Arkiv måned: desember 2014

Året 2014

Når jeg nå sitter og tenker over året som har vært, så sitter jeg og kjenner på litt sorg, men mest glede. Jeg har lært så vanvittig mye om meg selv, om andre og om livet. Jeg har vokst så ufattelig mye som person. Jeg kan også si at jeg endelig har blitt "frisk" etter en tung kamp mot meg selv, men det først etter at jeg møtte bunnen i starten av året. Livet føltes bare for tungt og ikke verdt å leve, men det var også det som tilslutt fikk meg til å innse hva jeg er i stand til. Selv om jeg egentlig tviler på at jeg ville ha "holdt ut" uten omsorgen fra mine nærmeste. Men det hadde aldri blitt bedre, hvis jeg ikke hadde tatt tak i problemene selv. Det er noe jeg nå er veldig glad for og stolt av.

Ja, jeg gikk gjennom et helvete. . Èn tredjedel av året. Likevel vil jeg si at dette året har vært mitt beste så langt. Gledene og oppturene i de to andre tredelene slår all dritten. Jeg vil spesielt huske mai som en herlig måned. Den måneden når det var russetid, mye latter og tull, det gikk mot sommer og ikke minst - mye kjærlighet. Jeg og Rolf Martin begynte å bygge opp forholdet vårt igjen. Jeg flyttet nærmest inn til han, og da forberedte vi oss til eksamene, så tv-serier til langt utover natten, vi snakket, koste oss, lo sammen. Og ja, vi skapte et barn. Vårt eget lite barn. Åh, der kom tårene. Vi hadde en fin sommer sammen, og i august ble det hele toppet med at vi fikk leilighet og ble samboere!


Det nye året vil absolutt bli spennende. Noe som er helt sprøtt, er at jeg faktisk har gledet meg til året 2015 i flere år. Helt siden starten av ungdomstiden, så har jeg av en eller annen grunn sett frem til dette året. Kanskje fordi jeg tenkte at jeg da skulle fylle 20 år, og at jeg da endelig ville være voksen. Kunne ikke se for meg hva jeg kom til å drive på med det året, eller hvor jeg kom til å være. Har bare hatt en veldig god følelse. Kunne i hvertfall ikke ha forestilt meg alt som skulle skje i mellomtiden. Eller at jeg da ikke bare skulle runde to tiår, men også bli mamma til en liten gutt. Er klar over at det sikkert vil bli slitsomt og utfordrende, men det har jeg bestemt meg for å takle. Heldigvis har jeg også en flott kjæreste ved min side, som jeg tror vil overraske og imponere stort som pappa.

Jeg vil si at jeg går inn i det nye året som en ny person. Jeg er mentalt styrket, lykkelig og føler meg så utrolig heldig. Det er så godt å kjenne en så behagelig og fredelig ro. Ingen bitterhet, ingen store bekymringer og ingenting som drar meg ned. Jeg har akkurat de personene jeg vil ha i livet mitt. Er i tillegg så fornøyd med hvor jeg er og alt jeg har, men det betyr ikke at jeg ikke har planer og noen ambisjoner for det nye året. Det vil selvsagt bli mest fokus på lillegutt som snart kommer, men jeg vil også fortsette å utvikle meg selv. Tar det litt som det kommer, men jeg håper at jeg vil klare å nå de målene jeg har satt.

Tilslutt: Tusen takk til dere som har fulgt med på bloggen dette året! Tusen hjertelig takk for alle de fine kommentarene med tips, råd, oppmuntringer, komplimenter. . Alt. Håper virkelig dere vil fortsette å være her til neste år ♥ Ønsker dere et godt nyttår!

Uke 34


                               
Trimester: 3.trimester.                                   ★ Termin: 9.februar 2015.  


                            ★ 
Igjen til termin: 6 uker!                          ★ Neste kontroll: 7.januar til jordmor.


                                ★ 
Kjønn: En liten gutt.                                          ★ Navn: Theodor K. Jensen                 


       ★ 
Plager: Har ikke hatt noen den siste uka. . Fortsatt litt ubehagelig kynnere av og til, men det går bra.


                  ★ Humør: Som oftest i godt humør, men kan bli lett irritert hvis jeg er sulten eller stressa.                         
 

★  Magebilde:


 

                              ★ Vektøkning: 15 kg.                                               ★ Strekkmerker: Nei.

                          
                          ★ 
Melk i brystene: Jepp.                      ★ Vann i kroppen: Nei, har ikke merket noe til det.
                                      

★ 
Tungt: Er litt tungt og magen er noe "i veien", men har egentlig blitt vant med det nå. Er glad i gravidmagen min, men gleder meg også til å få tilbake min vanlige kropp og heller bære på en liten baby i armene :-)


★ 
Aktivitet: Kjenner bevegelser jevnlig! Noen ganger kommer det en fot stikkende ut, og andre ganger er det rumpa. Han ligger heldigvis med hodet på rett plass.


★ 
Søvn: Sliter litt med å få sove om nettene. . Tenker for mye.                ★ Sulten: Sånn passe.
 

★ Barnerom: Vi har jo to soverom i leiligheten, men vil ikke at han skal ha et eget rom med det første. Jeg vil ha sovekurven / sprinkelsenga hans ved siden av meg i hvertfall noen måneder! Blir sikkert å ha han i sengen mellom meg og Rolf Martin også ♡ Men senere blir det nok et barnerom, og det gleder jeg meg veldig til å innrede!

 

★ Babyutstyr: Vi har veldig mye nå! Mangler bare bilstolen vi har bestilt, adapteret til vognen, Stokke-badebalje, babygym og diverse småting. . 


★ Om barnet: Vekt: ca 2300 gr  * CRL: 30 cm * Full lengde: 41 cm

"Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.

Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv."

 
★ Til mor: 

"Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå. Noen føler seg ukomfortable med denne "rare" og uvante gravide kroppen. Andre er fortrolige med den og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp, de riktig strutter. Hvordan er det med deg? Det er en stor investering som ligger i alle ukene du har bak deg. Du gjør en flott jobb! Det gjør kroppen din også.

Livmoren er gjennomsnittlig 15 cm over navlen nå."

(Info fra Babyverden.no)


#gravid #graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering #uke34 #svangerskapsuke34 #baby #babymage #gravidmage #babybump #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Britannia Hotel, Trondheim

Hei! Jeg er for øyeblikket på et hotellrom på Britannia Hotel i Trondheim. Bursdagsgaven fra Rolf Martin var nemlig å ta meg med hit på en liten kjærestetur! Synes det er så utrolig fint av han å ta meg med bort en helg. Å dra hit var også helt perfekt. Ikke langt å reise for meg som er sliten for tiden, og en trygg plass å være hvis det skulle skje noe uventet. Noe vi fikk bevist også (kommer til det lengre ned i innlegget)

Når vi hadde sjekket inn på hotellet i går var vi begge slitne og veldig sultne, så vi var snar med å gå rett til en Egon-restaurant som lå like i nærheten. Selv om det fristet å bare dra tilbake etterpå for å slappe av, så bestemte vi oss for å se litt i butikkene. Ikke noe tvil om at Trondheim er en fin by. Spesielt nå som sentrum er pyntet til jul, så er det bare koselig å traske rundt mellom butikkene og til torget. Ble ikke noe særlig med handling da, men vi får heller ta det i dag! Ikke at jeg egentlig har noe spesielt jeg trenger eller ser etter, og klærne jeg synes er fine - vel, de passer meg ikke akkurat nå. . Haha, og ikke vet jeg om de faktisk vil passe etter graviditeten heller. Derfor blir det nok mest shopping på Rolf Martin! 

Etter noen timer med avslapping på hotellrommet, så opplevde jeg noe som ga meg en rar følelse. Jeg fikk en liten mistanke om at det lekket fostervann, og da ble det noen telefonsamtaler med mamma og tilslutt fødeavdelingen her i Trondheim. Da jeg forklarte situasjonen, så ba de meg om å komme inn på en sjekk. Fikk derfor med meg Rolf Martin som var i halvsøvne og dro til St.Olavs Hospitalet. Haha, så typisk at det skulle være noe akkurat da vi er på kjærestetur. Men det viste seg heldigvis at ingenting var galt. Det ble gjennomført CTG og ultralydundersøkelse for å være helt sikker.

Fikk også vite at han nå hadde lagt seg med hodet ned, og det er jo bra. Bare litt tyngre for meg, siden jeg kjenner at han presser mer nedover. Han er fortsatt like urolig, og "plager" meg gjerne når jeg prøver å slappe av. Lik pappaen sin sånn sett. I tillegg hadde jeg en del vonde kynnere i går, men det kom nok av at jeg var anspent og litt stresset. Det er uansett noe som ser ut til å ikke gå utover den lille.

Bildene er forresten snaps som Rolf Martin sendte i går. . Han måtte tydeligvis tulle litt om at fødselen var i gang. 

Vi avsluttet kvelden med mat og smoothie fra McDonalds, siden jeg fant ut at jeg bare måtte ha det. Tok meg også et etterlengtet bad. Gjett om det var godt å krype under dyna i den gode hotellsenga. . For å si det sånn, jeg gleder meg ikke til å dra hjem i morgen. Kunne godt ha vært her en hel uke. Men så er det jo bare to dager igjen til julaften når vi er hjemme igjen, og det er selvsagt noe å glede seg til!

Denne siste tiden før lillegutt melder sin ankomst, skal virkelig nytes. Jeg lengter så mye etter å ha han i armene mine, men burde vel heller se litt annerledes på ventetiden også. I stedet for å være så veldig utålmodig, så tenker jeg også at jeg vil faktisk aldri få tilbake disse siste ukene. De siste ukene som "en vanlig 19 åring" (bare gravid i tillegg da), og siste ukene av å være i et vanlig parforhold. På nyåret (han får ikke komme før) vil vi jo få en som trenger all oppmerksomheten. Da blir det nok ikke like mye kvalitetstid som vi er vant med. Dette var også siste gangen vi kunne "bare dra bort" en helg, uten noe særlig med planlegging. Skal derfor prøve å kun fokusere på kjæresten min i dag. Ikke nevne noe som har med baby å gjøre, og forhåpentligvis ikke dra han med meg på sykehuset, haha.

Ha en fin lørdag, dere! Det skal i hvertfall vi ♥

Overrasket med babyshower!

Ååh jeg er så glad! Ble gledelig overrasket med babyshower i går kveld. Jeg ante faktisk ingenting på forhånd. Jeg hadde tenkt at hvis jeg faktisk skulle få en babyshower, så kom det i hvertfall ikke til å bli før etter nyttår. Søsteren min tilbringte hele dagen med meg, og det for å være sikker på at det hele skulle gå som planlagt. Hun fikk meg til å forlate leiligheten og komme tilbake på rette tidspunkt. I mellomtiden hadde de andre ordnet alt! Da jeg kom inn døren ble jeg møtt av en hel gjeng med herlige jenter ♥ Ble så satt ut at jeg trengte litt tid til å registrere hva som faktisk foregikk, haha! Så snille, gode og flinke alle sammen. Jeg må si at jeg er mektig imponert. Bare det at de hadde klart å "lure" meg så mye, er helt utrolig.
Theodor fikk så mye fint i gave! Elsket alt, og gleder meg så innmari mye til å bruke klærne på han ♥ Jeg må vise alt frem her senere! Måtte forresten beskjære bort ansiktet, siden jeg satt å gliste og lo som en klovn. . Haha. 

Kommer ikke over hvor heldig jeg og lille babyen min er. Tusen takk, dere ♥

Når dette innlegget blir publisert, så er jeg faktisk på tur til Trondheim! Skulle egentlig fortelle om det i går, men som dere sikkert skjønner, så gikk hele kvelden til babyshoweren. Derfor skal jeg heller prøve å få til en oppdatering fra Trondheim senere i dag! Hvis det da blir noe tid til overs :-)


#babyshower #gravid  #graviditet #svangerskap #uke32 #svangerskapsuke32 #baby #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg 

Uke 32


                                
Trimester: 3.trimester.                                   ★ Termin: 9 februar 2015.  


                   ★ 
Igjen til termin: 7 uker + 5 dager!                      ★ Neste kontroll: 22 desember. 


                                ★ 
Kjønn: Gutt!                                                          ★ Navn: Theodor K. Jensen                 


                            ★ 
Plager: Litt sure oppstøt av og til, og har en del ubehagelige kynnere.  


               ★ Humør: Som oftest i godt humør, men kan bli lett irritert hvis jeg er sulten eller stressa.                         

 

★  Magebilde:


 

                              ★ Vektøkning: 12 kg.                                               ★ Strekkmerker: Nei.

                         
                          ★ 
Melk i brystene: Jepp.                      ★ Vann i kroppen: Nei, har ikke merket noe til det.
                                      

★ 
Tungt: Synes det er blitt litt tungt å stå for lenge, og klarer ikke å finne en behagelig sitte- eller liggestilling. Er heller ikke så enkelt å få på sokker og sko. . Haha.


★ 
Aktivitet: Veldig mye bevegelser nå! Merker at han har begynt å få det trangt, noe som er litt ubehagelig for meg.
Spesielt om natta er det mye liv og røre, og det går litt utover søvnen min. Men skal ikke klage på det, for det er jo bare betryggende :-)


                    ★ 
Søvn: Lite med søvn om nettene nå. .                       ★ Sulten: Ja, ekstremt sulten!
 

★ Barnerom: Vi har jo to soverom i leiligheten, men vil ikke at han skal ha et eget rom med det første. Jeg vil ha sovekurven / springelsenga hans ved siden av meg i hvertfall noen måneder! Blir sikkert å ha han i sengen mellom meg og Rolf Martin også ♡ Men senere blir det nok et barnerom, og det gleder jeg meg veldig til å innrede!

 

★ Babyutstyr: Nå har vi fått mye på plass! Barnevognen står her med sauskinnsposen lagt oppi. Har også montert tingene jeg fikk i bursdagsgave (skal vise i morgen). Stellebordet har vi fått i leiligheten, men det har ikke blitt montert enda. Sovekurven skal vi få på plass på soverommet senere. Så mangler nå bare bilstolen vi har bestilt, adapteret til vognen, Stokke-badebalje, babygym og diverse småting. . Tror jeg, haha.


★ Om barnet: Vekt: ca 1800 gr  * CRL: 28 cm * Full lengde: 38 cm

"Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte."

 
★ Til mor: 

"Ukene går og avgjørelser skal tas. Dette er tiden for å lese om hva du kan forvente omkring fødselen, bestemme deg for hvordan barnet skal fødes, og hvem du vil ha med deg. Hvis du/dere har spesielle ønsker for fødselen eller sykehusoppholdet, kan det være lurt å ta det opp med fødestedet på forhånd. Noen lager et ønskebrev og leverer det til jordmor. Der kan man for eksempel notere ned tanker og ønsker om smertelindring, partnerens rolle og hva man håper og forventer skal skje når barnet er født. Mange steder får man også omvisning på den aktuelle fødeavdelingen."

(Info fra Babyverden.no)


#gravid #graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering #uke32 #svangerskapsuke32 #baby #babymage #gravidmage #babybump #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Selvlaget vognpynt

Det ble visst veldig sen blogging i dag også, noe som ikke var helt planlagt. Har vært en tur i Sverige i dag for å hente søsteren min hjem til jul! ♥ Hun kom med buss fra Umeå til Tärnaby, så da dro jeg, pappa og bestevenninna mi for å hente henne der. Litt harryhandling og restaurantmat var jo ikke til å unngå da.

Skulle egentlig ta bilde av bursdagsgavene da jeg kom hjem, men ble opptatt med noe annet. Fant en liten pakke blant posten som var fra egnedesign.baeklunddesign.dk. Den inneholdt det jeg hadde bestilt for å lage vognpynt! Dvs. snor, clips og litt forskjellige perler. Jeg var så spent på resultatet, at jeg bare satte meg ned for å lage den med engang. 

Synes selv den ble bra! Ikke at det er så mye å skryte over. Det er jo bare perler som er tredd på en snor og festet på clips. Vet man kan få kjøpt slike ferdiglaget også, men jeg ville prøve å lage en helt enkel en selv. Senere vil jeg prøve å få laget smokkelenke også. Er jo faktisk litt morsomt å holde på med!


På bildene ser dere jo også litt av sauskinnsposen, og litt av det fine teppet som den vordende farmoren har laget ♥ Må vise det bedre senere.

Jeg har forresten trekt ut vinneren av gavekortet fra Jollyroom.no nå! Brukte random.org til å velge ut et tall. Det ble da kommentar nr.3, som var fra Marianne Eriksen! Så at du kommenterte at du allerede har fått mail fra dem, noe som er helt supert. Håper du blir storfornøyd med det du kjøper til lille prinsen din :-) 


#vognpynt #DIY #selvlaget #gravid #graviditet #svangerskap #baby #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

 

Bursdagen min

Dagen i dag har gått fort og bursdagen min har vært vellykket! Sitter nå og kjenner jeg holder på å krepere. Sto opp ganske tidlig i dag, og det på tross av at jeg bare hadde sovet noen få timer. . Men måtte legge meg nedpå litt for å sove en time ekstra senere da. Det var verdt å være så trøtt, fordi jeg hadde det så koselig med Rolf Martin i natt! Vi la oss først for å sove i halv 12 tiden, men så foreslo han at vi kunne jo heller sitte oppe en stund. Spesielt siden jeg da hadde bursdag om bare en halvtime. Så da sto vi opp igjen, laget ostesmørbrød, tente stearinlys og satte på en film. Like etter midnatt fikk jeg også bursdagsgaven min fra han! Ble så glad og rørt. Fikk akkurat det jeg hadde et lite ønske om, men som jeg ikke hadde turt å håpe på. Må si at han har vært flink. Det var det rette å overraske og glede meg med nå ♥Som forventet var da resten av bursdagsgavene til lillegutt sitt bruk. Kan ikke huske sist gang jeg fikk store pakker til bursdag eller jul. Det må ha vært den tiden når jeg fikk masse dukkeutstyr i gave. Haha, ironisk nok. Men det var midt i blinken! Vet ikke hva vi skulle ha gjort uten de snille familiene våre. Han vil ha absolutt alt og enda mer når han kommer til verden. Skal vise gavene osv senere og fortelle om bursdagsgaven fra Rolf Martin :-) 

Hadde planlagt en "bursdagsselfie" og greier i dag, men. . Haha, nei. Alt for trøtt. Og akkurat nå sitter jeg her og prøver å bli ferdig med dette dårlige innlegget. Ikke bare bare når Rolf Martin og lillebroren hans irriterer vettet av meg. Er jo så morsomt at jeg blir sur, så da går de "all in". Åh, klikk. Setter endelig en strek. Punktum. God natt!

Julebord med jentene

I går var jeg på julebord med jentene! Der var det dekt på med gode tapasretter, julemusikk i bakgrunnen og de andre hadde drikke. Oppskriften på en trivelig kveld. Men det ble ikke akkurat sen kveld på meg da. . Kjente etterhvert at jeg begynte å bli sliten. Skjønte også at det passet bra å dra når de andre ble mer og mer tullete, haha.

Koselig å bli invitert med på sånt, selv om jeg har ekskludert meg selv litt de siste månedene. Graviditeten gjør jo at det ikke er like enkelt å være med på alt. De var bl.a på jentetur i Riga i høst, noe jeg ikke engang vurderte å bli med på pga det økonomiske. Jeg har jo helt andre prioriteringer nå, men skal ikke klage på det. Jeg trives også med å være litt usosial, spesielt hvis jeg er sliten. Men har selvfølgelig ikke lyst til å miste helt kontakten med folk. . Dette var jo trossalt min siste helg som 18 åring, og da kunne jeg ikke bare sitte hjemme!


Ble imponert over hvor flinke de hadde vært med maten! Det var så godt og variert utvalg.


Morsom pakkelek!


Gikk inn i uke 32 på fredag. Struttmage ♥Om noen timer er jeg altså 19 år. Føler ikke at det er noe særlig spesielt, men jeg vet i hvertfall at det vil bli en fin bursdag! I fjor var det stort å bli 18 år, men det er en dag jeg ikke vil minnes. . Det er synd å huske 18 årsdagen sin som en tung og trist dag. Håper da at denne bursdagen vil gjøre opp for det! Jeg og Rolf Martin skal faktisk på fødselsforberende kurs hvor vi bl.a får se video, og bare det tror jeg vil gjøre susen :-) Haha, gjett om jeg koser meg med tanken på at han må sitte å se på det. 

Håper dere også har hatt en fin helg! Skal prøve å få til en "bursdagsoppdatering" i morgen, selv om jeg har mye å gjøre.

Babyutstyr: Barnevognen


 Emmaljunga Mondial De Luxe - Paris 

 

Da var endelig barnevognen på plass hos oss! Herrefred så fin og elegant den er. Er det mulig å bli så glad i en barnevogn? Haha. Jeg husker hvor glad jeg ble da jeg fikk Baby Born-dukkevogn som liten. Den materalistiske lykken ble nok toppet nå. Jeg er så innmari fornøyd med at vi tilslutt valgte denne! Var først så bestemt på å kjøpe den helt hvite, men falt gradvis mer og mer mot denne. Den hvite er også utrolig fin, men jeg ser den overalt. Om det ikke er her i byen, så er det på forskjellige blogger. I følge de på butikken, så er vi foreløpig alene med å ha denne fargen her på Mo. Hos dem har den til nå bare blitt solgt i svart, altså den som heter "London". Synes det er et stort pluss! Barnevognen ble litt mer "spesiell" da. Men så fin og bra som den er, så vil det kanskje ikke være tilfellet så veldig lenge. [Den er forresten mer blå i virkeligheten, enn det ser ut som på bildene.]

Jeg og lillegutt vil nok få mange fine turer med denne vognen! Kjenner at jeg er ganske ivrig etter å få ta den i bruk. Så dyr som den er, så vil den bli tatt godt vare på. Satser på at den vil bli brukt til flere barn i fremtiden også, haha :-)

Tar det med roHei! Bloggfraværet skyldes formen jeg har hatt de siste dagene. Det har vært godt å ha noen dager hvor jeg har gjort minst mulig. Jeg kjenner nå at jeg har kommet et godt stykke i svangerskapet. Ikke like enkelt å stå opp, plages med hodepine og får mer og mer vonde kynnere. Dette har ført til at jeg nå er sykemeldt fra jobb. Hadde håpet på å "holde ut" lengre, men det er jo ikke noe jeg absolutt må gjøre. Nå trenger jeg mer hvile og mindre å tenke på. De neste ukene blir det heller fokus på å gjøre alt klart til den lille kommer. Han har allerede tusen klær og andre ting som jeg må rydde plass til, men det er noe jeg gleder meg til å holde på med! 

Fikk plutselig dårlig tid, så det ble bare et kort innlegg. Nå blir det kino med pappa og lillebror for å se Hobbiten! I morgen skal vi forresten hente barnevogna, så da kommer det bilder av den :-)

Trekker vinneren av gavekortet fra Jollyroom.no i morgen!


#gravid #graviditet #svangerskap #uke31 #svangerskapsuke31 #baby #babymage #gravidmage #babybump #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Pyntet til jul

Hei og god kveld! Sitter for øyeblikket med trøtte øyne og klar til å legge meg. Sto ikke akkurat opp tidlig i dag, men dagen har gått i ett og har gjort en del. Dagen startet på sykehuset, hvor jeg og Rolf Martin var på omvisning på fødeavdelingen. Følte oss litt som to små drittunger når vi kom dit og møtte en hel gjeng med andre og litt eldre par. Haha, neida. . Vi så kanskje ikke så veldig ung ut. Er ihvertfall glad for at vi har vært der nå og vet hvordan det ser ut der! Fikk også vite hva vi trengte å ha med til barselsoppholdet, noe som er minimalt. Jeg trodde det var mer, fordi jeg ser jo overalt på andre blogger osv at de pakker en del med i fødebagen. Jeg kommer nok til å pakke noe mer enkelt. Nok om det. Enda en stund til jeg trenger fødebag. 

Senere dro vi å svidde av en del penger på juletre og julepynt til leiligheten. Vi valgte hvitt juletre av plast, og ble veldig fornøyd med det! For meg var det ikke nøye om det var hvitt eller grønt, så jeg lot Rolf Martin bestemme. Det er faktisk han som har plukket ut all pynten også, noe som er helt greit når vi har lik smak. Stoler på at han vet hva han driver med, haha. Julestjerne i en fin potte hadde jeg ikke engang tenkt på å kjøpe, men det insisterte han på at vi måtte ha. Skjønner nå hva han mente :-)Julestemningen er på topp ♥ Skal vise mer bilder av hele leiligheten senere! Først må vi bare få ryddet grundig og vasket osv på de andre rommene.


Har en giveaway på bloggen nå, så hvis du vil delta kan du gjøre det HER!

GIVEAWAY: Gavekort fra Jollyroom.no

Jeg har nå fått muligheten til å gi noe til en heldig leser! Er så glad for det, og det passer jo perfekt nå i denne juletiden. Som dere sikkert har skjønt fra overskriften, så er det et gavekort fra Jollyroom.no. Det vil jo være mest aktuelt for dere andre som er gravide eller mødre. Men dere som ikke er det, har kanskje noen i familien eller en venn som dere kan gi det til? Så lenge dere kjenner noen som har barn mellom 0 år og opp til 12 år :-)

Vil prøve å få til en giveaway som passer for alle leserne mine senere, men i første omgang ville jeg at det skulle være noe fra en barnebutikk. Jeg vet jo selv hvor mye penger som går til babyutstyr, så håper dette kan komme godt med for noen!Dette er en av de nettbutikkene jeg er mest innom. Det er jo ikke rart med tanke på hvor mye fint de har! Vil tro jeg ikke er den eneste gravide som har fått helt shoppingdilla på babyting. Alt av nødvendig utstyr skal helst være tipp topp og best i test, og det vil du finne her. De har også alt av dekor og møbler til barnerommet, noe som jeg gleder meg veldig til å innrede. Leker hadde jeg drøssevis med som barn selv, så lillegutt skal få det minst like moro! Det eneste kjipe er å se alle dukkene og det rosa tilbehøret, men kanskje han vil leke med dukker selv om han er gutt? Haha, krysser fingrene for det. Selv lekte jeg minst like mye med biler og tog, som med dukker. Hadde dog en helt spesiell kjærlighet for Baby Born. 

Håper dette faller i smak hos noen av dere! Hvis du ikke trenger det selv, så kan du jo gi det til noen i julegave ♡ Egentlig mer morsomt å gi enn å få, synes nå jeg da.

For å delta må du:

1. Like facebooksiden til bloggen her og facebooksiden til Jollyroom.no her. [Hvis du vil følge de på Instagram, så finner du dem her: @jollyroomno.]

2. Deretter må du like denne delingen. Da blir det enkelt for meg å se hvem som har deltatt :-) 

3. Tilslutt kommenterer du dette blogginnlegget med navn og e-post! Det er disse kommentarene jeg kommer til å trekke mellom. Skriv gjerne også litt om hvorfor du vil vinne dette gavekortet ♡ Lykke til!


#giveaway #konkurranse #julegave #gave #jollyroom #jollyroomno #gravid #graviditet #svangerskap #baby #babyutstyr #barnerom #babyleker #barneleker #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Uke 30: Bare 10 uker igjen!


                                    
Trimester: 3.trimester.                                       ★ Termin: 9 februar 2015.  


                         ★ 
Igjen til termin: Bare 10 uker!                              ★ Neste kontroll: 22 desember. 


                                       ★ 
Kjønn: Gutt!                                                          ★ Navn: Theodor                 


                         ★ 
Plager: Hadde to netter med vond halsbrann og sure oppstøt, men det gikk over :-)   


                                                          ★ Humør: Stortsett bare i godt humør!                         

 

★  Magebilde:

 

                                 ★ Vektøkning: 11 kg nå!                                              ★ Strekkmerker: Nei.
                                     

                           ★ Tungt: Er ikke like enkelt å bøye seg ned osv, men synes ikke det er tungt ellers.


★ 
Aktivitet: Mye snuing, litt dunking med hendene og spark med føttene. En natt jeg hadde veldig halsbrann, så ble jeg i tillegg vekt og holdt våken av at han var så urolig. Noe annet som jeg synes er så søtt, er å merke at han får hikke ♥ Må alltid sitte med hånden på magen og kjenne på den jevne dunkingen. 


                   ★ 
Søvn: Sover litt dårligere, men går greit. .                   ★ Sulten: Ja, mye mer sulten nå!
 

★ Barnerom: Vi har jo to soverom i leiligheten, men vil ikke at han skal ha et eget rom med det første. Jeg vil ha sengen hans ved siden av meg i hvertfall noen måneder! Blir sikkert å ha han i sengen mellom meg og Rolf Martin også ♡ Men senere blir det nok et barnerom, og det gleder jeg meg veldig til å innrede!

 

★ Babyutstyr: Kanskje bare to uker til vi får barnevogn fra Emmaljunga, bilstol fra Maxi Cosi og bilstoladapter. Vi har nå fått stellebord fra IKEA av besteforeldrene mine ♥ Sovekurv og sprinkelseng har vi arvet. Vippestol og babygym skal vi kjøpe etterhvert. Og flinke mamma skal sy krabbeteppe og babynest! 


★ Om barnet: Vekt: ca 1600 gr  * CRL: 26,5 cm * Full lengde: 36 cm

"Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunne"

 
★ Til mor: Bare 10 uker igjen!

"Er du blant dem som plutselig får tidsnød? Så mye skulle vært gjort før babyen kommer. Utålmodigheten i forhold til partneren din kan bli stor. Kommer han til å bli ferdig med det han lovet før babyen kommer? Plutselig må det ryddes i skap, skuffer, kjeller og loft. Nyt energien, men husk at det kommer en dag i morgen også.

Har du begynt å kjenne smerter i bekkenet, kan en slik dag hvor alt skal gjøres, straffe seg. Klarer du å porsjonere ut energien, vil du kanskje ha større glede av den. Kvinner som har opplevd bekkenløsning, vet det. Noen er også plaget av åreknuter. Åreknuter er arvelig, men kan også komme fordi hormonene i svangerskapet mykner klaffene i åreveggene. Prøv å ikke stå for lenge av gangen. Klarer du å sitte med beina høyere enn magen, er det til god hjelp. Da vil blodet lettere strømme tilbake til hjertet."


(Info fra Babyverden.no)


#gravid #graviditet #svangerskap #svangerskapsoppdatering #uke30 #svangerskapsuke30 #baby #babymage #gravidmage #babybump #babygutt #ungmamma #mamma #mammablogg

Blogglinker

  • Postet: 01.12.2014 ・ Kl. 13:40
  • Kategori: Diverse

Må bare linke til noen blogger som jeg har funnet blant kommentarene! Fine blogger som jeg leser selv. Anbefaler en titt innom de. Vil linke til flere blogger senere også, hvis det er ønskelig :-)

ANNIKENNA.BLOGG.NO
20 år gammel jente fra Bodø. Hun er også gravid og venter en liten gutt i januar! 


CCELINES.BLOGG.NO
Jente fra Bærum, som har vært i Afrika og har blogget om oppholdet der!ELISEBEAR.BLOGG.NO
20 år gammel jente fra Trondheim. Blogger om hverdagen sin, interessen for foto, interiør, mote og webdesign! Nå er jeg på tur på jobb, og er ikke hjemme før i kveld. Skal prøve å få lagt ut svangerskapsoppdatering for uke 30 da ♥

 

Kathinka K. Herbst

Hei! Mitt navn er Kathinka Kappfjell Herbst. Jeg er 19 år og bor i Mo i Rana med kjæresten min. 10.02.15 var vi så heldig å bli foreldre til en liten gutt Her på bloggen vil du få et innblikk i hverdagen min som mamma, mine tanker og det som ellers interesserer meg. Håper du liker den!


KONTAKT:
» kathinka95@hotmail.com «
leser bloggen akkurat nå!

Følg bloggen


FollowBlogglisten

Instagram

Siste kommentarer

© Copyright

Alle bilder på denne bloggen er tatt av meg, hvis det ikke står noe annet. Det er ikke lov å kopiere bilder, tekst eller annet innhold uten min tillatelse! Hvis det er noe her du vil bruke, så er det bare å spørre :-)


hits