Arkiv måned: november 2015

Første advent

Siden det er første søndag i advent i dag, så kan jeg vel si at Theodor sin første jul er i gang? Og min første jul som mamma! Føles nesten som om det var i forrige uke at jeg skrev innlegget "Adventsmiddag", men som i morgen er nøyaktig 1 år siden. Da hadde jeg akkurat 10 uker igjen til termin. I år har jeg da en godgutt som er nesten 10 måneder! 

Vi har ikke pyntet til jul her hjemme enda, men vi var på middag hos svigerforeldrene mine i år også! Der var stjerner og nisser på plass. Og siden Theodor også var litt pyntet, så måtte jeg bare ta noen bilder av han med nisser i bakgrunnen. Det er i grunn helt umulig å få tatt bilder av han nå, men hvis han har noe å knaske på så sitter han i det minste i ro :-) Men et skikkelig glis eller å få han til å se mot kamera er ikke så lett, haha..

Å klatre opp trappa er jo ti ganger så mer morsomt! 

Snaps fra juni

  • Postet: 28.11.2015 ・ Kl. 22:31
  • Kategori: Diverse

Det var veldig rart å faktisk skrive "juni" i overskriften på denne tiden av året. Det ble jo i grunn bare helt feil, haha. Men jeg glemte helt bort å legge ut flere snapchat-bilder når jeg egentlig skulle det. Morsomt å se tilbake på disse bildene da, og kjenner at jeg allerede lengter etter sol og varme! Heldigvis bare 2 måneder til vi befinner oss i varmere strøk ♥  Skal få lagt ut fra flere måneder etterhvert, så blir det litt annet enn bare vinter og jul her inne :-)

- Add "kathinkah" på Snapchat -

Black Friday - Tilbudstips

I går kveld fant jeg ut at jeg måtte lage et innlegg relatert til Black Friday. Det har jo tatt helt av i Norge nå, og det er vel kommet for å bli. Handelsstanden koser seg nok stort med det! Men vi som handler blir jo selvfølgelig fornøyd så lenge vi kan spare litt på julegaveshoppingen :-)

Håper tipsene kan komme til nytte, fordi jeg satt faktisk oppe til kl.5 i natt for å få det ferdig. Haha, gir meg ikke før jeg er helt fornøyd.. Så det vart 4-5 timer søvn på meg, og nå skal jeg straks dra på jobb på XXL Sport. Der har vi også mange gode tilbud i dag, så kom innom! På XXL.NO kan du se en oversikt.


 

BABYSHOP.NO -
25% RABATT PÅ (NESTEN) ALT MED KODEN: BABYFRIDAY

1. Lillelam lue // 2. Paraplyvogn // 3. Vognpose // 4. Lekekiste // 5. Barnematskål

(Affiliatelenker)

  

- NELLY.COM -
20% RABATT PÅ (NESTEN) ALT MED KODEN "BLACK20"1. Festkjole // 2. Selvbruning // 3. Klokke // 4. Parkas // 5. Festsko // 6. Contour kit // 7. Duftlys // 8. Boots

(Affiliatelenker)

 

- ROOM21.NO -
HANDLE FOR 3000,- & FÅ 500,- I RABATT
+ FRI FRAKT


1. Marmor skjærebrett // 2. Kopp med bokstav // 3. Taklampe
// 4. String vegghylle // 5. Kleskurv // 6. Sofabord // 7. HAY stol

(Affiliatelenker)

 

FLERE NETTBUTIKKER MED BF-TILBUD:

- NLYMAN.COM -
20% rabatt på alt med koden "Black20"
Klær, sko og tilbehør til menn.

- COOLSTUFF.NO -
Tilbud på noen morsomme produkter!
HER finner du oversikten.

- ELLOS.NO -
Tilbud på forskjellige varer til kvinner, menn og barn!
HER finner du oversikten.

- LEKMER.NO

Tilbud på leker, utstyr, klær og sko til barn!
HER finner du oversikten.

- PRISGUIDE.NO -
HER ligger det en oversikt over alle tilbud som finnes på nett i dag!

Mørketiden

  • Postet: 25.11.2015 ・ Kl. 17:56
  • Kategori: Kjærlighet

Det er noe med denne tiden på året som bare gjør noe med meg. Jeg tenker mer enn jeg burde, bekymrer meg unødvendig, og kan føle meg tappet for energi uten å ha såvidt rørt på meg. Motivasjon til å gjøre noe som helst går opp og ned. En dag føler jeg meg på topp, men neste dag er det plutselig stikk motsatt. 

Jeg har lest at tungsinn og tristhet kommer som oftest på høsten, og det er noe jeg har fått kjenne på selv. I flere år så var det noe som kom brått og brutalt om høsten. Sommerferien tok slutt, moroa var over, tilbake på skolebenken og den "vanlige A4-hverdagen". Tilbake til å prøve å late som om at alt var i skjønneste orden, når sannheten var at jeg var mentalt utslitt allerede før høstferien. Hver gang midnattsolen dro og mørket kom tilbake for fullt, så var jeg mye alene med vanskelige følelser. Det er ikke noe jeg kan glemme så lett. 

Jeg tror jeg har flere vonde minner fra denne tiden på året, enn jeg har gode. I fjor var det første gangen på flere år at jeg opplevde disse månedene annerledes. Jeg var for opptatt med å konsentrere meg om jobb, graviditeten, redebygging og bloggen. Jeg hadde så mye å glede meg til, så jeg var i grunn mest i min egen lykkelige boble. Det var så ufattelig godt. 

Men pessimisten inni meg ba meg likevel om å være på vakt. Forberede meg på at noe kunne gå galt. Det slo jo ikke feil i så mange år? Det var bare sånn det var for meg, tenkte jeg. Derfor lå jeg våken noen netter og bekymret meg overdrevent mye. Jeg tenkte på hva som kunne skje, og hva det verste ville være for meg. Det var uten tvil hvis noe galt skulle skje med Theodor under svangerskapet. Skulle jeg faktisk få være så heldig at alt bare gikk bra?

Det gikk jo heldigvis bra da, og i år er det igjen annerledes. Forandret til det bedre. Selv om at det virker som om dagene har blitt mye kortere, og jeg kan kjenne frustrasjon over at jeg ikke rekker alt jeg vil i løpet av èn dag. Nettene har en stund ikke vært helt som ønsket, da Theodor fant ut han heller ville leke enn å sove kl.3 på natta. En natt lå jeg og holdte han inntil meg mens han bare skrek. Da ble jeg tilslutt så sliten og lei at jeg ikke klarte å holde igjen tårene. Men jeg skjønte fort at jeg virkelig ikke hadde noe å gråte for. Jeg har tross alt fått det jeg ønsket meg og enda mer.

Alt er uansett glemt når jeg våkner opp neste morgen og ser han sovende ved siden av meg. Det lille søte vesenet slipper unna med alt, og han gir meg jo mye mer enn det han kan ta fra meg. Jeg må bare huske at jeg ikke alltid trenger å være på topp. Jeg kan senke skuldrene litt mer, og ikke sette så høye krav til hva jeg skal få til i hverdagen. Jeg trenger i grunn ikke å bry meg om noe annet enn hva som er best for han. Og noe av det beste for han er helt klart at jeg også har det bra.

Èn ting er i hvertfall helt sikkert - mørketiden vil aldri igjen bli så mørk som den var før.

Ull fra Polarn O. Pyret

Dagene har ikke helt gått som planlagt i det siste. Theodor har fortsatt problemer med å sovne om natten, og det har i grunn bare blitt verre. Det tar på kjenner jeg, men må vel bare fortsette å prøve alt som kan prøves. Skal straks dra ut for å gå en trilletur med han, slik at han i hvertfall får seg en lang og god lur. Det kan jo hende at han sover for dårlig på dagen, og at det går utover nattesøvnen. Tror jeg har lest det en plass, så i dag får jeg bare prøve det også! 


 

 


(Sponset klær fra Polarn O. Pyret.)

Før vi drar ut, så må jeg vise de nye ullklærne til Theodor. Han har fått klær fra den nye ullkolleksjonen til Polarn O. Pyret! Jeg likte veldig god det fine mønsteret med lyseblå snøfnugg, så nå har han et helt sett med det. Heldressen og luen som kan ses på bildene, i tillegg til sokkene som ikke synes så godt og en body! Klærne er av 100% kløfri merinoull, og kvaliteten virker veldig god. Dette blir nok brukt mye i vinter! Jeg valgte str. 86 / 92 for å være sikker på at han kunne ha det så lenge som mulig :-)

Denne uken er det faktisk 20% rabatt på utvalgt ull på polarnopyret.no (direktelink). Det gjelder bl.a disse fine klærne med snøfnugg! 

Ønskeliste 2015

Det er bare fire uker igjen til jeg fyller 20 år, og en uke etter det så er det jo julaften! Skal ikke legge skjul på at jeg gleder meg til å gi og å få gaver. Selv om at det er maten som jeg synes er det beste med julaften, haha. I fjor fikk jeg en haug med babyting til bursdag og jul, og det var jo ting som vi måtte ha til Theodor. Men i år får han jo sikkert sine egne julegaver. Kanskje jeg da får bursdags- og julegaver som er ment til meg!

Det meste er dyre ting, men har bare tatt med det jeg vet at jeg har lyst på. Det er ikke ting jeg egentlig forventer å få. Tipper jeg får mest penger, og de kan jeg spare til enten disse tingene eller bruke til ferien i Dubai!


 

1. Canon EF 28 mm f/1.8 USM       2. Marc By Marc Jacobs - Gullklokke*

3. By Malene Birger - iPhone 6-deksel*       4. By Malene Birger - Grinolas Veske*

5. Andersson - Speilrefleksveske       6. GoPro - Hero 3+ Silver Edition       

7. Adidas - Stan Smith sneakers       8. Birkenstock - Arizona sandaler*

      9. UGG Australia - Classic Short Black*

(*adlinks)Nytt objektiv vil jeg si er det jeg ønsker meg mest på listen! Jeg elsker å ta bilder av Theodor, og det er bilder jeg skal ha resten av livet. Med et nytt og bedre objektiv vil det såklart bli enda finere bilder. Vil også lære meg enda mer om foto. Kjenner interessen for det bare vokser! Derfor er også speilrefleksveske med på listen, fordi jeg har nesten alltid med meg speilrefleksen med objektiver når jeg drar et sted. Men da ligger alt bare slengt oppi veska mi sammen med bleier og alt mulig rart.

GoPro Hero 3+ vil jeg ha til vi reiser til Dubai! Tror jeg vil klare å bevare ferieminnene bedre med det. Hadde vært gøy å fått filmet en del både over og under vann. Nye sneakers og sandaler hadde også vært greit å ha til reisen! Svarte UGG's vil jeg da ha til den kalde vinteren her i nord. Har et par i beige, og de er så utrolig varme og gode.

Grinolas-vesken fra By Malene Birger har jeg vært litt usikker på, da det sikkert er mange som har den nå. Men åh, synes den er så fin uansett. I tillegg er den jo stor, noe den må være hvis jeg skal få med meg alt av stellesaker til Theodor også. 1. Micki - Gåvogn*       2. Brigbys - Pandahode

       3Metal Racer - Gåbil*       4. NG Baby - Sittesekk*

5. Oyoy - Gulvteppe       6. Teddykompaniet - Gyngedyr*

7. Kids Concept - Gyngestol*        8. Kids Delight - Tect Too Trio set*

     9. Stiga Cruiser Baby - Akebrett*

(*adlinks)Gåvogn og gåbil er noe Theodor kan begynne å bruke om ikke så veldig lenge. Tror det er noe han vil digge! Han som faktisk bare vil stå oppreist og gå rundt stuebordet for tiden. Ellers er det litt interiør til barnerommet som jeg tror Theodor vil få glede av, og leker som jeg vet at han vil elske. Tenk å kunne få holde på med en fjernkontroll, nøkler og mobil uten at noen tar det i fra han, haha!

Gleder meg vanvittig mye til desember! Beste måneden i året ♥

Mariusmønster

I dag hadde jeg egentlig en lang liste med gjøremål som jeg skulle pløye gjennom, men det ble utsatt når det fristet mer med en trilletur! Endelig er det faktisk vær til å kunne oppholde seg utendørs. Synes det har vært alt for grått og vått i det siste, og det har jeg kjent på humøret. Jeg tror jeg blir veldig lett "værsyk", haha.

Nesten hele dagen har da gått til å være rundt omkring. Først en tur innom sentrum, og så videre på besøk hos besteforeldrene mine. De har nettopp kommet hjem etter 4 uker på Gran Canaria, så det var koselig å møte de igjen! Vi var spente på om Theodor kom til å kjenne de igjen, eller bli skeptisk når han så de. Men det kom bare et stort glis! 

Må også vise de nydelige mariusklærne som Theodor har fått fra tippoldemoren sin. Han har utrolig mye fine strikkeklær som han kan bruke i vinter! Det er jo da fordi han har bestemødre og oldemødre som strikker til han, men etterhvert må jeg starte selv også! Har bare ikke helt fått noe strikkedilla, og vet ikke hvordan jeg skal finne tid til å faktisk sette meg ned og kun konsentrere meg om det. Men må vel bare begynne, også kommer sikkert lysten til å fullføre og strikke enda mer.

Ellers så holder jeg nå på å lage noen blogginnlegg. Skal legge ut min og Theodor sin ønskeliste, og tenker på å lage et innlegg med julegavetips. Håper det kan være interessant for noen!


#mariusmønster #mariusgenser #strikkeklær #babystrikk #strikktilgutt #guttestrikk #9mnd #9måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarn

Nye vintersko

Etter å ha brukt kun UGG's om vinteren i noen år nå, så var det kanskje på tide å kjøpe noen skikkelige vintersko i tillegg! Timberland 6" Premium Boots er jo veldig populære denne høsten, og jeg vurderte å kjøpe de selv også. Men når jeg prøvde de på, så synes jeg ikke de helt passet til de tynne leggene mine, haha. Disse fra Lacoste er litt mer slim, og synes de var hakket finere! Til den prisen de har, så er de også verdt å vedlikeholde med impregnering. Satser på at de da holder seg fine lengre.

Skoene heter "Baylen 4" og fås kjøpt på XXL Sport i butikk, eller på nettsiden HER! Ikke reklame, men bare et tips hvis noen er på leting etter vintersko med god kvalitet :-)


#nyttkjøp #innkjøp #vintersko #sko #lacoste #skinnsko #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie

Ikke la hatet vokse

Det var jo ikke til å unngå å få med seg hva som skjedde i Paris i går natt. Paris er en helt fantastisk vakker by som jeg håper å reise til igjen. Men det gjør vondt å tenke på at terroren faktisk er så nær. At dette faktisk har skjedd i en by hvor vi kunne ha vært tilstede.. Og noen var jo da på helt feil sted til feil tid. Noen som trodde at noe sånt aldri kom til å skje dem, slik som vi alle vil tro.

Tankene mine går selvsagt til de pårørende og etterlatte. Det kom noen tårer når jeg leste om kjærestepar som var der sammen, hvor den ene døde i armene til den andre. Og at noen bare la seg ned og ventet på å dø, mens de så tilbake på gode minner og tenkte på alle de elsket. Helt for jævlig at noen faktisk kan oppleve det.

Men i dag tenker jeg også på en stor gruppe mennesker som også har blitt urettferdig berørt av dette.

Vi kan enkelt endre profilbildet på Facebook i blått, hvitt og rødt og hashtagge "#PrayForParis" i fleng - men det viktigste er å ikke glemme å være et medmenneske. Hver eneste dag, hele tiden - mot alle vi møter på, uansett hvor de kommer fra eller hva de tror på. Råtne og fortapte mennesker finnes i alle mulige forkledninger. Det vet vi nordmenn så alt for godt etter 22.juli 2011. Jeg må bare dele det jeg så en muslim kommentere på Facebook:

"Terror rammer ikke land eller tros- og livssyn. Terror rammer mennesker!
Dens mål er å skape frykt, hat og splittelse. Om den klarer å gjøre det har den vunnet. Men vi vil aldri la terroren vinne.

På samme måte som man trenger varme for å fjerne kulde, lys for å fjerne mørke - trenger vi mot for å fjerne frykt, kjærlighet for å fjerne hat og samhold for å fjerne splittelse. Det er terrorens verste mareritt - mennesker med mot og kjærlighet som står sammen!"

Pray for Paris? Pray for the WORLD.

Dette er også enda en påminnelse om hvor skjørt livet er. Jeg tror ikke det noen gang kan bli sagt nok. Tiden vi har må nytes til det fulle. Vi må le, føle, tilgi, elske og aldri ta det gode for gitt. Uansett hvor klisjè det er, så må jeg bare si; spre glede og kjærlighet. Ikke la hat og fremmedfrykt få vokse, slik at terroren faktisk oppnår sin hensikt.


#flyktningskrisen #paris #samfunn #kjærlighet #samhold #religion

Theodor 9 måneder

I går den 10 november var Theodor 9 måneder! For én måned siden skrev jeg at det sikkert kom til å skje mye med han frem til nå, og jammen har det skjedd en del! Jeg føler at jeg nesten ikke har gjort noe annet i det siste, enn å være på vakt og ryddet eventuelle "farlige" gjenstander bort fra rekkevidden hans. Han er overalt og har fått skikkelig fart i seg!

Det har selvfølgelig vært morsomt å se utviklingen, men det har også vært den mest slitsomme måneden til nå. Som nevnt har jeg merket mye til utviklingssprang. Han er i en periode hvor han er vanskeligere å legge for natten, kan plutselig våkne flere ganger midt på natten, blir lettere sur og grinete osv. Ikke alltid så lett å skjønne hva han faktisk vil. Om det er å bli bært og kost med, eller å få utforske hele leiligheten. Noen ganger vet han det nok sikkert ikke selv engang, haha.

Ikke bare bare å få tatt disse bildene! Han var ikke i ro et eneste sekund, så jeg måtte være rask med å knipse.. 

Men ellers er han fortsatt en blid liten ramp, som ser ut til å skjønne mer enn vi først hadde trodd. Og som lærer fort når han først er i gang med noe! Nå har han også begynt å røyse seg opp når han får tak i noe å dra seg opp etter. Han har til og med begynt å gå rundt i lekegrinden ved å støtte seg til "rekkverket". Det virker faktisk som om at han nå helst vil stå oppreist så mye som mulig! 

Håper at han i løpet av denne måneden blir mer trøtt om kveldene og sover bedre, men der har selvsagt vi som foreldre en oppgave å gjøre også. En bedre døgnrytme må på plass. Merker godt at kreves mer av oss nå, så vi må vel bare henge med og fortsette å prøve!


#9mnd #9måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarn

Første farsdagen

Jeg tenkte i grunn ikke å gjøre noe ut av farsdagen, men dette er jo tross alt den aller første. I dag har da RM fått gave, et kjøpt farsdagskort og pizza! De neste blir nok enda meir laidback, før Theodor da begynner å forstå selv hva det er for noe. Da blir det nok sikkert stas for han å lage farsdagskort og gave selv.

Det er i hvert fall ikke noe tvil om at disse to er glade i hverandre ♥ De to fineste i verden.
 


#farsdag #pappa #ungpappa #ungfar #8mnd #8måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarn

Utviklingssprang?

I går fikk jeg virkelig kjent på "slitet med å ha en liten en". I grunn vil jeg ikke klage, men jeg vil jo også fortelle alt slik som det faktisk er. Om ikke alt, så ihvertfall det meste. Jeg var sliten nesten hele dagen, irritert og frustrert. Skammer meg over det, for det er jo ikke slik at Theodor faktisk kan noe for det. 

Når han gjør seg selv vanskelig, og jeg må nærmest bruke fysisk makt for å få skiftet bleie og klær, så kjenner jeg at jeg bare vil gi opp med å i det hele tatt prøve. Da hadde jeg også glemt å få i meg mat, så det var nok en stor trigger. Hele morgenen hadde gått til å prøve å tilfredstille en veldig grinete Theodor.

Jeg tror at han er i en litt vanskeligere periode, og det slår meg at det kanskje er et utviklingssprang? Det var noe jeg aldri hadde hørt om, før noen andre nevnte at deres barn hadde hatt en slikt sprang nylig. Når jeg da tenker meg om så har han jo hatt noen få perioder hvor han har vært litt mer sutrete enn ellers osv. Men denne gangen merker jeg det så veldig tydelig. 


Bilder fra august. Her var han også veldig klengete og ivrig, haha.

Etter å ha lest litt om utviklingssprang og "sprang 6" som da kommer ved 8-9 måneders alder, så kunne jeg kjenne han igjen i det. Enten er det et slikt sprang, eller så vil han bare være på denne måten fra nå av, haha. Jeg håper virkelig ikke på sistnevnte.

"SPRANG 6
I uke 32-37 begynner uværsskyene å hope seg opp igjen. Det kan vise seg gjennom at barnet sover dårlig, mister appetitten, blir klengete og krevende.

Utviklingsspranget, som skjer ved 8-9 måneders alder, kan kalles for kategorispranget. Det innebærer at barnet oppdager at ulike gjenstander kan ha enkelte egenskaper felles. En katt er en katt enten den hvit eller svart eller stripete, og enten den finnes på et bilde, på TV eller i virkeligheten.

Når barnet har lært seg dette begynner det å studere omverden på en ny måte. Det utforsker hva som gjør noe til nettopp et hus eller en hund. Det begynner også å lære seg hva som gjør at noe er stort eller lite, mykt, hardt, klissete og så videre."

Kilde: http://www.familieprat.no/parent/1.3537729


#utviklingssprang #8mnd #8måneder #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarn

Barseltiden

Hei! Håper dere hadde det gøy på Halloween, eller bare generelt en fin lørdag! Selv gjorde jeg ikke så mye annet enn å slappe av sammen med Theodor og RM. Jeg har aldri brydd meg noe særlig om Halloween, men det er sikkert noe som vil endres etterhvert som Theodor blir eldre! Søndagen gikk til enda mer avslapping og middag hos svigermor, og i går var jeg på jobb nesten hele dagen.

Dagen i dag har gått til rydding, vasking og ukens storhandling. Der har du en definisjon på voksenlivet. Og siden jeg ellers mangler motivasjon, så får jeg bare dele bilder her inne enn så lenge. Men bilder er vel i grunn å foretrekke? Sikkert ingen som gidder å lese bablingen min, haha.


Bilde fra første kvelden vår hjemme etter barseloppholdet!

Har en del bilder som ikke ble delt på bloggen når jeg hadde den kraftigste ammetåka, så her kommer et bildedryss fra barseltiden! I disse 6 ukene var jeg bare helt i min egen boble. Det var noen våkenetter, men Theodor var generelt veldig rolig. Jeg koste meg utrolig mye ♥ Selv om at jeg så ut som et vrak og følte meg som en melkemaskin.

Er sjeleglad for at jeg har disse bildene å se tilbake på! Husker jeg da faktisk gledet meg til at han skulle bli så stor som han er nå, fordi jeg syntes at han var for lite "underholdende" når han bare lå og sov, haha. Nå er han jo da leken og en morsom liten kar, akkurat slik som jeg så for meg! Og nå kan jeg faktisk holde han inntil meg uten å være redd for at han skal bli most. 


#nyfødt #barsel #barseltiden #baby #babygutt #ungmor #ungmamma #mammalivet #mamma #mammablogg #familie #småbarn

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits