hits
Arkiv måned: oktober 2015

Du og jeg

Jeg har faktisk bare noen få bilder av meg og Theodor sammen, og det fordi jeg i grunn hater å ta bilder av meg selv. Jeg unngår det helst, noe som sikkert merkes her inne og på Instagram? Men jeg vet at jeg sikkert kommer til å angre på det senere. Jeg har bare bilder av meg og han fra nyfødtfotograferingen, og nå når han er 8 ½ måneder så har jeg fått to til! Den lille photoshooten vår varte ikke lenge før han begynte å lugge meg i håret og bite på meg.. Haha, lille rampen min ♥ 

Ellers har vi ikke gjort noe særlig i dag. Bare vært hjemme og inne i varmen. Synes det er så fint når snøen legger seg som et hvitt teppe, men synd at det betyr at det er ufyselig kaldt. Utenom det er det herlig å allerede få litt "julefølelse". Vi har en utrolig koselig tid foran oss. Ikke lenge igjen til at Theodor vil oppleve sin første jul, noe som også vil bli helt spesielt for meg. Før det skal vi også ha navnefest, og jeg skal jo fylle 20 år! Og så er det nyttårsaften, 1-årsdag i februar (!) og reise til Dubai like etterpå! Bedre kan det nesten ikke bli.


#8mnd #8måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarn

 

Personlig födelsetavla

Veldig godt å bare kunne sove lenge i dag, og tenke på at jeg faktisk kan gjøre det i tre dager til! I går morgest var jeg så trøtt som jeg aldri har vært før. Theodor var nemlig lys våken kl.5 den natta, og han ville ikke sovne igjen med det første heller. Jeg fikk vel sånn ca. 3 timer med sammenhengende søvn før jeg måtte stå opp igjen for å dra på jobb. Måtte faktisk anstrenge meg selv for å ikke sovne av i dusjen.

Nå skal jeg bare slappe av i sofaen en stund, mens Theodor kravler rundt omkring her på jakt etter ledninger eller andre ting som han ikke får lov til å spise på. Nå har han også oppdaget skoene i gangen! Det positive med denne utforskningen hans, er at vi blir tvingt til å ha det ryddig til en hver tid, haha..

Må bare vise den personlige fødselstavlen til Theodor som nå henger som pynt i stua vår! Jeg har ønsket meg denne fødselstavlen siden Theodor var nyfødt, men har ikke fått ordnet det før nå. Ting tar tid altså. Plakaten er bestilt fra Personligfodelsetavla.se, og den svarte rammen kjøpte jeg på Clas Ohlson. 

Jeg har sett at veldig mange har "Sketch #1", men selv liker jeg best "Continous Line #1". Svart / hvitt, minimalistisk og stilrent - akkurat slik jeg vil ha det i hjemmet vårt!

Litt morsomt at alle som kommer innom utbryter; "var han SÅ stor når han ble født? hvordan fikk han plass inni deg?".. Jeg som trodde vi skulle kunne se på bildet og si "tnåå, tenk at han har vært så liten!". Men det er tydeligvis ingen som tenker det, og deet inkludert meg selv. Det er bare når jeg legger hendene mine ved siden av tegningen, at jeg faktisk kan se hvor mye mindre han var da. Ellers ser det ut som om han ble født som en 2 måneder gammel baby.


#personligfødselstavle #personligfödelsetavla #fødselstavle #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

 

Frisk høstluft

Må bare innom for å poste et lite hverdagsinnlegg! Helst skulle jeg ha hatt noen gode bilder for å gjøre det, men det ble ikke prioritert i dag. Nå blir det derfor litt kvantitet ovenfor kvalitet, hehe. Håper det er godkjent!

Jeg har akkurat lagt en sliten liten kar. Både han og jeg har fått rikelig med frisk høstluft i dag, og det var på tide! Det har dessverre blitt lite trilleturer i det siste, da jeg alltid har funnet en eller annen unnskyldning for å ikke dra ut. Men i dag kunne jeg i hvertfall ikke skylde på været eller jobb, så da var det bare å komme seg ut. 

Etter at middagen var inntatt, så ble jeg veldig fristet til å prøve ut bæreselen som jeg kjøpte i går. Jeg hadde lyst på en bæresele som jeg kunne bruke på turer, og da var jeg ikke i tvil om å kjøpe ErgoBaby 360.

Det eneste jeg fryktet var at den skulle være tungvindt å ta på, noe den også var før jeg lærte meg "teknikken". Også var det noe mer avansert å ta den på når vi begge hadde på oss boblejakke. Men etter mye slit og irritasjon så var vi good to go. Med engang vi da var ute og i bevegelse, så sovnet Theodor. Måtte vri armen bak noen ganger for å kjenne om han faktisk pustet, haha. Etterhvert oppdaget jeg at den ene votten hadde sklidd av, så da fikk han seg noen nye tykke polvotter fra XXL også. Ikke verst det.

Synes det var godt med litt variasjon, i stedet for å bare gå med vogna. Det var ikke tungt i det hele tatt, og med musikk på ørene så kunne jeg sikkert ha gått langt og lenge. Synes det er nærmest som terapi å bare gå og la tankene vandre til musikk. Får alltid en så god følelse av det, og et stort pluss at jeg kan ta med Theodor. Bra for både han og meg, og når han var våken så fikk han sett mye. Likte også å kjenne at jeg hadde han inntil meg, fordi da følte jeg at han var 100% trygg. Mamma passer på!

Ser nå at innlegget ble noe lengre enn planlagt, haha. Jaja. Ønsker dere en god helg! Jeg skal selv jobbe i morgen, men etter det har jeg noen dager fri som jeg håper på å få brukt på bloggen. 

Følg gjerne bloggen på Facebook HER forresten! Der legger jeg ut alle nye innlegg :-)


#høsttur #høst #gåtur #ergobaby #bæresele #ergobabybæresele #8måneder #8mnd #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

Hjemmelaget barnemat uten melk

Jeg har lenge tenkt å få laget god og smaksrik barnemat til Theodor, og i går fikk jeg heldigvis gjort det! Han har fra han var 4 måneder fått ferdiglaget barnemat, og det ser jeg ikke noe galt med. Jeg er nok den litt mer "avslappet typen" som mamma, selv om at jeg er en av de som faktisk blogger om barnet sitt (haha). Det er først nå jeg har fått lest (googlet) meg grundig opp om hva han kan spise, hva som er næringsrikt og funnet forskjellige oppskrifter.

Vel, etter å ha laget maten hans selv og smakt på det vanvittig gode resultatet, så tror jeg nok ikke at det blir kjøpt flere glass med ferdiglaget barnemat! Det blir isåfall stående som "nødproviant". Det er ikke noe tvil om at alt er bedre med hjemmelaget. Vil nesten si at jeg ble litt forelsket i matlaging etter dette. Gleder meg til å lage enda mer!

I og med at han har fått allergisk reaksjon av kumelk tidligere, så får han ikke noe som inneholder det. All maten han får må altså være melkefri, men det ser jeg virkelig ikke på som noen hindring. Det er så utrolig mye mat som kan lages uten melk, eller hvor noe annet kan brukes som erstatning. Hjemmelaget er selvsagt best for han av den grunn også, for nå har jeg full kontroll på hva han faktisk får i seg!

Det første jeg valgte å prøve meg på ble da karrikylling. I denne retten brukes det kokosmelk, noe som er utrolig godt og sunt. Jeg har delvis sett på en oppskrift, men valgte å lage en egen vri. Tok det vi hadde i kjøleskapet, men hadde hatt oppi enda mer hvis vi hadde hatt det. F.eks litt ananas og / eller eple. Men synes det ble nok søtt med kokos også.

For å få enda mer smak så tilsatte jeg hvitløk, rødløk og pepper. Det sier vel seg selv at karri også ble brukt, haha. Basilikum som er med på bildet ble ikke brukt, da jeg skjønte underveis at det ikke var nødvendig. Men det skal jeg heller bruke når jeg skal lage spaghetti bolognese. Nå vet jeg i hvertfall at det er en del krydder og urter som fint kan brukes. Salt unngår jeg så mye som mulig, så kyllingen er uten det og smøret er uten salt, melk og soya.

Kyllingen ble først stekt og så kokt i gryte sammen med alle ingrediensene. Underveis kom jeg også på at jeg hadde en pakke røde linser, så jeg tok også det oppi. Det og ris passer bra til dette. Tilslutt blandet jeg det sammen med most potet og gulrot (hadde stående fra dagen før) i stavmikseren. Han er jo 8 måneder, så han kan spise klumper, men jeg valgte å lage det til puré denne gangen. Neste gang skal jeg lage det slik at han får litt å tygge på også!Alt fikk akkurat plass i seks begre. Tenkte egentlig å bare gjenbruke de kjøpte middagsglassene, men hver gang jeg har prøvd å spare de så har de blitt kastet av samboeren.. Begrene fra MAM ble da løsningen. Men det går jo også an å bruke poser e.l.

Nå skal jeg straks gi han det første begeret før jeg drar på jobb! Håper og tror han vil like det, hvis ikke kunne jeg sikkert ha spist det selv, haha :-)


#barnemat #hjemmelaget #hjemmelagetbarnemat #babymat #hjemmelagetbabymat #8måneder #8mnd #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

Theodor 8 måneder

Den 10. oktober var Theodor hele 8 måneder! Nå føler jeg virkelig at jeg ikke har en baby lenger. Han har helt frem til nå nylig vært så rolig og kosete, men nå har nysgjerrigheten tatt kraftig over. Han trives mye bedre på gulvet, og skal helst ligge på mage. Uansett om han blir lagt på rygg i lekegrinden, i sengen eller på stellebordet - så ruller han tvert over til mageleie. Noe irriterende for de som skal skifte bleie samtidig som han prøver seg på en form for akrobatikk, haha. 

For rundt en uke siden kom han også i gang for fullt med å bevege seg rundt på gulvet! Han har skyvet seg bakover og rotert rundt i ring en stund, men nå åler han seg mest fremover. Jeg trodde i grunn at han hang litt etter med utviklingen, og tenkte det var min feil som ikke har hatt han nok i aktivitet på gulvet. Jeg ser jo andre på samme alder eller enda yngre til og med som reiser seg opp osv, men har nå skjønt at det ikke er noe å tenke på. Det er ikke noe hastverk, og alle barn er naturligvis forskjellige. Når jeg så hva som sto om "Måned 8" på Babyverden.no, så skjønte jeg at han er akkurat der han skal være i utviklingen! Han er enda ikke helt stødig i sittende stilling, men det er visst noe de vanligvis lærer i løpet av denne måneden. 

Jeg tror at mye vil skje i løpet av denne måneden! For hver dag som går så blir han bare sterkere og får mer fart i ålingen sin. Nå er også rumpa mye oppe og han prøver noen ganger å dytte seg opp i krabbestilling. Fortsetter det slik i dette tempoet, så tror jeg nok at han krabber i slutten av måneden! Morsomt for han da, men det betyr enda litt mer arbeid for meg, haha. Jeg merker allerede hvor mye jeg må være på vakt når han bare åler seg, fordi han bruker ikke mange sekundene på å forflytte seg rundt omkring i leiligheten. Leker og bamser er visst helt uinteressant, men Playstation, dekoderen og ledninger osv er det store målet. Absolutt alt skal tas på eller puttes i munnen, og får han det ikke slik som han vil - så sier han i fra klart og tydelig. 

Fire tenner har nå også kommet frem. De to nede kom like før han ble 6 måneder, og fortennene viste seg for noen dager siden! Når jeg så det, så skjønte jeg hvorfor han hadde vært uvanlig grinete. Og i tillegg har han vært forkjølet. Det har med andre ord vært noen litt mer slitsomme dager. 

I morgen har jeg fri fra jobb, og da har jeg bestemt meg for å faktisk bruke tid på bloggen. Hvis det er noe dere vil se eller lese om her inne, så tar jeg gjerne i mot forslag! Uansett hva det skulle være, og det trenger ikke å være noe babygreier :-)


#8mnd #8måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg

Størst av alt

Den første uken hjemme med en nyfødt Theodor, så var det noe helt rart med meg. Man kan si at jeg var overfølsom, men det er vel ikke så uvanlig? Hver kveld på ca. samme tid, så satt jeg i sofaen og gråt. Rolf Martin måtte spørre meg tilslutt om jeg hadde fødselsdepresjon eller hva som feilet meg. Jeg kunne svare at jeg for første gang i mitt liv, følte meg så innmari glad og lykkelig at jeg faktisk bare måtte gråte litt.

Men én gang følte jeg meg litt trist også. Theodor lå inntullet i kosepledd og sov i babynestet sitt. Jeg så ned på han, og rotet meg plutselig inn på tanken; "hva hvis han ikke hadde vært her sammen med meg akkurat nå?". Tanken var skummel og helt jævlig. Det var absolutt ingen garanti for at jeg skulle sitte i den sofaen og se ned på min egen sønn. Tilfeldigheter og flaks. Kan man si at det var det? Fordi det var ingen garanti at jeg skulle bli gravid akkurat da jeg ble det. Ingen garanti for at det skulle gå så bra hele svangerskapet, gjennom fødselen eller at han var helt frisk. Det er aldri noen garanti for det.. 

Det slo meg at bare året tidligere, så var det heller ingen garanti for at jeg skulle dele mer av livet mitt med han jeg elsker. Akkurat det er fryktelig sårbart for meg. Uten han, så hadde det ikke vært noe Theodor heller. Uten han, så hadde livet mitt sett helt annerledes ut. Uten han, så ville jeg helt klart hatt mindre irritasjonsmomenter i hverdagen, ingen å krangle med, ingen som hadde hatt makten til å såre meg.. Men jeg hadde ikke fått oppleve all kjærligheten jeg får nå. Alt dette kommer også av valg jeg har tatt. Og vet du hva? Når jeg våkner opp hver morgen og ser verdens fineste smil og to blå øyne lyse opp av glede - da føler jeg at jeg har tatt noen veldig gode valg for meg selv. Selv om at beslutningene var vanskelige når de skulle tas.

Slik jeg har skjønt det på noen, så er det visst helt feil å se en mening med livet først når man får barn. Det er feil å se på det som et mirakel. Jeg ser den, og jeg tenkte det samme før jeg ble gravid. Man skal vel helst ha "levd livet" først. Funnet seg selv, festet i fra seg, gjort masse dumt og masse bra. Men akkurat det fikk jeg aldri til å stemme for meg. Jeg ser tilbake på hverdager hvor jeg følte at alt egentlig var meningsløst, helger hvor jeg dro på fest og bare følte meg tom, og søvnløse netter hvor jeg lå og gruet meg til morgendagen og bekymret meg for fremtiden. Jeg ante ikke hva jeg ville, hvor jeg var på tur hen og jeg var redd. 

I mens jeg da gikk gravid, hadde jeg aldri følt meg mer levende. For første gang noensinne følte jeg at jeg gjorde noe som faktisk ga meg mening. Jeg opplevde noe som jeg ikke engang visste at jeg virkelig ønsket meg, og jeg innså at det var så sårt etterlengtet. Er det virkelig så ille det da? For meg har aldri å "leve livet" vært det å være på fest. Det har sjeldent fått meg til å føle bra, eller gitt meg noen verdifulle øyeblikk. Jeg levde da jeg snek meg ut om nettene for å møte kjæresten min, jeg levde da han kysset meg, og da vi kunne ligge våken om nettene for å snakke om alt og ingenting. Jeg levde når jeg fikk se babyen min på ultralyd, første gangen jeg fikk han lagt inntil meg, og nå lever jeg hvert eneste sekund jeg er sammen med han. 

Jeg er heldig. Jeg sier det ikke i et forsøk på å skryte, men fordi jeg er faen så takknemlig. Jeg tar det ikke for gitt. I likhet med alle andre så har jeg tatt dårlige og lite gjennomtenkte valg også. Men skal jeg virkelig sitte å grine over det nå? Livet går videre - jeg har gått videre. Jeg har et helt annerledes og ti ganger så mye bedre liv nå, og det er nok mye fordi jeg endelig har lært hva som er verdt å tenke på. Møter jeg motgang, så er ikke det første jeg vil å gjemme meg, men å kjempe. Jeg nekter å la noe eller noen ta i fra meg dette, fordi det betyr så alt for mye.

Jeg kunne ha latt fornuften bestemme, og fulgt alt som er "rett" å gjøre og ha på plass før man setter et barn til verden. Men jeg valgte å lytte til følelsene mine. Noe jeg har gjort i flere tilfeller, og noe som jeg er veldig glad for nå. Uansett hva som skulle skje, så kommer jeg aldri til å angre på det. Det ga meg trossalt noe så fantastisk fint som Theodor. Jeg klarer faktisk ikke å kjenne på noe nederlag av alt jeg "burde ha gjort først". Jeg vet jeg har tid, og vil klare det jeg vil klare. Jeg er bare fornøyd med å stå på et stabilt grunnlag med tanke på det mentale, følelsesmessig og livssituasjonen min. Noe mer enn det lengter jeg ikke etter akkurat nå.


#baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #kjærlighet #livet

JLY Lekegrind

Theodor er jo nå i krabbealder, og dermed snart klar til å dra rundt omkring i leiligheten for å "utforske". Selv om at han enda ikke er helt i gang, så er det ikke lenge til! Enn så lenge så nyter jeg det at han fortsatt ikke klarer å stikke av og gjøre noe han helst ikke skal gjøre, men jeg vet godt at det ikke vil vare. Leiligheten vår er ikke akkurat veldig stor, så det er ikke all verden han kan rote seg borti her. Men jeg synes det vil være greit å vite at han er på en trygg plass hvis jeg er alene med han, og skal f.eks sette i gang vaskemaskinen, dusje eller lage mat uten å må følge med han på hele tiden. 

Derfor synes jeg det er supert å nå ha en lekegrind! I tillegg til trygghet, så har jeg også merket andre fordeler. Før lå babygymmen rett på gulvet, og lekene har ligget strødd på den, rundt den og litt forskjellige plasser ellers på stuegulvet. Det ble så fort rotete her, og det var også irriterende hver gang vi skulle støvsuge. Med lekegrinden klarer vi holde lekene samlet oppi den, og siden det er hjul på den, så er det enkelt å bare rulle den bort for å komme til med støvsugeren! 

Lekegrinden vi har er fra merket JLY. Den har jeg fått sponset fra Jollyroom.no, og er å finne HER (link)! Den er 100 x 100 cm, noe jeg synes er perfekt størrelse. Han har god plass til å bevege seg på, rulle rundt, rotere og alt han driver på med, haha. Men det er selvfølgelig ikke en plass hvor han skal ligge for lenge om gangen. Når vi sitter i sofaen og kan følge med på han, så ligger han helst på gulvet oppå en gummimatte. 

I tillegg til at den har svingbare hjul som kan låses, så kan platen han ligger på justeres i tre forskjellige høyder. Akkurat nå har vi den nest nederst. Ville ha hatt den helt på bunnen hvis det hadde vært fare for at han kunne ha klatret over kanten, men foreløpig kan vi ha den justert slik at vi ikke trenger å bøye oss så mye ned for å legge han oppi eller ta han ut. Det virker også som om at han trives å være litt oppi høyden, da han naturligvis får bedre utsikt. Det passer ypperlig for en skikkelig nysgjerrigper!

Nå skal jeg og Theodor gjøre oss klar til å dra på babysvømming! Kjenner at jeg ikke er så veldig opplagt i dag, men vi skal nok kose oss uansett. Får se om jeg gidder å ta bilder, isåfall blir kanskje noen lagt ut her :-)

Min type fredagskveld

Jeg kan jo prøve å fremstille denne fredagskvelden som perfekt, men helt ærlig så har jeg gått/løpt frem og tilbake mellom sofaen og soverommet. Theodor vil ikke sovne inn for natten. De siste nettene har han ikke sovnet før i 12 - halv 1 tiden, noe som naturligvis er alt for sent. Jeg prøvde forgjeves å amme han, ligge inntil han, putte i smokken om og om igjen. Tilslutt tok vi han bare opp, og nå ligger han og ler og gliser bredt? Viser ikke snev av å være trøtt engang.. Greit at han er i godt humør og at det ikke er skriking, men uansett slitsomt i lengden. Tar gjerne i mot tips! 

Det er faktisk ikke ofte vi er samlet alle tre en fredagskvelds. Jeg og Theodor bruker å dra på besøk hos foreldrene mine, og Rolf Martin er som oftest sammen med kompiser. Men i kveld fikk vi laget oss en skikkelig biffmiddag, mens Theodor var på besøk hos farmoren sin! Etter det ble det litt TV-titting, før jeg startet kveldens intervalltrening mellom sofaen og soverommet. 

I morgen er det tilbake på jobb etter tre dager med fri. Med tanke på bloggen så har jeg utnyttet tiden dårlig, men jeg har heldigvis fått gjort en del andre ting! Bl.a vært en tur i Sverige og hamstret middagsglass osv til Theodor, vært på 8 mnd-kontroll, og fikset på gjesterommet som skal bli et barnerom senere. Jeg skal vise etterhvert! 

Nå satser jeg på at den lille rampen min er trøtt og veldig klar til å sove for natten. God helg til dere som har det! 

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)