Arkiv måned: september 2014

Babyutstyr: Hvilken barnevogn?

Det er ikke bare bare å velge ut noe så viktig som barnevognen, men jeg har hele tiden vært sikker på hvilket merke og type jeg vil gå for. Jeg vil ha enten Emmaljunga Mondial Duo Combi eller De Luxe. Det samme som flere tusen andre mødre. Disse vognene må være veldig populær, da jeg ser de absolutt overalt. Skjønner det godt, for de er jo utrolig fine og har vunnet opptil flere tester! Jeg kan ærlig innrømme at jeg så på utseendet først og fremst, men det går vel greit så lenge vognen også er best i test? Liker også at de har stor og romslig bag. Det vil passe ypperlig for et nyfødt vinterbarn som skal ligge i en tykk vognpose med sauskinn ♥ Disse to modellene er vel helt like i funksjon, bare utseendet og fargen som skiller dem.. Og det er jo selvfølgelig det jeg sliter med å velge. 

 

Når jeg nå tenker meg om så ble jeg faktisk enda mer usikker. Kanskje jeg også skal vurdere Mondial Duo Combi i fargen Vanilla Leatherette (beige)? Og Mondial De Luxe i svart? Åh, dette er faktisk mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg har jo ikke lyst til å angre, spesielt når den faktisk koster så mye som den gjør. Ulempen med en hvit eller beige vogn, er jo at eventuell slitasje vil kunne synes godt.. Men de er så innmari fine så lenge de ikke blir mye ripete / flekkete osv. Ser ut til at jeg kanskje må gi Rolf Martin det siste ordet. Regner med han skal gå noen turer med vognen han også, hvis han da ikke bare vil ha pulk eller sykkelvogn på slep.. Haha, jeg tviler ikke. I såfall vil han bli tvunget til det. 

Hvilken likte du best?


#gravid #graviditet #svangerskap #baby #babyutstyr #babygutt #barnevogn #emmaljunga

Svar på spørsmålene (1/2)


Hvordan merket du at du var gravid?
- Kjente det litt i brystene, også fikk jeg bare en følelse på det. Ble likevel overrasket da jeg fikk det bekreftet med en test. 


Gikk du på p-piller når du ble gravid?
- Ja, det gjorde jeg.. Men den måneden var jeg forferdelig sløv og glemte flere piller. Travel tid med russetid, heldagsprøver og eksamen. I tillegg dro jeg mye mellom hjemme til meg selv og til Rolf Martin. Glemte det ene og det andre. Dårlig unnskyldning, men slik var det. Er bare glad for det nå, haha :-)


Var det planlagt?
- Nei, det var det ikke.


Hvilke symptomer hadde du?
Bare litt øm i brystene. 


Hvordan reagerte du når du fant ut at du var gravid?
- Det var blandede følelser.. Ble først overrasket og overveldet, men så kjente jeg faktisk at jeg ble litt glad. Det er jo noe spesielt med det, og jeg tenkte at det gjorde meg faktisk ingenting å bli mamma nå. Uansett om jeg bare er 18 år, så føles det veldig rett. Tanken på at jeg var blitt gravid med gutten jeg elsker, føles også veldig stort. Jeg så med engang for meg at vi kan få det til, og at vi vil kunne gi dette barnet uendelig mye kjærlighet. 


Var det positivt eller negativt?
Det føltes litt negativt ut først når jeg tenkte på alt som kreves av oss. Livene våre og forskjellige planer blir jo totalt forandret. Og vi må jo innstille oss på at det til tider vil være utfordrende og vanskelig. Men i helhet ser jeg bare på det som positivt. Jeg vet hvor mye glede, kos og kjærlighet det vil gi, og det å få barn er jo faktisk det største man opplever i livet. 


Hvordan fortalte du det til kjæresten din?
- Jeg var på klassetur i Umeå da jeg fant det ut, men jeg fortalte det til han med engang jeg kom hjem. Jeg gruet meg til det, men jeg måtte jo fortelle det før eller siden uansett. Det er jo noe som gjelder han også, så det hadde vært feil av meg å holde det hemmelig en stund først. Jeg husker godt akkurat det øyeblikket da jeg fortalte det til han.. Jeg klarte ikke å slutte å le. Jeg bare så for meg at reaksjonen kom til å bli hysterisk morsom. Som forventet trodde han ikke på meg først, men så skjønte han at det ikke var en spøk og måtte fordøye det. 


Hvordan reagerte Rolf Martin?
-  Som jeg sa over her, så trodde han først at jeg bare tullet med han. Når han skjønte at jeg var seriøs, så kom det nok som et sjokk. Det var mye å ta innover seg. Han fikk nok tusen tanker og tenkte på alt av konsekvenser osv. Men så vente han seg til tanken, og begynte å se positivt på det og glede seg. Akkurat som jeg visste han ville gjøre, så jeg var ikke så bekymret.

Han har så mange gode kvaliteter som vil gjøre han til en fantastisk pappa. Og nå viser han en kjærlig, støttende og trygg side av seg selv. Jeg er så heldig som har han nå i svangerskapet, og spesielt når det kommer en liten en til verden ♥
Kan du skrive litt utfyllende om hvordan nærmeste familie (både din og Rolf martin sin) reagerte på nyheten og hvordan dere fortalte det?
-  Da jeg var 11 uker på vei, så fortalte jeg det til både foreldrene mine og til moren til Rolf Martin. Da sa jeg bare at jeg måtte fortelle de noe, og sa alt slik som det var. Jeg synes de tok det veldig fint. Det er ingen som har vært negativ eller gitt inntrykk for at de synes det er feil. De har bare vært støttende og gitt oppmuntring, noe som er veldig rørende. 


Trodde du at du kom til å få en jente eller en gutt før du fikk vite kjønnet?
- Hadde først ikke noen spesiell følelse på hvilket kjønn det var, også tenkte jeg hele tiden at det faktisk er 50/50. Men siden Rolf Martin og vennene våre omtalte det som en gutt, så begynte jeg å tenke det selv også. Rolf Martin sa også at han var helt sikker på at det var en gutt og at det var det han så for seg. Når vi da fant ut at det var en gutt, så tenkte jeg med engang at det hadde vært veldig rart og overraskende hvis det hadde vært jente.. Haha. Nå klarer jeg jo bare å se for meg en liten kosete gullgutt ♥ 


Har dere tenkt på navn, eller venter dere til prinsen kommer til verden?
-  Ja, jeg tror vi har bestemt oss for navn! Jeg vil fortelle det senere :-)


Hvor mange uker var du på vei da du fant ut at du var gravid?
-  Jeg var 4 uker på vei da jeg fant det ut. Det vil si at jeg hadde vært gravid i bare 2 uker, siden de 2 ukene før befruktning blir regnet med. 


Gruer du deg til fødselen?
-  Nei, faktisk ikke! Jeg kjenner ikke noen form for fødelsangst eller spesiell bekymring. Jeg kommer sikkert til å ligge der med de største smertene og tenke "hva faen er det jeg har gitt meg ut på", men jeg vet jo at det er noe jeg må gjennom for å få den store "premien". Hvis det skulle være noen bekymring, så er det ikke for meg, men for den lille som skal bli født. Jeg håper virkelig vi slipper komplikasjoner som kan gå utover han. Slipper vi det, så skal jeg være fornøyd uansett om jeg ligger helt ødelagt etterpå.

 


Hadde du bra karakterer på ungdomsskolen?
-  Jeg slet mye psykisk på ungdomsskolen og fikk da mye fravær som følge av det. Det gikk utover karakterene i de fagene som trengte strukturert arbeid. De fagene som var lette for meg, spesielt norsk og engelsk, de fikk jeg 6 i uten å jobbe med dem. Jeg kunne faktisk bare møte opp på heldagsprøvene og skrive meg til en 6'er. Det vil jeg si var høydepunktene mine på ungdomsskolen!

Ikke for å skryte uhemmet her, men for meg som manglet selvtillit, så var det jo gull verdt å få ros for skrivingen min av lærerne. Eller det å ha gjort lite skolearbeid på ungdomsskolen, er ikke akkurat noe å skryte over. Skolen er veldig viktig å prioritere, så man burde aldri satse på å bare gjøre det bra på heldagsprøvene. Jeg tenker jo selv på hvor bra jeg faktisk kunne ha gjort det, hvis jeg bare hadde lagt mer tid og arbeid i skolen. 


Hvordan var det å gå idrettsfag?
- Helt ærlig, så hadde nok vanlig allmenn passet meg best fagmessig. De treningsfagene vi hadde, synes jeg var unødvendig og vanskeligere å lære enn først antatt. De fagene man kan velge på allmenn hadde jeg nok vært mer interessert i.. Men jeg har fått minner for livet fra de turene vi var på, hadde flinke og snille lærere, og likte veldig godt de jeg gikk i klasse med! Er du flink på skolen? Hva hadde du i snitt på VGS?
-  Flink hvis jeg bare vil! Er det ikke det mange sier? Jeg vil ikke si snittet mitt, fordi jeg synes det er så flaut.. Videregående skulle helst ha gått mye bedre for min del, men i likhet med ungdomsskolen, så hadde jeg høyt fravær. Og det å ha høyt fravær på VGS, er vel type ti ganger verre enn å ha det på ungdomsskolen. Jeg fortsatte å slite med depresjon, og begynte da å gå til BUP for å få hjelp. Det hjalp så mye som det kunne hjelpe, men det gikk likevel hardt utover karakterene. Hadde jeg vært mer på skolen og brukt dagene til å gjøre skolearbeid, i stedet for å ligge på rommet mitt og gråte, så hadde nok karakterene også vært bedre. Men igjen, så var fag som norsk, engelsk og samfunnsfag litt lette for meg å gjøre det bra i, uansett strukturert arbeid eller ikke, så det har nok reddet meg litt. Heldigvis kan man jo ta opp fag og forbedre karakterene, så "løpet er ikke kjørt" hvis man ikke gjorde det bra nok de tre årene på VGS. 


Hvordan likte du deg på videregående?
- Jeg har både trivdes og mistrivdes. Det var litt i perioder.. I starten var jeg ikke særlig kjent med noen i klassen, og det var ikke så lett for meg som var så stille og sjenert. Jeg turte ikke å ta så mye intiativ heller. De periodene depresjonen var verst, så var jeg også ekstra tilbaketrukket og for meg selv. Heldigvis var noen av de andre flinke til det, og klarte å dra meg mer med. Nå sitter jeg igjen med gode venninner og minner!
På slutten fikk jeg også oppleve litt "High School-drama" som man bare tror skjer på filmer fra USA.. Og det var selvfølgelig ikke en trivelig periode for meg. Da ble det bare ekstra godt å bli ferdig der og komme seg bort fra det. 


Hva er timeslønnen din på XXL?
- Usikker på om det er så lurt å dele sånt, men jeg kan si at den er helt normal. Vet om flere som jobber i butikk og tjener ca det samme. 


Får du noen rabatter ved å arbeide der?
-  Ja, alle ansatte får personalrabatt. Noen varer har veldig bra personalpris, mens på andre varer er det nesten ikke noe forskjell. XXL Sport er jo opptatt av å være billigst, så mange varer er presset veldig ned i pris fra før av. 

 
Er du utadvendt? Hvis ikke, hva "skrøt" du av deg selv på jobbintervjuet for å få jobben? Har selv problemer med å være sosial, og de fleste jobber søker etter pratsomme folk... Har du noen tips angående det?
- Jeg vil ikke si at jeg er akkurat utadvendt, men noen ganger kan jeg prate mye. Det var mye verre for meg før å skulle snakke med fremmede osv, men det har jeg vokst en del i fra meg. Like før jeg fylte 16 år, så var jeg så bestemt på å få meg en jobb at jeg bare måtte overgå den "frykten". Og når man jobber med salg og service, så vil det bli så naturlig etterhvert å kunne snakke med hvem som helst. Det kan være rart til å begynne med, men det kommer seg etterhvert. Selv de mest sjenerte og de med sosial angst vil klare det. Det er jeg selv et eksempel på. Du må nok bare utfordre deg selv og prøve deg utenfor "komfortsonen", når det først er gjort så vil du være utrolig glad for det!

Synes det var litt skummelt å dra på jobbintervju på XXL Sport, men det gikk greit.. Som regel så blir det nesten bare stilt spørsmål som man svarer på. Det verste er vel "fortell om deg selv", for da må man kunne snakke opp seg selv. Det viktigste er jo å få frem de gode egenskapene som er ettertraktet i en jobb, og alle har da vel noen. F.eks; effektiv, arbeidssom, pålitelig, samarbeidsvillig, nøye osv. Hvis det blir rart å skryte av seg selv på den måten, så går det jo ann å si "jeg har fått hørt av andre at jeg er det". Det vil nok gå fint :-) Arbeidsplasser trenger da vel kvalitetene til de mer stille og sjenerte også. Det viktigste er uansett å stå på og yte sitt aller beste!

Det kommer et til innlegg med flere spørsmål og svar senere! Noe mer dere lurer på?


#spørsmålsrunde #gravid #graviditet #svangerskap #skole #videregående #idrettsfag #jobb

Uke 20: Halvveis!

Tenk at jeg nå er halvveis i svangerskapet! 20 uker har gått, og hvis han kommer noen uker før termin, så er det mindre enn 20 uker igjen. Tiden går jo så fort.. Før jeg vet ordet av det så ligger han vel i armene mine.

Så langt har jeg hatt det problemfritt. Ingen kvalme, ingen smerter og ingen andre spesielle plager. Jeg har lagt på meg ca 3 små kg, som sannsynligvis bare er vekten til lillegull + livmoren, morkaken, fostervannet, veskeansamling og økt blodvolum. Resten ligger vel i brystene, som også har blitt litt større. Magen har ikke blitt spesielt stor enda. Skulle gjerne ha likt at den var større, men slik er det.. Det er så forskjellig fra person til person. Jeg glemmer av og til at jeg faktisk er gravid, men blir mint på det når jeg plutselig kjenner bevegelser i magen. Det er selvfølgelig godt at det har vært så enkelt for meg frem til nå, og håper jo at jeg får flere uker uten plager. Det er spesielt bra at jeg er i mer enn god nok form til å jobbe, slik at jeg får tjent opp mest mulig til fødselspermisjonen. Det vikigste er uansett at den lille i magen fortsetter å utvikle seg slik han skal, og at alt går bra frem til han kommer ut.  ♥ 
Trimester: 2.trimester.


♥ Termin: 9 februar 2015.


♥ Igjen til termin: 20 uker. 


♥ Kjønn: En liten gutt ♥


♥ Navn: Vil ikke fortelle det helt enda. 


♥ Om barnet: Vekt: 325 g  * CRL: 16 cm * Full lengde: 25 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 18 uker gammelt. Til nå har fosteret hatt perioder med mer og mindre aktivitet, men først nå får det søvnfaser. Det veksler mellom aktive perioder og perioder med søvn, men har ikke noe bestemt søvnmønster helt ennå. Det sover gjerne mest når du er i aktivitet og våkner når du skal legge deg. Noen fostre finner fort en favoritt-sovestilling.

♥ Til mor: Du er halvveis!
Er det ikke fantastisk å vite at det lille barnet i magen din blir større og større? Noen kjenner de første sparkene denne uken, mens andre må vente en uke eller to til. Men snart vil den lille gutten eller jenta i magen din gi deg daglige beskjeder om sin trivsel med spark og andre bevegelser!

(Info fra Babyverden.no)


♥ Neste kontroll: På fredag til fastlegen min. 


♥ Plager: Ingen nye eller spesielle plager. Bare den irriterende huden min som ikke blir bedre..


♥ Strekkmerker: Magen har ikke vokst noe siden forrige uke, så fortsatt ingen strekkmerker. 


♥ Søvn: Sover bare godt!


♥  Aktivitet: Ikke like mye som i forrige uke og uke før der, men litt av og til i løpet av dagen. Merker det spesielt når jeg skal legge meg, så kanskje han sover når jeg er i bevegelse om dagen og våkner til når jeg er helt i ro. 


♥  Humør: Stortsett bare i godt humør :-)


♥  Vektøkning: Veier fortsatt 50 kg. 


♥  Magebilde:#gravid #graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering #uke20 #baby #babygutt #mamma #mammablogg

Ny bebis i familien

Hei! Dagen i dag har virkelig vært innholdsrik. I morgest sto jeg opp sammen med to venninner, som lå over her i natt. Vi lagde god frokost og så litt på film. I går kveld ble det hjemmelaget pizza og også film såklart. Koselig kveld og sleepover som vi må gjøre flere ganger. Lettvint å bare plassere Rolf Martin på gjesterommet da. Haha, regner med det går greit.

I går kveld kom moren og stefaren til Rolf Martin hjem med en 9 uker gammel valp fra Sverige. Vi måtte selvfølgelig dra innom de i dag for å møte på den lille. Helt nydelig finsk lapphund som har fått navnet Ask. Når det er noe så skjønt å ta bilde av, så måtte jeg jo gripe muligheten og ta så mange som mulig. 


"Suss" måtte jeg få, noe som tok litt av. 

Da vi kom hjem igjen fikk vi besøk av pappan og lillesøsteren til Rolf Martin. Måtte jo ta et bilde av de også da. Haha, ingen slipper unna bloggen.

Etter det så dro jeg en liten tur hjem til mine egne foreldre. Der var det servert kaker og is for lillebroren min som fylte 14 år i dag! Tviler på at han gjør noe så teit som å lese bloggen min, men hvis han gjør det så må jeg jo si; gratulerer med dagen, lille gullklomp ♥ Neida, joda. Jeg fikk nemlig ikke møtt han da jeg kom dit, for da hadde han allerede blitt lei av familien og satt seg på rommet for å være opptatt med sitt. Fjortiser as. 

Håper deres søndag var like fin som min! I morgen er det påan igjen med jobb og vanlige rutiner.. 


#hverdag #husdyr #hund #valp #finsklapphund #familie

Endelig fått sofa og gjesterom

I dag kom endelig sofaen vår etter noen ukers venting! Pappa brukte flere timer på å få den montert, mens jeg og Rolf Martin fikk fikset med andre småting og gjorde gjesterommet helt ferdig. Senga som vi har brukt som midlertidig "sofa", står nå på gjesterommet klar til bruk. Er så fornøyd med resultatet. Sofaen passet perfekt inn og alt ble så fint! Nå er leiligheten så godt som ferdig innflyttet. Mangler bare gardiner, og et speil og noen hyller i gangen. Senere må vel også babysengen komme på plass på soverommet vårt, men det haster jo ikke :-)


Tydelig at det er Macbook som gjelder. Viktig å få med. 


Her har jeg også fått hengt opp litt av de fineste klærne til lillegull. 


Fått litt mer system i "innhuket" i veggen. 

Skal få lagt ut mer bilder av hele leiligheten senere! Må bare først få ryddet mer osv. Gleder meg til å ha alt 100% på plass. 


#bolig #interiør #hjem #leilighet

Prosjekt: Gamle babyklær

Hei! Jeg hadde egentlig planlagt å få gjort ferdig et annet blogginnlegg i dag, men etter jobb fristet det mer å besøke svigerfamilien og etterpå dra hjem til foreldrene mine. Etter at vi fant ut kjønnet på den lille, så har jeg og mamma satt i gang et litt omfattende prosjekt. Vi er nå i full gang med å finne frem babyklærne som lillebroren min har hatt, og pittelitt av det jeg og søsteren min har brukt også. Jeg liker jo å kjøpe nye og fine klær, men er veldig glad i gjenbruk også! Supert for miljøet, og gøy å finne de fine klærne jeg husker lillebroren min brukte som baby.

Vi brukte to timer i dag på å først lete etter pappeskene på garasjeloftet, så få det bært inn og tilslutt grovsortert. Det er utrolig mye fint som jeg vil ta i bruk, men det har også blitt en stor dunge med det jeg ikke vil ha. Noe er litt slitt og annet er ikke "helt på moten" fargemessig osv. Mamma har virkelig tatt vare på alt. Mye er gått gjennom allerede, men det er enda ganske mye igjen. Gleder meg til å finne mer av babyutstyret jeg vil bruke også, blant annet en sauskinnspose som ble kjøpt da jeg skulle komme til verden.

Nå ligger både jeg og Rolf Martin som noen slakt på "sofaen" i stua, og skal straks se Vikings. Vi har blitt helt avhengig av den serien! Stortsett hver kveld blir tilbragt her med tv-serier og film på skjermen. Ikke feil det ♥


#gravid #graviditet #babyklær #babygutt #gjenbruk #mammablogg

Uke 19

♥ Trimester: 2.trimester.


♥ Termin: 9 februar 2015.


♥ Igjen til termin: 20 uker og 6 dager.


♥ Kjønn: En aktiv liten gutt ♥


♥ Navn: Jeg tror vi har bestemt oss! Tviler på at vi vil klare å holde det hemmelig til etter fødselen, men blir å vente litt til med å offentliggjøre det :-)


♥ Om barnet: Vekt: 250 g  * CRL: 15 cm * Full lengde: 21,5 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 17 uker gammelt. Et fettlag begynner så smått å legges under huden. Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå.

♥ Til mor: Kan du tenke deg hvordan det er å bli båret rundt hele dagen? Det er faktisk slik barnet ditt har det. Alle bevegelsene du gjør merkes. Ikke rart at nyfødte elsker å bli båret! Mens barnet er i magen, sover det gjerne når du er i bevegelse, og våkner når du stopper. Dette vil du kanskje kjenne igjen når du bærer på ditt nyfødte barn!

Dans er en fantastisk flott måte å holde seg i form på. Og det er viktig å være i fysisk aktivitet også mens du er gravid. Du vil ha stor glede - både følelsesmessig og fysisk - av regelmessig mosjon. Å bedre utholdenheten, smidigheten og styrken vil hjelpe deg til å klare den ekstra belastningen kroppen din blir utsatt for under svangerskap og fødsel.

Hvordan trives dere som vordende foreldre? Husk at dine tanker og følelser påvirker både deg og barnet ditt. Sårbarheten kan være stor for tiden, men fortvil ikke. Dette er en sjanse til å komme nærmere hverandre! Det finnes ingen oppskrift på hvordan dere skal ha det sammen. Snakk sammen, del tanker, forventninger, gleder eller bekymringer.

(Info fra Babyverden.no)


♥ Neste kontroll: 26 september til fastlegen min. 


♥ Plager: Ingen nye eller spesielle plager. 


♥ Strekkmerker: Ingen foreløpig, og forhåpentligvis ingen i det hele tatt! Oldemoren min, bestemoren min og moren min fikk ingen i sine svangerskap, så satser litt på at jeg også er så heldig. 


♥ Søvn: Sover bare godt. Lillegull i magen setter i gang et sirkus når jeg legger meg, men det roer seg fort ned igjen slik at jeg får slappe av og tilslutt sovne.


♥  Aktivitet: Ja, gjett om! Kjenner det ofte nå. Noen ganger er det til og med så kraftig at pappan får kjenne sparkene / bevegelsene i hånden sin. Det er jo bare så koselig. Leste faktisk på nett at det ikke var vanlig å kjenne det på utsiden før om noen uker, og det samme sa jordmoren. Det er tydeligvis veldig individuelt, for det stemte jo ikke med meg. Plutselig kan jeg også se at magen bungler ut her og der. Håper bare at energinivået ikke vil være like høyt når han er kommet ut, haha..


♥  Humør: Helt supert. 


♥  Vektøkning: Har gått fra å veie 46-47 kg til å nå veie 50 kg! Woho. Det er faktisk første gangen jeg har nådd opp til 50 kg. 


♥  Magebilde:


#gravid #graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering #magebilde  #uke19 #mamma #mammablogg

Falske profiler og bildemisbruk

I det siste har jeg ukentlig fått mail eller melding fra fremmede som enten spør om profiler med bilder av meg er ekte, eller som sier i fra om at bilder av meg blir brukt av andre. Dette er ikke akkurat noe nytt for meg, da det faktisk begynte allerede for 5 år siden. Da fantes det flere profiler på Nettby som brukte bildene mine. Den gangen var det jo bare noe å le av. Men jeg skjønte ikke hvor ille det kunne bli eller hvor langt noen kunne gå. Hvis jeg opplever så mye misbruk av mine bilder, så tør jeg nesten ikke å tenke på hvordan det må være for toppbloggere og kjente personer.

Jeg skjønner jo at folk finner meg her på bloggen, og her er det et hav av bilder de kan stjele. Men det er jo ikke stort mye jeg kan gjøre med det. Jeg vil jo ikke slette meg selv fra sosiale medier og slutte med bloggingen av den grunn. Men det at noen finner falske profiler av meg på Instagram og Facebook synes jeg ikke er så ille.. Jeg tror ikke det vil gå utover meg. Det er verre med datingsider hvor gutter faktisk chatter med noen de tror er meg. Utrolig flaut å si det, men for 2 uker siden fikk jeg faktisk mail fra noen som spurte om profilen av meg på en pornoside var ekte.. Det toppet alt, og noen har virkelig gått for langt. Det var ingen lettkledde bilder av meg, men det var likevel til å bli helt kvalm av. Så og si alle bildene av meg selv som noen gang har blitt lagt ut her, på Facebook og på Instagram, var lagt ut der. Jeg klarer ikke å forstå hva vanlige profilbilder har å gjøre på en slik side. Som jeg kunne se, så var det faktisk bare bildene av meg på den siden som viste ansiktet og ikke alt annet på kroppen. Dette forteller meg jo hvor lite lurt det er å legge ut lettkledde bilder av seg selv.. Tror i hvertfall ikke at jeg kommer til å legge ut bikinibilder av meg selv flere ganger. Uansett om at det ikke lå noen slike bilder av meg der. Man tenker jo ikke alltid over at bilder man legger ut på Facebook og Instagram kan bli misbrukt av alle, men jo - de som vil finner de lett. Og de kan gjøre uendelig mye rart med de i Photoshop også. Jeg vil i hvertfall ikke at barna mine skal sitte å surfe på internett i fremtiden, og så komme over bilder hvor moren deres står og poserer halvnaken for å se mest mulig "sexy" ut. Vet at mange jenter gjør det nå til dags, men jeg tror ikke alle tenker så mye over det, eller bare ikke bryr seg. Det er jo ikke så ille, men det kan bli det når en oppdager at det har blitt lagt ut på f.eks en pornoside (og i kommentarfeltet står det litt av hvert som man egentlig ikke vil vite). Så alt for ekkelt, etter min mening. 

Bare for å gjøre det helt klart; jeg har ikke profil på Tinder, Hot or Not eller noen andre datingsider og -apper. Jeg ville aldri i livet ha laget bruker på en pornoside, og heller ikke Gaysir.no da jeg verken er lesbisk eller på "sjekkern". Haha, det er faktisk sykt hva man kan finne på nett. Det får en til å skjønne at det kan være lurt å ha større respekt for "det store vide internettet" og ha sunt nettvett. Det finnes bra mange raringer der ute, og de oppholder seg spesielt på nett. Mine ekte og eneste brukerprofiler er disse: Kathinkah @ Instagram, Twitter og Snapchat, og Kathinka Kappfjell Herbst @ Facebook. Etterhvert som jeg blir mamma og ikke bare har meg selv å tenke på, så kommer jeg nok kanskje til å sette Instagram-profilen som privat og merke bilder så godt som mulig. Muligens være mye mer nøye på hva jeg legger ut. Så får jeg bare tenne et lys for de som har behov for å stjele bildene mine, og de stakkars guttene som blir rundlurt på en eller annen datingside. De har min dypeste medfølelse. Eller ikke.. Gutter burde roe ned med nettdatingen. Han eller hun som later som de er meg, mottar sikkert et drøss med kvalme nakenbilder som de koser seg med. Noen er bare alt for glad i å blotte seg og satser på napp ved å gjøre det. Det må jo være mulig å tenke litt lengre enn som så, og være litt mer skeptisk.. De dumme fortjener faktisk å bli litt lurt av og til. 

Babyboy with style

Jeg var innom Zara.no for å se etter jakke til meg selv, og da så jeg (uheldigvis) at de også har babyklær. Jeg var helt solgt etter bare en liten titt.. Er det mulig å ha så mye fint til en liten babygutt!? Jeg kommer til å bli fullstendig ruinert. Nå er jeg jo litt usikker på hva som er vanlig pris på babyklær, men synes prisene så helt greie ut. Det er vel veldig individuelt hvor mye penger man vil bruke på babyklær som fort blir for smått. Noe vil jeg kjøpe billig, mens andre klær vil jeg legge litt ekstra i.Husk spørsmålsrunden som du finner HER, hvis det er noe du lurer på!


#baby #babyklær #babygutt 

Spørsmålsrunde (12.09)

Hei! Etter at jeg plutselig begynte å blogge igjen og kom med den store nyheten, så kan jeg tenke meg at flere av dere kan ha spørsmål på lur. Jeg vil svare på alt mulig, uansett om det er om meg, sminke, hår, graviditeten, planer fremover osv. Jeg tar gjerne i mot forslag til hva jeg kan blogge om også. Vil ikke at bloggen bare skal handle om graviditeten og babyting, men også litt mer sånn som den har vært når jeg har blogget tidligere :-)

 

 


#spørsmålsrunde 

Ultralyd og kjønnet på den lille!

I dag var det den store dagen jeg har gledet meg lenge til! Jeg våknet av meg selv i morgest og spratt rett opp for å sjekke klokka, ble skuffet da den bare viste 6. Da lå jeg lys våken i hele 2 timer etter gjentatte forsøk på å få sove igjen. Umulig når man er så spent og pittelitt nervøs. Etterhvert ble det også full aktivitet i magen, så da lå vi våken sammen og ventet til det var tid for å dra på sykehuset. 

Heldigvis var det ikke noe ventetid på sykehuset, og etter utfylling av informasjon var ultralyden i gang. Jeg så jo fosteret i uke 11, men dette var jo så mye større. Så mye mer å se, flere detaljer og ekstra spesielt. Er så glad for at Rolf Martin var der også, slik at vi kunne få dette minnet sammen. Vi fikk se alt som var mulig å se, og alt så helt perfekt ut. To armer, to bein, alle fingrer og tær, fire hjertekamrer og fungerende organer osv.

Da vi fikk se ansiktet, syntes jeg at neseformen var veldig lik Rolf Martin sin. Jeg fikk med engang følelsen på hvilket kjønn det måtte være. Og når hun så nede på lårene, så det ut som om noe befant seg mellom beina. Helt på slutten fikk vi da bekreftet det jeg mistenkte; det er en gutt! En veldig aktiv og urolig gutt. Han lå ikke i ro mer enn 2 sekunder sammenhengende. Flere ganger når han rørte brått på seg eller sparket, så kunne jeg også kjenne det. Utrolig morsomt å kjenne aktivitet i magen, samtidig som de nøyaktige bevegelsene vistes på skjermen. Det søteste var å se at han brukte den lille hånden sin for å gni seg over øyet, og lå å gjespet flere ganger. Gleder meg veldig til å se han neste gang, som da blir på 3D-utlralyd i november!

På det øverste bildet til venstre fikk vi med et lite gjesp, og bildet til høyre er fotbladet.
Jeg er helt forelsket allerede ♥ Vår lille prins.


#gravid #graviditet #svangerskap #ultralyd #ultralydbilder #uke18 #baby #babygutt #mamma #mammablogg

Uke 18

♥ Trimester: 2.trimester.


♥ Termin: Menstermin er 09.02.15.


♥ Igjen til termin: 21 uker og 6 dager.


♥ Kjønn: Får se i morgen! ♥


♥ Om barnet: Vekt: 220 g  * CRL: 13,5 cm * Full lengde: 18 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.

Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk!

Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser.

Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.

Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.

♥ Til mor: Tar du vare på deg selv, tar du også vare på ditt ufødte barn. Vi vet at kropp og sinn henger sammen. Hva du trenger for å trives, er det bare du som vet. Derfor kan det være lurt å fortelle partneren din om det. TID kan være et nøkkelord. God berøring utløser lykkehormoner (endorfiner), så dett av tid til nærhet og kos. Massasje er deilig og inneholder mye. I vår kultur er det dessverre liten tradisjon for å gi gravide kvinner denne formen for oppmerksomhet og omsorg. Massasje kan gi partneren din en god mulighet til å være nær deg.

Livmoren veier nå cirka 320 gram og morkaken cirka 170 gram.

(Info fra Babyverden.no)


♥ Neste kontroll: I morgen til jordmor på sykehuset! Vanlig kontroll og ordinær ultralyd. Er så utrolig spent, har nesten ikke fått sovet de siste dagene. Ligger bare å gleder meg og tenker på det. 


♥ Plager: Ingen nye eller spesielle plager :-)


♥ Søvn: Som nevnt, så har tusen tanker ført til at jeg har slitt litt med søvnen de siste dagene. 


♥  Aktivitet: Kjente ganske tydelig aktivitet for første gang på søndag! Og tidlig i morgest når jeg våknet av at Rolf Martin skulle dra på skolen, så var det tydeligvis noen som våknet til liv i magen også. Herlig følelse ♥


♥  Humør: Som regel i godt humør, hvis ikke samboeren irriterer meg.. Haha. 


♥  Vektøkning: Fortsatt ingen vektøkning. 


♥  Magebilde:
#graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering  #uke18 #mamma #mammablogg

Svar på spørsmål (4)

Fant et gammelt utkast i bloggarkivet med noen spørsmål fra forrige spørsmålsrunde. Tror de er i fra 2012, så ja.. Det merkes på spørsmålene, men kan vel uansett få lagt det ut. Skal ha en ny spørsmålsrunde om ikke så veldig lenge :-)Justin Bieber eller One Direction?
- Justin Bieber.
 

Aldri kunnet sminket deg igjen eller aldri kunnet møte Rolf Martin? 
- Haha, kreativt spørsmål.
 

Drømmejobben? 
- En jobb som jeg vil trives godt i og som gir nok inntekt til livets opphold. Kanskje en jobb hvor jeg får skrive masse? Hadde vært noe det!
 

Blondt eller brunt hår på deg selv?
- Blondt, uten tvil. Har sett på bilder fra da jeg hadde brunt hår, og jeg synes ikke at jeg så noe bra ut. Jeg trives så absolutt best med lyst hår! Noe merkelig at jeg føler blondt er mest meg, når det ikke er min naturlige hårfarge. Men det føles egentlig som om jeg har vært blond hele livet. 
 

Hvor handler du mest? 
- Tror det må være på XXL Sport, kanskje ikke så rart når jeg jobber der. 


Anbefaler du fortsatt Too Faced sitt transparant pudder? 
- Ja, det gjør jeg. Jeg synes i hvertfall at det er veldig bra! Brukte det opp, og kjøpte et nytt på Sephora da jeg var i Praha. Kan du vise hvordan du napper og fikser øyenbrynene dine? 
- Ja, kan kanskje lage et eget innlegg om det. 
 

Hva synes du om mobbere? 
- Synes selvfølgelig de er ufattelig barnslig og tragisk. Klarer ikke å forstå hva som får noen til å mobbe andre. Hvis man faktisk er så opptatt av å bruke tiden sin på å oppføre seg dårlig mot andre, så har man jo mislykket totalt i livet. Jeg får ordentlig vondt å tenke på at noen må oppleve mobbing. 


Ditt favoritt klesplagg? 
- Det må være vinterjakka mi fra Svea. Jeg bor i den om vinteren. I tillegg kjøpte jeg den da den var nedsatt på Nelly.com til bare 1500,-. Et veldig godt kjøp med andre ord. 

 

Kan du lage sminkevideo?
Haha, ja. Når huden blir bedre og jeg får satt av tid til det! Sminkevideo må være det som har blitt best mottatt her på bloggen. Så gøy at dere liker de :-)
 

Har du dyr? 
- Nei, det har jeg ikke.. Har aldri hatt det heller, men har alltid ønsket meg hund. Nå som jeg er gravid, så blir jo ikke det med det første. Men tror jeg vil få meg hund senere!
 

Kan du lage rom-video? 
- Nå har jeg jo ikke lenger bare et eget rom, men egen leilighet. Kanskje jeg kan lage video for å vise hele leiligheten? Hvis jeg ikke bare legger ut bilder i stedet.
 

Bestiller du ofte ting fra E.L.F? 
- Har aldri bestilt noe derfra, men fikk en liten sponsorpakke fra dem for ca 2 år siden. 


Får du masse ting sponset? 
- Nei, jeg har bare fått sponset noe småtterier to ganger for lenge siden. 
 

Hvor mange seriøse forhold har du hatt? 
- Jeg ble sammen med Rolf Martin da jeg var 13 år, så det sier jo seg selv at forholdet vårt er det eneste. Jeg var så sjenert og usikker at jeg trodde ikke jeg skulle få min første kjæreste før jeg i hvertfall var 18 år eller eldre. Rart å tenke på det nå som jeg faktisk er 18 år og er gravid med kjæresten jeg har hatt i over 5 år. 


#spørsmål #spørsmålsrunde

Bildedryss: Min sommer (2/2)

JULI

Selv om jeg var borte i bare 1 uke, så var det godt å komme hjem til kjæresten igjen. Nesten like godt som det var å spise noe annet enn tyrkisk mat, ris og chips. Også har jeg tydeligvis pyntet meg og vært på et eller annet som jeg ikke husker. 

Jeg og Rolf Martin var en tur i Konsvikosen på hytta til faren hans. Hadde det veldig koselig med de søteste småsøstrene!


Nesten med engang vi kom hjem fra Konsvikosen tok vi oss en tur til Hauknestind. Alt for varmt og alt for mye veps og klegg, men likevel herlig i så fin natur og fint vær. 


I midten av juli ble jeg med Karoline til familiehytta på idylliske Sleneset ♥


AUGUST

12. august overtok vi leiligheten og kunne offisielt kalle oss for samboere! 

Vi var rask med å flytte inn, og hadde flere koselige kvelder alene og sammen med andre.

I slutten av august offentliggjorde jeg nyheten om at vi skal bli foreldre i februar ♥

Må tilslutt tilføye at jeg kjente tydelig bevegelse for første gang i dag! Det var virkelig en gledelig overraskelse. Godt å vite at det er liv inni der. 


#bildedryss #sommer #sommer14 #sleneset #konsvikosen #hauknestind #fjelltur #samboere #foreldre #familie 

Bildedryss: Min sommer (1/2)

MAI / JUNI

De siste dagene av mai og første dagen av juni ble tilbragt i Umeå. Vi var mange fra ID3B som dro dit på klassetur! Samtidig som vi var der, var det også en stor studentfestival kalt for Brannböllsyran. Der var det artister som Martin Garrix, Tove Lo og Broiler. En festival som det absolutt var verdt å dra på. Fulle, gale og hyggelige svensker overalt og god stemning.

Jeg drakk litt første dagen jeg var der, men var så mektig lei etter russetiden. Det var såvidt jeg fikk i meg noe.. Noe jeg ble glad for dagen etter, for da fant jeg nemlig ut at jeg var gravid. Mensen skulle komme den dagen, og når den ikke gjorde det, kjente jeg på kroppen at jeg visste hvorfor. Dro til nærmeste butikk for å kjøpe test, og fikk litt senere bekreftet det jeg hadde på følelsen. Fant altså ut at jeg var gravid da jeg bare hadde vært det i 2 uker!

JUNII begynnelsen av juni hadde vi helt fantastisk vær. Rett etter skolen var det enten å dra jobb eller å bare nyte finværet. Var så mye sammen med Rolf Martin at jeg nærmest bodde hos han. Forelsket og uadskillelig såklart. Vi koste oss noen ganger på uteservering i sentrum, dro på piknik og nøt late dager. Dette var faktisk vår sjette sommer sammen! Selv om vi har hatt dårlige perioder ellers på året, så har vi alle disse 5 årene hatt det fint sammen på sommeren. Ikke noe tvil om at sommer er vår årstid.. Spesielt når det faktisk var da vi møttes, ble forelsket og gikk fra å være barn til tåpelige tenåringer. 

Været fortsatte å holde seg på sitt fineste senere i juni også. Jeg og Rolf Martin gikk noen turer i skogen og ble spist av mygg. 19.juni dro vi sammen på skoleavslutning for avgangselevene. 3 fine og turbulente år var endelig overstått! Som dere kan se så hadde jeg på meg kofta mi. Må jo bruke den så mye jeg kan.

Jeg var fortsatt mye sammen med kjæresten, men ganske snart skulle jeg dra på jentetur til Tyrkia!

Like før jeg dro til Tyrkia begynte vi også å se etter leilighet og var på noen visninger. Dette er bilder fra en annen leilighet som var til salgs her på Langmoheia, men den var ikke like fin som den vi valgte tilslutt. Veldig veldig glad for at det ble den vi har nå!

JUNI / JULI

 

26.juni var vi fem jenter som ankommet Oba i Tyrkia. For meg ble jo ikke dette noen partytur, men koste meg masse uansett. Utrolig godt med late dager ved bassengkanten og på stranden, og ikke minst det å få masse sol på kroppen. Jeg fikk raskt farge og ble heldigvis ikke noe solbrent! Kjente at det ble nok med bare 1 uke, da jeg ble så lei av maten på slutten.. Det er jo ulempen med all inclusive. Men også litt luksus å bare kan hente seg masse brus i løpet av dagen, og spise ubegrenset til frokost, lunsj og middag. 

Vi bodde på Katya Hotel i Oba. Hotellet lå bare 5 minutter med taxi unna Alanya, og stranden lå rett over veien. Likte hotellet godt, og som dere kan se så var rommene fine! Absolutt et hotell jeg vil anbefale. Selv om jeg ikke drakk ble jeg med to turer inn til Alanya på kveldstid. Når jeg først var der, så måtte jeg jo bli med for å utforske utelivet litt og møte på andre skandinavere :-)

Ble alt for mange bilder til å legge ut i ett innlegg, så bilder fra juli og august kommer i morgen!

#bildedryss #sommer #sommer14 #tyrkia #alanya #umeå #brännbollsyran #festival

Uke 17

♥ Trimester: 2.trimester.


♥ Termin: 09.02.15.


♥ Igjen til termin: 23 uker.


♥ Kjønn: Bare 1 uke igjen til vi forhåpentligvis får vite det!


♥ Om barnet: Vekt: 180 g  * CRL: 12 cm * Full lengde: 17 cm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 15 uker gammelt. Den utrolige veksten fortsetter samtidig som stadig mer av brusken i skjelettet omdannes til bein. Nyfødte har 300 bein, men noen av dem smelter sammen, slik at vi som voksne har 206.

Ørene er på riktig plass og vil snart stå ut fra hodet. Om ikke lenge vil det også kunne høre, så prat og syng gjerne for fosteret!

Lanugohårene begynner å dekke noe av huden. Disse hårene har ikke pigmenter og er derfor helt lyse. Noen barn har fremdeles rester av disse hårene etter fødselen, særlig i hudfolder. Man er ikke helt sikre på funksjonen til disse hårene, men vi antar at de hjelper å holde på plass det kremaktige vokslaget, vernix, som etter hvert vil dannes på huden til barnet.

Nå er det snart tid for ultralyd om du velger å benytte deg av tilbudet. Kanskje får du se barnet ditt bevege seg, og kanskje ser du også ryggraden - den ser ut som perlebånd! Dere har gjerne bestemt dere for å få vite barnets kjønn, men det er ikke alltid man kan se det like tydelig, noen fostre er mer sjenerte enn andre.

 

♥ Til mor: Rundt denne tiden opplever noen kvinner at de plutselig kan få ordentlig vondt i lysken. Noen tror noe er galt siden smerten kan være så intens den lille stunden den varer. Årsaken er at båndene (ligamentene) som holder livmoren på plass, nå strekkes fordi livmoren vokser. Smertene kan komme hvis du reiser deg brått opp, hvis du snur deg raskt i sengen, eller når du går. Heldigvis går smertene fort over og gir seg utover i svangerskapet. Det kan hjelpe å bøye kroppen litt fremover når du kjenner dem.

Hvis dere ønsker en ultralydundersøkelse, finner denne sted i løpet av den nærmeste tiden. For de aller fleste er dette en flott opplevelse. Mange snakker om at barnet blir mer "virkelig" når de får se det med egne øyne. For mange vordende foreldre kan dette føles som det første møtet med barnet - deres barn. "Ultralydmøtet" kan kanskje føre dere nærmere hverandre - og barnet.

(Info fra Babyverden.no)


♥ Neste kontroll: 10.september til jordmor på sykehuset. Da blir det vanlig kontroll og ordinær ultralyd! Jeg har aldri gledet meg mer til noe i hele mitt liv. Det eneste som vil toppe det, er selvfølgelig det første møtet med det lille nurket vårt etter fødselen ♥


♥ Plager: Fortsatt bare en hud som ikke tåler hormoner.. Nytter egentlig ikke med rensing eller all slags hudprodukter. Kanskje den blir bedre senere ut i svangerskapet, hvis ikke må jeg nok bare vente til etter svangerskapet. Er i hvertfall overlykkelig over å ikke ha noe kvalme eller verre plager!


♥ Søvn: Ingen problemer med søvnen. Sover faktisk bedre enn det jeg har brukt å gjøre tidligere.


♥  Aktivitet: Jeg vet faktisk ikke om det er bevegelse jeg har kjent eller om det bare er innbilning.. Tør ikke å påstå noe. Uansett ikke lenge til jeg kan si at jeg helt sikkert har kjent noe :-)


♥  Humør: Kan bli noe lettere sur og irritert.. Haha. Men ellers er jeg i godt humør! 


♥  Vektøkning: Magen og spesielt brystene vokser, men har ikke gått noe opp i vekt.


♥  Magebilde:

 #graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering  #uke17 #mamma #mammablogg

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits