Arkiv måned: august 2015

Tidlig bleieslutt?

For en stund siden ble Theodor introdusert for potta hjemme hos foreldrene mine. Jeg var skeptisk i starten, men foreldrene mine fortalte at de begynte å ha meg på potta når jeg var 4 måneder, og det gikk veldig bra. De hadde faktisk ikke bleiebarn over 1½ - 2 år. Så jeg var villig til å prøve med Theodor!

I følge det jeg har lest på nett så var visst 61 % av 1 - 1½ åringer tørre på 40-tallet. I dag er kun 5 % i den alderen ferdig med bleie. Noe jeg synes er en helt vanvittig forskjell! Det er klart at mange mødre var hjemmeværende på den tiden, mens i dag er som oftest både mor og far i jobb. Det kan vel være tidskrevende. Og noen mener at det er for dårlig oppfølging i barnehagen. I tillegg var det faktisk tøybleier som måtte kokes i kjele på 40-tallet, mens i dag har vi billige engangsbleier av god kvalitet. Det er for lettvint å bare ta av, kaste og vaske stumpen litt. Det er jo også litt latskap.. På forumer skriver mødre at "de kunne ikke ha brydd seg mindre om barnet bruker bleie til det er 4 år".

Tenk at det i snitt kastes 600 000 engangsbleier daglig her i Norge, og i snitt bruker et barn 5000 bleier fra det er 0 til 3 år. Selv er jeg ikke akkurat den mest miljøbevisste, men akkurat dette synes jeg det går ann å bry seg litt om. En annen ting er det økonomiske. Nei, bleier er ikke dyrt, spesielt ikke de billigste variantene som jeg helst kjøper selv. På Theodor har vi prøvd bleier fra Libero, Pampers, Rema og Coop, og jeg merker seriøst ingen forskjell. Så jeg betaler heller 60 øre per bleie enn nesten 2 kr. Hvis vi i tillegg bare trenger å kjøpe bleier til han er 1 ½ år, så vil det bli ca. 1500 kr totalt for oss å bruke på bleier, i stedet for ca. 3000 kr. For andre som bare kjøper Libero og Pampers vil det bli ca. 4800 kr å spare.

Bruker til vanlig å holde han på potta, da han ikke er helt stødig og heller ikke burde få så mye belastning på ryggen. Men bare for å få tatt bildene satt han å holdte seg fast inntil bordet, haha.

Hvis det da er så tidskrevende med pottetrening når de er over året, hvorfor ikke begynne med avvenning mye tidligere? Det tar meg ca. 10 min tilsammen i løpet av en hel dag å ha Theodor på potta. De fleste gangene har det blitt resultat også, noe det ble senest for 1 time siden når vi sto opp. Jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg skiftet en bæsjbleie nå, det begynner å bli uker siden. Jeg merker allerede nå at han foretrekker å heller gjøre det i potta, enn å ha det i bleien. Det er jo også naturlig at han skal klare det bedre i sittende stilling med et trykk mot magen, enn liggende eller stående oppreist. Det har nå blitt en del av rutinen at han skal på potta etter at vi har stått opp, etter hvert måltid og før leggetid. Nå klarer jeg ikke å se for meg å ikke bruke den. Jeg føler at han har så mye bedre av det også, med tanke på at han får det lettere ut og slipper å ligge med magevondt, og slipper å ligge med det i bleien når han først får det ut.

Hvis vi klarer å følge opp dette, så satser jeg på at neste sommer blir bleiefri. Det sier seg selv at bleieslutt er best om sommeren, da det trengs lite påkledning. Og jeg synes 1½ år er passelig alder. Men hadde han faktisk fylt 1 år på sommeren, så tror jeg at jeg ville ha prøvd bleieslutt allerede da. Å løpe rundt i en klam bleie kan umulig være bedre enn å bare ha på seg truse. Uhell vil garantert skje, men da får vi bare ha skifte tilgjengelig.

Det skader vel ikke å prøve? Det er noe å spare penger på, og i tillegg er det mer miljøvennlig!


#baby #babygutt #bleieslutt #pottetrening #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

 

I media #1

Det nydelige sommerværet kan ikke akkurat klages på, men i går og i dag har jeg ikke helt klart å kose meg uansett. Tankene mine har vandret langt utenfor lille Norge. Langt bort fra soling, bading, softis og båtliv. Tenk så heldige vi faktisk er. Nordmenn kan slikke sol og softis som om det var livsviktig. Dra ut med båt for å fiske kun for moro skyld, eller bare for å nyte en tur ute på havet. Norsk sommer er virkelig noe for seg selv. Idyllisk.

På samme tid finnes det hundrevis av mennesker stappet i én fiskebåt ute på åpent hav. Èn fiskebåt av veldig mange med like stort antall mennesker. Kontrasten er enorm, for der handler det om liv og død. En flukt fra krig og elendighet med et håp om en bedre fremtid for seg selv og familien sin. Heldigvis finnes det mennesker som vil hjelpe, og som faktisk gjør det. Det er sånne som Siem Pilot som gjør meg stolt av å være norsk. Og i går fikk jeg med meg en direktesendt redningsaksjon av dem.

Bildet er tatt fra denne artikkelen.

Egentlig vil jeg ikke si for mye. Jeg vet jo aldri hvem som kan ramle innpå her, og i verste fall kan det være noen jeg provoserer. Ikke at jeg bryr meg om de blir provosert eller ikke. Men kranglefanter som "kjemper en kamp" for egoisme, rasisme og fremmedfrykt - det bare gidder jeg ikke. Det finnes ikke håp for noen som mener at små - ikke norske - barn ikke fortjener å bli reddet. Som mener at de i hvertfall ikke kan leve og bo en plass hvor folk tar seg en tur ut i båt kun for moro skyld, og ikke for å sette livet på spill. Nemlig slik som vi her i Norge. De har jo trossalt gått på "livets knallharde skole". De vet jo alt og har alltid rett.

Det er mye jeg kunne ha delt mine synspunkter om, men jeg klarer ikke å finne tiden til det. Og når jeg faktisk prøver blir jeg for irritert, frustrert, banner i fleng, og bare ser meg nødt til å gi opp tilslutt. Det går mye utover humøret mitt, og det har jeg ikke energi til. Men det finnes mange som får det godt til og virkelig får sagt det. I tillegg er noen saker så spredt og oppblåst, at det rett og slett ikke er vits i å skrive det samme som mange andre.

Derfor skal jeg prøve noe annet. Jeg digger Supermarie.net sine Mediagic-innlegg, og vil prøve på det samme selv. Innimellom skal jeg dele linker til artikler, videoer, blogginnlegg osv. Det jeg rett og slett synes er verdt å dele. Denne gangen blir det noe av den alvorlige sorten, men andre ganger kan det være forskjellig som jeg snubler over på det store internett. Det kan også være om sminke, mote, kjendiser og tull.  Men det jeg vil dele denne ganger er:

- Denne artikkelen. Er så glad Norge har noen som Geir Lippestad.

- Denne videoen som er en oppvekker! Kjenner jeg blir sint. Aldri kast søppel i havet eller på bakken uansett hvor lite det er. 

- Denne videoen som får frem hvor tragikomisk Donald Trump er. 

Denne kronikken.

- Denne delingen på Facebook.

 

Bading i klesbalje

Nå skal dere få se hvor mange bilder det går ann å ta av en baby i en klesbalje. Eller dette er ikke alle engang, men mange av dem. Klarte ikke å velge noen få av noe så søtt! Lille T sitter ikke selv uten støtte enda, men i denne klesbalja fikk han akkurat strekt ut føttene. Herlig å se han sitte der og plaske ivrig! Å bade i balje hos mimmi og besten var noe jeg og søsknene mine gjorde ofte på sommeren da vi var små, og i går var det Theodor sin tur!

Veldig skeptisk til badeendene i starten.

Må forsiktig ta på og sjekke om det er trygt.

Viktig å smake litt.

Hahah, elsker dette bildet! Ser ut som om han bevisst dekker seg til.


#hverdag #sommer #idyll #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

Hauknestinden

Pjuh! Så godt å kunne slappe av med macen i sofaen nå. Er imponert av meg selv med tanke på alt jeg har rukket å gjøre i dag. Dagen startet tidlig og siden vi hadde barnevakt, så dro jeg og RM på tur opp til Hauknestinden. Husker så godt da vi var der i fjor sommer, da var jeg faktisk 11 uker på vei med Theodor! Da hadde jeg jo ikke "offentliggjort" at jeg var gravid, så på turen oppover den gangen så tenkte jeg mye på hva jeg faktisk bar på og når jeg skulle fortelle det til familien. I år er han et halvt år, og jeg kunne tenke på at han sikkert storkoste seg sammen med morfaren sin ♥ (Også fikk mora endelig rørt på stjerten sin.)

Tilslutt to snaps bare for å fylle innlegget (lol). 

Fra 4 til 8 var jeg på jobb, og etter det måtte jeg gjennomføre en etterlengtet storhandling på OBS. Jeg har utsatt det i flere dager nå, og derfor har det vært minimalt med mat i kjøleskapet. Det jeg spør meg selv da, er hvordan jeg klarer å dra på tur, være på jobb og storhandle på én og samme dag, også klarer jeg såvidt én av delene andre dager.. Haha. Er vel sikkert sola som gir energi da!


#hverdag #sommer #idyll #natur #fjell #fjelltur #topptur #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

Kjøpeliste til høsten

Innlegg som dette er så irriterende tidskrevende.. Spesielt når jeg veksler mellom dette, klesvask, rydding, og å underholde og mate en baby. Men kommer visst i mål tilslutt! Og godt er det.1. H&M // 2. ZALANDO // 3. H&M // 4. GINA TRICOT // 5. VESKE// 6. GINATRICOT 
// 7. ZALANDO // 8. GINA TRICOT // 9. HVITE SNEAKERS*
(*adlinks)

En del jeg har lyst på til meg selv! Haha, vel.. I wish. Noe av disse klærne til Theodor må nok heller prioriteres: 


1. YTTERJAKKE// 2. LUER// 3. PILÈJAKKE// 4. H&M // 5. SIKLESMEKKER* // 6. LINDEX // 7. LINDEX
// 8. BODY// 9. LINDEX // 10. LINDEX // 11. VELOURBUKSE* // 12. LINDEX // 13. H&M // 14. TØFLER*  
(*adlinks)

Han har så og si vokst ut av str. 68 nå, men har en del i str. 74. Snart må vi da handle litt mer str. 80. Ikke noe problem når spesielt Lindex har fått så mye kult til guttebabyer! (De har forresten 3 for 2 på alle barneklær fra i dag og ut søndag. Ikke reklame, bare et tips.) Synes Ellos.no bare blir bedre og bedre også.

Men klær er én ting, det er nok dette som kommer til bli førsteprioritet:


Bæresele* som kan brukes på turer, lekegrind* til stua, ny vippestol*, sikkerhetsgrind* for å ha foran peisen og ny bilstol! Synes denne bilstolen fra Britax* virker veldig praktisk og komfortabel, da den kan roteres 360° og legges bakover. Fin var den også! Så ja, det blir en dyr høst. Pengene flyr avgårde når man får barn, men sånn er det bare. Det er jo ikke akkurat alt som er like nødvendig da, og noe kan vi heldigvis vente litt med. I tillegg til dette er det også ny dobbeltseng, TV, interiør og tapet på stua som er på listen! Åh, hjelp.


#kjøpeliste #ønskeliste #baby #babyklær #klær #babygutt #babyutstyr #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

 

Sosial uke

  • Postet: 10.08.2015 ・ Kl. 23:36
  • Kategori: Hverdagsliv

Forrige uke var veldig sosial og travel for min del. I tillegg til det jeg nevnte i forrige innlegg, så var jeg på tapaskveld på torsdag, og på bursdagsvors på fredag - etterfulgt av en tur ut på byen! Det var en stund siden sist gang, så det var absolutt gøy med en slik kveld! Bare helt grusomt å våkne med den sykeste melksprengen. Det er så innmari vondt. Senere dro jeg noen timer på jobb, og når jeg var ferdig der så dro jeg faktisk på slektstreff!

Resten av helgen ble da brukt til å hente meg inn igjen, og til å kose masse med Theodor. Lillestore gutten min fikk faktisk sin første tann på fredag! Tror ihvertfall det var da den kom ut. Det var mamma som oppdaget den mens jeg var på bursdagsvorset, så hun ringte meg å fortalte det da jeg var der. Måtte fortelle det til alle og juble litt, haha! Er vel sikkert en typisk mamma-reaksjon det. 

Her var Theodor på tapaskveld, og fikk som vanlig rikelig med oppmerksomhet ♥ 

Har tatt lite bilder, ihvertfall bilder som egner seg til å legge ut, haha.. Festbilder og babybilder kan ikke helt kombineres heller.

Dager som dette

I går var det nydelig "trillevær" igjen, så da dro jeg og Theodor ned til sentrum. Der møtte vi venninner av meg og spiste lunsj på uteservering! Theodor har ei gudmor som bor i Stavanger, som nå er hjemme på Mo en tur. Så i går fikk hun endelig møtt Theodor for første gang, og jeg fikk hilst på pomeranianen hennes! Har så lyst på en slik hund selv, men må nok holde meg til å være mor til bare èn bebis en stund til. 

Senere dro jeg i 20-årsdag med alle jentene! Kom som vanlig sent, da ting tar tid med en baby, haha. Men veldig koselig med en slik kveld. De fleste flytter bort snart, så det var den siste kvelden hvor alle var samlet. Heldigvis har vi høytider hvor alle kan samles igjen, og det er så fint å tenke på! Regner med at denne høsten kommer til å gå veldig fort. Plutselig er det jul og nyttår! For tidlig å nevne det? Vel, bare sier det. Så rar som jeg er, så gleder jeg meg allerede til desember. Haha, er jo så mye trivelig som skjer da!

Jeg som liksom ikke fikk til hverdagsblogging. Akkurat nå er det "dessverre" bare det jeg har tid til..

Et lite avbrekk

Hei! Tusen takk for kommentarene på forrige innlegg. Jeg hadde ikke forventet å få noen i det hele tatt, så ble positivt overrasket og veldig glad! Det gir absolutt motivasjon når jeg får bekreftet at noen faktisk gidder å lese det jeg skriver. Tar det absolutt ikke som en selvfølge, haha :-)Juli var kjapt overstått. Vi har vært så heldig å ha hele fire dager med fint vær, eller var det å ta hardt i? De dagene har jeg faktisk vært ute å trillet så mye som mulig. Trengte virkelig den mosjonen! Var faktisk så "vondtgodt" at jeg ble fristet til å kjøpe joggevogn. Men så kom jeg på at jeg sikkert ikke rekker å bruke den før snøen kommer. 

Jeg har vært i skikkelig feriemodus og bare tatt en dag om gangen. Har hatt noen dager med jobb, og andre dager hvor jeg har gjort minst mulig. Jeg og Theodor har som vanlig vært rundt omkring på besøk og fått besøk. Det har vært en del overnatting hos foreldrene mine, noe som har vært veldig koselig. Der har jeg fått avlastning og tid for meg selv også. Altså tid til å se serier, skrive og bare slappe helt av. Det er ikke noe jeg tar for gitt lenger!


Noen bilder fra juli!

Jeg har bestemt meg for å prøve å dele mer her. Nå jeg skal jeg også ut av denne feriebobla, og begynne å planlegge dagene mer. Håper det skal resultere i at jeg får tid til å sette meg ned med bloggen. Gleder meg til å få rutiner på plass, og faktisk til høsten kommer! I år blir jo ikke overgangen så stor uansett.

Håper dere har hatt en fin sommer, og at dere fortsetter å holde ut med meg! 

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits