse opp med samme oppfatning. De neste somrene kan han bl.a leke i hagen, plukke rips, lage bål i grillkøta og dra ut med båten for å fiske! 

Vi spiste også helt fersk fisk, noe av det beste jeg vet om! Må begynne å lage fisk selv også.. Synes det er så fantastisk godt, og håper Theodor også vil like det når han blir større.


Hvor søte er ikke de da? Theodor og oldefar. Den eldste og den yngste! 

Theodor 5 måneder

Hei! Sent innlegg som vanlig.. Men dagen i dag har gått helt i fra meg. Jeg våknet i 5 tiden i morgest av at Theodor var urolig og veldig varm. Det viste seg at han hadde 40 i feber.. Heldigvis overnattet jeg og Theodor hos foreldrene mine, så de hjalp meg med å få gitt han Paracet osv. Noen timer senere dro jeg på jobb, og når jeg kom hjem igjen var jeg naturligvis trøtt. Så både jeg og Theodor har sovet ganske mye i dag. Men det trengtes, og tror formen hans er mye bedre nå!

Som overskriften sier, så er Theodor hele 5 måneder i dag. På 5 mnd kontrollen i går, så fant vi ut at han er 7635 gram og 69 cm! Han er akkurat på sin vekstkurve, som da er litt over gjennomsnittet. Han er en stor godklump som smiler dagen lang, skal putte alt i munnen, og elsker å ligge i bare bleien og gripe etter tærne sine. Rangler og biteleker er plutselig veldig interessante, og siklesmekker har det blitt et enormt forbruk av. 

Det virker som om det meste er morsomt også. Han kan begynne å le bare ved øyekontakt, men "Titt-tei", "Klappe søte" og "Borte-bø" er spesielt gøy! Ellers er han rolig og fornøyd, slik som han har vært siden dag én. I følge helsesøsteren så kan den roen være en del av personligheten hans, og noe som han kan ha med seg resten av livet. Han er heller ikke den ivrigste når han ligger på gulvet. Han trives godt med å bare ligge på rygg og styre med lekene sine, men han har også rullet rundt fra både rygg til mage og fra mage til rygg!

Det herligste med så stor som han er nå, er at jeg merker at han er enda mer knyttet til meg og pappaen sin. Det er så veldig tydelig hvor mye vi faktisk betyr for han ♥ Ulempen er da at han er blitt mer skeptisk til andre som han ikke omgås så mye med. Men vi får da bare dra masse på besøk til familien, slik at han ikke blir usikker på noen av dem :-)

Ikke lenge til at jeg har en "halvtåring", kanskje på tide å få han døpt? Haha, det er neste prosjekt på listen! 

GudmorkosBåde i går og på tirsdag var jeg og Theodor på besøk hos gudmoren hans. På tirsdag var det kosekveld med taco og film, og i går var jentene samlet der for å spise reker og loff! Veldig koselig å dra på venninnebesøk, noe jeg gjør alt for sjeldent. Theodor er også en knupp når vi er borte på besøk. Han elsker all oppmerksomheten og har som regel gliset på plass. Storsjarmøren ♥

I dag har jeg ikke jobb, så skal prøve å utnytte dagen godt. Skal først på helsestasjonen med Theodor, for det er nemlig tid for 5 måneders kontroll og vaksine! Spent på å se hvor mye han veier nå og hvor lang han er. Får kommentarer fra andre hele tiden om at han er så stor, og det er han jo. Synes nesten det er rart at han har vært mye mindre.. Han ble jo så mye større på bare et blunk.

Vaksinen gruer jeg meg litt til. Sist gang gråt han voldsomt mye rett etterpå, og det er ikke noe jeg akkurat er vant med. Men det går jo over, og vaksine må han ha.

Melkeallergi

I går når jeg kom hjem fra jobb, så var det første Rolf Martin sa til meg at Theodor hadde fått utslett over hele kroppen. Han hadde gitt han litt ferdigblandet NAN, pga at lille jeg hadde fått pumpet ut ikke var nok. Vi har jo mistenkt at han reagerer på kumelk, da han har fått en reaksjon på NAN tidligere. Men på den tiden hadde han utslett i kinnene fra før av, så jeg var ikke helt sikker på om det faktisk var MME som forårsaket det den gangen. Etter at vi nå har fått sett kroppen hans helt rødflammet, så er det ikke noe tvil lenger. Han har nok melkeallergi..

Men det var ikke bare utslettet. Vi fikk det også bekreftet på den nokså harde måten. Så fort han var ferdig skiftet og påkledd, så tok jeg han med for å møte familien min i byen. Jeg stusset over hvor sløv han var i blikket. Han virket liksom ikke bare trøtt, egentlig mer dårlig. Det tok ikke lang tid før det viste seg å være tilfellet. Jeg rakk såvidt å sette meg ned på stolen inne på Peppes, før Theodor laget brekningslyder og spydde som en foss over hele seg! Heldigvis var morfaren hans rask med å dra han opp, og ta han med på stellerommet..

Helt grusomt og vondt å se han så dårlig. Stakkars lille ble helt utslitt. Han hang bare slapt på skulderen til morfar, før han ble lagt i en vogn for å sove. Når han hadde fått sovet en stund, så ventet det kos og dulling fra mormor og mimmi. Haha ♥ Jeg tok han også med i badekaret for å vaske han skikkelig etter all spyingen, og ikke minst for å gi han masse mammakos! Ikke bare bare for en så liten kropp å få kraftig allergiutbrudd.

Håper nå at vi kan få allergiutdredning på han før han fyller året. Jeg har tidligere vært til fastlegen og fortalt at vi mistenkte melkeallergi, men han mente at det var for tidlig å konstantere det. Det var også derfor jeg var i tvil. Men nå vet vi helt sikkert at vi må holde han unna kumelk. Satser på at han vokser det av seg før han blir 3-4 år, men før den tid blir det jo en del melkeprodukter å unngå. Er i hvertfall bestemt på å ikke slutte med ammingen før han er godt over 1 år. Nå er det jo enda viktigere for han å få morsmelk!

Sol og grilling

Det lønner seg visst å klage på været, for i dag ble det heldigvis noe helt annet! Så deilig å få en dag som dette, før jeg begynner å jobbe litt igjen fra og med i morgen. Siden vi kom hjem fra Portugal har det bare vært sløve dager, så tror det blir bra med noe som tvinger meg opp om morgenen. Skulle egentlig tro at Theodor gjorde det, men han kunne sikkert ha sovet hele dagen hvis vi hadde latt han gjøre det, haha! 

Vi har tilbringt solskinnsdagen hos faren til Rolf Martin. Der spiste vi god grillmat, og Theodor fikk kost seg med tantene sine!


*Tommel opp* :-)

Interior inspo

De siste dagene har jeg våknet til grått vær og følt at sommerfølelsen har blitt skutt og gravlagt. Ikke for å være negativ og sånt, men jäklar for en drittsommer vi har her i nord. Jeg klarer ikke helt å ha troen på at været kommer til å bli så mye bedre heller. Når det faktisk ikke er grått, slik som akkurat nå, så er det uansett ikke varmt nok til å kose seg skikkelig utendørs.

Når det da blir så mye "innetid", så tenker jeg konstant på å få oppgradert leiligheten litt. De endringene som krever energi og masse penger, det blir en stund til. Tenker først og fremst på interiør. Det er vel bare såå typisk unge mødre å være opptatt av interiør. Jeg ser det overalt på Instagram, alle og enhver. Interessen er mammating og interiør - og jeg er visst en av dem. Eller interiørdelen synes ikke, for jeg har rett og slett ingenting spesielt fint interiør å vise frem. I hvertfall ikke noe som det ikke finnes 1 milliard bilder av fra før av (les: Omaggio vase). Men faktisk så sitter jeg nesten daglig og ser på "interior inspo", og har lyst på så og si alt. Nå må jeg bare spare opp penger slik at jeg får ordnet noe stæsj til høsten. Denne (link) nettbutikken har masse jeg kunne ha tenkt meg! 

Da jeg bodde på jenterommet, så ville jeg ha det så lyst og feminint som mulig. Alt skulle liksom være lysegrått og hvitt, men det har jeg fått helt avsmak for. Nå skal det være mer kontraster, og detaljer i kobber, gull, trehvitt, teak og grå eik. Blir litt for mye med alt blandet sammen, men å innrede med noen av de fargene er så stilig! Striper og grafisk mønster har jeg virkelig fått sansen for også. 

Bildene er pins fra interiør-boarden min på Pinterest! Disse og flere bilder kan du finne HER.

Introduksjon av babymat

Nesten på dagen da Theodor var blitt 4 måneder, så dro jeg på butikken og fant babymat som han kunne spise. Først virket det som om utvalget var veldig dårlig, men det viste seg at det bare var det på den butikken. Senere fant jeg mer i en annen, og i mens vi var i Portugal, så kjøpte mamma med seg enda flere varianter fra ICA rett over riksgrensen! Det gleder meg at det er så mange smaker han allerede kan teste ut. Det er jo bare én måned til han er et halvt år (herregud, tenk det!!) og da blir det enda mer å prøve ut. Vi har også kjøpt babygrøt som er uten melk, siden vi mistenker at han reagerer på melk. 

Joda, jeg skal prøve å lage hjemmelaget babymat også. Men først vil jeg teste ut forskjellige varianter som er ferdiglaget. De pakkene med sugekork er jo helt geniale. Jeg tok med noen til Portugal, og de fikk vi veldig god nytte av! Når farmoren passet han så kunne hun gi han det. Lettvint å bare klemme ut fra pakken og rett i munnen hans. Etterhvert skjønte han at han kunne suge det rett ut av pakken også.

Selv om at fruktpurré har falt i god smak, så er det ikke noe tvil om at puppen slår alt. Han blir fortsatt fullammet og vil ha like mye som før. Jeg prøver å huske på å amme både før og etter inntak av fast føde. Ammer før for å holde melkeproduksjonen oppe, og etter for å gjøre han helt mett og slukke tørsten. Har også gitt han vann på tåteflaske, men det er ikke så veldig mye som går ned. 

Theodor likte ikke helt at moren begynte å ta bilder av han, i stedet for å gi han mer sviskemos, haha ♥ Det blir mye gris, men det er jo også en del av moroa. Jeg har til og med blitt dusjet med fruktpurré, da han nøs mot meg med munnen full av det! Flere som har begynt med fast føde?

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits